Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért adtok két keresztnevet...

Miért adtok két keresztnevet a babátoknak? Nem érzitek feleslegesnek? Hiszen nem szólítjátok majd mindegyiken, vagy tévedek?

Figyelt kérdés
Nem kötekedésből, tényleg szeretném megérteni!
2013. szept. 9. 13:15
1 2 3
 11/22 Shai-Hulud ***** válasza:
52%

Mert van ahol ez így szokás.

(Don Antonio Juan Carlos María Jesús López García de Rodríguez Martín y Castilia y de Léon)

2013. szept. 9. 13:36
 12/22 anonim ***** válasza:
58%

A lányunknak 2 keresztneve van, egyiken szólítjuk, a második neve úgymond tisztelgés nagyapa előtt, aki nagyon szeretett minket, de sajnos nagyon hamar elment. Pedig mennyire várta a kis unokáját. Ő kérte, hogy ez legyen, de mi nem éreztük ezt a nevet sajátunknak, így megkapta másodikként.

Lehet, hogy soha nem fogja használni, de még is, nekem megnyugtató, hogy ez is a neve.

2013. szept. 9. 13:39
 13/22 anonim ***** válasza:
58%
Most várjuk a 3. babánkat, és úgy néz ki, 2 keresztnevet kap. Azért lesz így, mert a mind a kettőnknek tetsző neveket már megkapta a kisfiunk és a kislányunk, most pedig nem tudunk megegyezni. Nem találunk olyan nevet, ami mind a kettőnknek tetszik, így 2 nevet kap: egyet a férjem választ, egyet én.
2013. szept. 9. 14:16
 14/22 anonim ***** válasza:
Nálunk így szokás két név az egyik egy szentnek a neve,ráadásul fiunknál a 2. név az apukája neve lett,mert náluk meg az a szokás,hogy az első gyerek az apja nevét kapja,de mivel nem akartam,hogy legyen egy 25. ilyen nevű csak 2. név lett.
2013. szept. 9. 14:54
 15/22 anonim ***** válasza:

Mi azért adtunk 2 keresztnevet a lányunknak mert a párom édesanyjára szerettünk volna 'Megemlékezni "

ÍGy teljes mértékben a mama nevét kapta,de nem bánom..tetszik

Egyébként Anna Mária a neve a lányunknak

2013. szept. 9. 15:00
 16/22 anonim ***** válasza:

Én azt mondtam a férjemnek, hogy mivel ő ad egy nevet - vezetéknév - ezért én is adok egyet, és mivel a mi gyerekünk ezért közösen is adunk egyet :) nagyon szép neve lett:)

Aztán amikor jött a hugica, megint ez lett volna de a fiam akkor 4 éves volt, mondta hogy ne az legyen az egyik név, hanem egy másik... és akkor úgy éreztük hogy Ő találta meg a megfelelőt! :) így Ő is részese volt a húga elnevezésében :) imádják egymást !!

2013. szept. 9. 15:02
 17/22 anonim ***** válasza:

15.02-es vagyok

egyébként a fiam ha bemutatkozik mindhárom nevét használja! pedig mi nem használjuk a második keresztnevét!

2013. szept. 9. 15:04
 18/22 anonim ***** válasza:

Van aki azért adja, mert tetszik, vagy nem tud dönteni a két név között.

Leggyakrabban viszont egy családtag előtti tisztelgés, elhunyt családtag emléke után, vagy családi szokásból ( pl. a mi családunkban több generáción át minden lánynak a második keresztneve Ilona).

A testvérem második keresztneve az elhunyt dédipapa után van.

Én szerettem volna a kislányomnak második névként az Anna nevet adni, mert az egyik dédi aki már sajnos elhunyt valamint a másik dédi, aki még él, mindketten Anna nevűek. A páromnak nem tetszett, így csak egy keresztneve lett a lányomnak, de ha kettő lett volna, akkor tisztelgésből lett volna a második. Egyébként a páromnak és kettő van, a második az édesapja neve, anyukámnak is kettő van.

Egyik sem azért, mert hű de trendi két nevet adni, hanem mert valaki előtt tisztelegtek a második névvel.

2013. szept. 9. 15:11
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, így már értem. Eddig a legfőbb indok amit hallottam, az az volt, hogy ha nem fog neki tetszeni az egyik, majd tudja használni a másikat. Na de mi van, ha egyik sem tetszik majd neki? :)

Én megőrülnék, ha két nevem lenne, munkám során napi több százszor kell aláírnom, és nem elég a szignó, nem használható bélyegző. Van olyan ismerősöm gyermeke, aki mire leírja a nevét a dolgozatra, a többi már kész van az első 3 feladattal. :) De amiket írtatok teljesen érthetőek. Köszönöm mindenkinek.

2013. szept. 9. 18:15
 20/22 anonim ***** válasza:
Nekem 2 keresztnevem van, és csak kolonc a második, folyton csak a baj volt vele, így nem tettem ki a fiamat is ennek. Abszolút nem látom értelmét, az egyetlen dolog amiért el tudnám képzelni hogy mégis kapjon a gyermekem a tisztelgés valaki személye vagy akarata előtt. A "ha nem tetszik neki, akkor használhatja a másikat" indok szerintem azért nem helytálló, mert 18 éves korától (sót előbb is szülői beleegyezéssel) arra változtathatja a nevét amire csak akarja. Egyébként semmi bajom azzal, ha valaki ad másodok nevét a gyermekének, ez csak az én álláspontom :).
2013. szept. 9. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!