Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha a gyermeketek...

Mit tennétek, ha a gyermeketeket megütné egy másik anyuka?

Figyelt kérdés
Még a múltkor voltam szemtanúja, az öltözőben történt, én már csak a végére érkeztem, de a két anyuka majdnem egymásnak hajának ugrott, az előzményeket nem tudom. Ha jól értettem, akkor a másik kisfiu fenekére csapott valamiért, egyesek szerint okkal. Nem cigók, normális kinézetüek, bár a kisfiú tényleg nagyon rossz, mindenkit bánt a csoportból.
2013. szept. 12. 08:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
22%
nem tudom, nézed-e a jóban rosszbant? Na, ott most van egy hasonló szitu, idősebb fiú, fiatalabb kislánnyal kekeckedik. Épp tegnap mondtam a férjemnek, hogy ha az én gyerekemmel ezt csinálná, vagy a szemem láttára mással, az biztos, hogy lekevernék neki egyet!
2013. szept. 12. 08:53
 2/21 anonim ***** válasza:
51%
Nehéz ügy, de akkor sem emelnék kezet más gyerekére. Ha a lányomat valaki megütné, bármilyen okból is, eltörném kezét-lábát.
2013. szept. 12. 08:54
 3/21 anonim ***** válasza:
57%
akkorsem teheti meg.szoljon az anyjának vagy az òvònőnek...èn letéptem volna a fejét!!!
2013. szept. 12. 08:55
 4/21 anonim ***** válasza:
82%

"letépném a fejét, eltörném kezét-lábát"

Látom ti is kulturáltan, érvekkel győzitk meg a másikat. Ezt a viselkedésmintát adjátok tovább a gyerekeiteknek is, tehát legközelebb a szemetek fénye vitás helyzetben ütni fog, miért ne, ezt látta anyucitól, aki jelenleg testi sértés miatt börtönben van...

2013. szept. 12. 09:00
 5/21 anonim ***** válasza:
50%
Megkérdezném, hogy megis honnan veszi magának a bátorságot, hogy megusse a gyerekemet, bármit is csinált az a gyerek. Rajtam kívül senkinek nincs joga hozzáerni a gyerekemhez. Mit szólna hozza, ha en is megutnem az övet viszonzásul? Mondjuk en a sajátomat se utottem meg soha....
2013. szept. 12. 09:03
 6/21 anonim ***** válasza:
46%
Kedves 4. Nem tudom, te higgadtan végig tudnád-e nézni, hogy valaki mondjuk felpofozza a gyerekedet, és utána neki adnál-e még igazat. Utána beszéljünk a viselkedés mintákról.
2013. szept. 12. 09:09
 7/21 anonim ***** válasza:
91%
Nade az nem megoldás, hogy Kovács anyuka megüti a Szabó Pistit, erre Szabó anyuka kiszaggatja Kovács anyuka hajat, mirefel Kovács apuka behúzta egyet Szabó anyukanak, Szabó apuka pedig kiüti Kovács apukát..... Közben Szabó Pistike es Kovács Janika egymást ütik - vagy röhögnek a szülokon....
2013. szept. 12. 09:13
 8/21 anonim ***** válasza:
94%

Nem a másik anyukával lennék elfoglalva, hanem azzal, hogy segítsek feldolgozni a helyzetet a gyerekemnek. Ha valamilyen formában jogos (bár eltúlzott) reakció volt tőle, akkor elmagyaráznám, miért "kapta", ha pedig indokolatlan, netán félreértés, akkor főként segítenék. A másik anyuka előtt természetesen nem húznám be fülem-farkam, alighanem megkérdezném, ismeri-e azt a szót, hogy "önbíráskodás", és neki hogy esne, ha én emelnék kezet bármilyen indokkal az ő fiára/lányára. Ha a gyerekem ártatlan volt, minimum egy bocsánatkérést elvárnék. Nem tőlem, a gyerektől. Ha nem volt az, legközelebb akkor is hagyja meg nekem a nevelést, ugyanis nem az ő feladata.

(Ha mindenkit bántó, nagyon rossz gyerekem lenne, talán titokban még reménykednék is, hogy ez majd helyreteszi egy csöppet...)

2013. szept. 12. 09:13
 9/21 anonim ***** válasza:
81%
Ha a gyerekem megérdemelné, akkor nem állnék le ordítani, sőt. Én pont azt beszélgettem egyik nap egy anyukával, hogy ha lenne rá lehetőség, én adnék írásbeli felhatalmazást majd a tanároknak, hogy vágják nyakon a gyerekem, ha nagyon hülye. Sajnos én pont azt tapasztalom, hogy a mai szülők nagyrésze iszonyatosan rosszul neveli a gyerekét, ami vissza fog csapni. Óvja, félti mindentől, ugyanakkor a gyereke mindent megtehet következmények nélkül, pokoli önző és durva emberek válnak így belőlük.
2013. szept. 12. 09:21
 10/21 anonim ***** válasza:
85%
most azért nyilván nem a teljes erőből felpofozásról beszélünk, mikor hanyatt esik a gyerek, hanem egy fülesről...
2013. szept. 12. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!