Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha a gyermeketek...

Mit tennétek, ha a gyermeketeket megütné egy másik anyuka?

Figyelt kérdés
Még a múltkor voltam szemtanúja, az öltözőben történt, én már csak a végére érkeztem, de a két anyuka majdnem egymásnak hajának ugrott, az előzményeket nem tudom. Ha jól értettem, akkor a másik kisfiu fenekére csapott valamiért, egyesek szerint okkal. Nem cigók, normális kinézetüek, bár a kisfiú tényleg nagyon rossz, mindenkit bánt a csoportból.
2013. szept. 12. 08:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
09,21nek igaza van, 1. voltam. (meg a 10.)
2013. szept. 12. 09:30
 12/21 anonim ***** válasza:

Nekem szomoru tapasztalatom van ezzel:

Ha balhet csinalsz, akkor abbamarad. Ha nem csinalsz balhet, akkor nem marad abba.

Hogy a balhe az, hogy rautsz vagy lekiabalod a fejet a gyereknek vagy az anyukanak az mar tok mindegy.

2013. szept. 12. 09:49
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Azért azt elmondanám, hogy jártunk egy baba-mama közösségbe sokáig a kisfiammal. Volt egy nagyobb fiú, aki iszonyatosan agresszív volt, ha megjelentek, rettegtek az anyukák és óvták ettől a fiútól a gyereküket, mert aki a közelébe került, elkapta a haját, megtépte, rúgott, karmolt, mindent, amit el lehet képzelni.

Az anyukája mindehhez egy folyamatosan vigyorgó tejbetök volt, ha a kisfiú rángatta az anyuka haját, akkor mosolyogva mondta, hogy most anya a soros, jajj fiam így meg úgy.

Egyszer megint közeledett a kisfiú a fiamhoz, már nyújtotta ki a kezét, hogy megint megragadja a haját, de én ezt megelőzve a tenyeremmel meglöktem a mellkasát (nem durván), így lecsücsült a földre meglepődve, közben hangosan mondtam neki, hogy ezt nem szabad.

Mi volt erre az anyuka reagálása? Szégyelljem magam, hogy én gyerekeket bántalmazok, mit képzelek magamról blablabla. Zengett az egész játszótér.

Kérdezem én, ti mit tettetek volna a helyemben? Hagyjátok hogy újra és újra ez az igencsak félrenevelt szerencsétlen gyerek bántsa a kisfiatokat?

Mi a jó megoldás, amikor a szavak egyáltalán nem használnak? Számtalan anyuka próbált ezzel a nővel beszélni mindhiába.

2013. szept. 12. 10:00
 14/21 anonim ***** válasza:
77%

Jaj, maradjatok már ezzel a sablon szöveggel, hogy az én gyerekem nem ütheti meg senki! Gondolom ti normálisan nevelitek a gyereketek, s feléri ésszel, ha rászóltok. De most képzeljetek el egy olyan szitut, amit az előttem szóló is írt, hogy az anyukának teljesen természetes, ha a gyereke állat módjára viselkedik. S most nem megverésre gondolok,hanem egy fenékre csapásra.

Érdekes régen nem volt ennyire divat ez a felfogás. Most mihez vezetett? Ha a gyereknek nem tetszik valami, akkor leüti a tanárt, az osztálytársat. De ne hogy rámerjen ütni a tanár, mert a szülő még jobban megveri. Hát gratulálok ehhez a nevelési elvhez,szép kis gyerekek nőnek fel, akik úgy gondolják nekik mindent lehet.

2013. szept. 12. 10:12
 15/21 anonim ***** válasza:
82%

Ha odáig jutnék, hogy a gyerekemet fel kell pofoznia másik embernek, akkor nagyon gyorsan elszégyellném magam.

Nyilván ha ok nélkül bántja az más. Akkor bizonyára igen hirtelen ütnék én is.

2013. szept. 12. 10:15
 16/21 anonim ***** válasza:
77%

Minden anya azt hiszi, hogy az ő gyereke tökéletes, szent és sérthetetlen. Közben szerintem elájulnak, ha egy-egy napját megnézné a kis kedvencének az oviban, vagy akár az iskolában, hogy bánt másokat, milyen csúnyán beszél, terrorizál, gonoszkodik. Ezt hajlamosak mindig elfelejteni, utána meg az a magyarázat, hogy de hát a másik is ilyen.

Én is imádom a gyerekemet és igyekszem a lehető legjobban nevelni, de már 3 évesen voltak olyan megnyilvánulásai, amit igencsak helyre kellett rakjak és nem bután vigyorogtam rajta, hogy na, milyen élelmes az én kicsim. (mondjuk kisebb kezéből játék kicibálása)

A szülő azért szülő, hogy a helyes útra terelje a gyerekét és nem azért, hogy ájtatosan vigyorogjon és a legdurvább, erőszakos cselekedeteket is gyerekcsínynek tudja be.

2013. szept. 12. 10:23
 17/21 anonim ***** válasza:
52%
Az biztos, hogy tájékoztattam volna a kedves anyukát arról, hogy akármilyen rossz is a gyerekem, neki NINCS joga megütni őt, maximum csak nekem!
2013. szept. 12. 10:24
 18/21 anonim ***** válasza:
80%

Attól függ mit csinált. Ha valami nagyon durva dolgot (súlyosan bántalmazott valakit) és csak így lehetett megállítani, az illető anyukájának hirtelen borult az agya, akkor inkább szégyellném magam, hogy nem neveltem meg a gyerekem.

Ha valami kisebb nézeteltérés volt, akkor igencsak emelt hangon kikérném magamnak, hogyha baja van a gyerekkel, akkor szóljon nekem, de nincs joga megütni.

Ha teljesen igazságtalan volt, akkor lehet, hogy visszakézből lekevernék neki egyet - kulturált viselkedés ide vagy oda, mert az ilyen a szép szóból úgysem ért.

2013. szept. 12. 11:21
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Voltam ilyen szituban. Baràtok kislànya iszonyat neveletlen, egyszer pont pörgős napja volt, ès mindenkit rúgott vàgott. Az anyjàt is, aki rà se szólt. Mikor megelègeltem a visítàssal egybekötött levàgom magam a földre viselkedèst, ràszóltam, hogy be lehet fejezni. Erre odajött, ès jól belèmrúgott a kis csipàs. Na akkor ràhúztam a làba szàràra. Làttam anyukàn, hogy nem tettszik neki, de mondtam ha majd az èn fiam is belèdrúg, akkor majd a te gyereked is rugdoshat. Hozzàteszem nàlunk voltak, ès 7 hónapos terhes voltam. A pofàmról ègne a bőr, ha a fiam ilyet tenne, èn húznàm nyakon. Szóval ennyit erről.
2013. szept. 12. 12:29
 20/21 anonim ***** válasza:
43%
ha nevelő célzattal ütötte meg, akkor no problem. Mármint a nevelő célzatú ütés, egy nőtől, sosem jár fizikai fájdalommal. A seggre-kézre verés, mindig csak figyelmeztető jellegű, hogy a gyerek kizökkenjen a rosszaságból, amit csinál, nem az a célja, hogy beliluljon a teste. Szóval, ha ilyen történik, akkor nyilván megértem, mert mindenki ismeri a saját gyerekét, akinek rosszalkodik a fia, az pontosan tudja, hogy okkal kapja a seggrepacsit. Ennyi erővel minden tanárnak meg kéne mondani, hogy a gyerekére ne szóljon rá soha, hiszen hogy képzeli, nem az ő gyereke, szóljon rá másra.
2013. szept. 12. 12:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!