Miért adtok két keresztnevet a babátoknak? Nem érzitek feleslegesnek? Hiszen nem szólítjátok majd mindegyiken, vagy tévedek?
még nem született meg a babánk, de:
nekem két keresztnevem van, az egyiken szólítottak (ez volt az, amit amúgy adtak volna egyedül. Anyu neve, de apám erősködött, hogy legyen még egy).
Soha nem szerettem, úgy éreztem, nem is én vagyok. Aztán amikor fősulis lettem, úgy döntöttem, hogy innentől kezdve a másikat használom :) sokkal jobban szeretem, de amúgy mindegy is, mert ha csak az az egy nevem van, tuti megváltoztattam volna, annyira nem szerettem.
Én sem tartom jó ötletnek, nekem és a gyerekeimnek is csak egy van, de épp a napokban hallottam egy anyukát, aki egymásután hadarta a két keresztnevet és úgy szólongatta a fiát. Háát. Ki így, ki úgy.
Amúgy azt hiszem, ez leginkább tradíció. Régen ez volt a szokás, sőt nem csak kettő, hanem még jóval több neve is volt egy embernek.
Nálunk azért kapott 2 nevet a gyerkőc, mert a megálmodott név nem hangzott jól a vezetékneve után, ezért kellett választani egy plusz nevet a kettő közé. A második nevén szólítjuk, ahogy egyébként is terveztük.
Szüleim pedig azért adtak 2 nevet a kisöcsémnek, hogy tovább hihesse az apai nevet, nehezen várt trónörökösként. Több generáció óta öröklődött a név. De nála is a második nevet használjuk...
Ha lányom lett volna akkor azért lett volna két kereszt neve, mert az általam már réges rég megálmodott név g-vel kezdődik, a párom Balogh így sok lett volna a g, ezért kapott volna egy kiejtés könnyítőt.
Fiam lett, neki egy neve van.Gondolkoztama kettőn,de szüléskor annyi izgulás-meg baj volt (koraszülés) hogy el is felejtettük. :)
Nekem nem tetszik a két keresztnév. Van aki győzköd itt, hogy sokkal jobb lenne a kettő, mert ha nem szereti amit adunk és van második neve tudná azt használni, viszont ha nincs második neve akkor így járt.
Mi biztos egy keresztnevet fogunk adni és mivel nagy körültekintéssel keressük a legjobb nevet, bízom benne, hogy szeretni fogja és büszkén viseli majd.
Szia!
Én csak a Fiamnak adtam pluszba a Párom nevét, hogy miért, mert szeretem a Párom keresztnevét!
De a második nevét használjuk, így nincs kavarodás, hogy ha szólok akkor ketten jönnének!
Üdv két gyermekes Anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!