2 keresztnevet kapott babátoknál melyik nevét használjátok?
Mivel nem találtunk mind a kettőnknek tetsző nevet, úgy néz ki, hogy a babánk kettő keresztnevet fog kapni.
Akik hasonló szituban voltak, mi lett a végén? Melyik nevet használjátok?
2 nevek kapott a lányunk legfőképpen azért, mert én már mióta az eszemet tudom dédelgettem egy nevet, hogy ez lesz a lányomé. Viszont a vezetéknévhez azt mondák sokan, hogy nem jó, nyelvtörős, így ez lett a második neve, választottunk elé másikat. De a másodikat használjuk :)
Mivel anyósoméknak az első név jobban tetszett, dacból férjem is úgy hívta kezdetben, de tudtam, hogy úgyis ha tőlem sokat hallja majd, akkor átszokik :) Így is lett, beleértve anyósomékat is, mindenki a második nevén szólítja! :)
Úgyhogy ha két nevet adtok neki, és te úgy hívod, ahogy neked tetszik, úgyis mindenki úgy szokja meg, és úgy fogja hívni...szerintem :)
Másik kettő gyermekünknek 1 neve van.
Ezért a nagy dilemma, hogy mi legyen. Nem akarjuk azt sem, ki így, ki úgy szólítsa.
Két olyan kisgyereket és a volt szobatársamat is két néven szólítják. Mondjuk két hosszú névnél nem kivitelezhető amit én hallottam eddig:
Krisztina Lilla (bár őt sokszor simán csak Lillázták)
Anna Luca
Luca Sára
Amúgy pl. a finneknél szokás, hogy két keresztnevet bármyelyik kettő összepárosítható és akkor kötőjellel írják és mindkettőt használják.
A második utónevét használjuk. Nem tudom, pontosan miért, valahogy az illett hozzá jobban.
Bár tényleg lehet két néven is szólítani valakit :) Ha belegondolok, ott van pl. az Annamária vagy a Julianna név, csak ezeket egybe írjuk és egy névnek számítanak, de két névből állnak.
A fiaimnak két neve van.A nagyobbiknak a 2-at használja majd mindenki.Én,az oviban,barátok,család,ismerősök.Valaki a mai napig nem tudja,hogy az a második neve.Az apukája,meg az anyósom az első nevén hívják,és azt is megérti,tudja.és nem úgy néz ki,mintha bármi lelki baja lenne ettől.
A kicsit mindenki az első nevén szólítja.
Azt nem tudom miért alakult így,de így van.És így jó!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!