Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák ti hol tartjátok...

Anyukák ti hol tartjátok legideálisabbnak a gyerekvállalást? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

1.Városban panel vagy tégla lakásban.

2. A várostól max. 20km-re lévő faluban, kertes családi házban.

2013. szept. 4. 14:38
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Kb. egy árban lenne a kettő..
2013. szept. 4. 14:40
 2/16 anonim ***** válasza:

2-es.

Itt is élünk családostól, bár nem 20, hanem 25 km-re.

Mi vidéken érezzük jól magunkat, itt nyugisabb, a nyüzsgő várost nem szeretjük.:)

2013. szept. 4. 14:40
 3/16 anonim ***** válasza:

Kis gyerekkel a 2.

Kamasszal vagy nagyobb gyerekkel 1.

2013. szept. 4. 14:42
 4/16 anonim ***** válasza:

Családi ház.

Mi panelban lakunk, és azt látom a kislányomon, hogy sokkal egyszerűbb lenne, ha kint lennénk egész nap a levegőn, játszhatna a kertben nyugodtan, az energiáit jobban le tudná vezetni.

Faluban egyébként az emberek is barátságosabbak.

Kertben meg lehet termelni zöldségeket, szóval ez megint egy plussz pont.

2013. szept. 4. 14:42
 5/16 anonim ***** válasza:

A városban tégla lakásban nekem nagyon nem jön be a dolog... Vágyom város széli zöldövezetbe, de egyelőre nem jön össze, úgyhogy lehet nem is fogom megtudni, milyen az kicsi gyerekkel, babával. A gyereknek mindenképp jobb, ha van kert, friss levegő BÁRMIKOR. Itt zaj van és bűz, és bizony el kell készülődni, hogy a játszótérig eljussunk, ahol ott a rengeteg idióta, már bocsánat.

Elintézni a dolgokat vagy bevásárolni lehet, hogy könnyebb, de én úgy gondolom ez nem ér annyit, mint ha szép nyugodt környéken élnénk és kimehetnék lelapult hajjal akár bugyogóban is a teraszomra.

2013. szept. 4. 14:43
 6/16 anonim ***** válasza:

Nehéz, mert amíg otthon vagy a gyerekkel, addig a kertes talán jobb, bár attól függ, hogy hol van az a panel, milyen környezetben. De ha a gyerek ovis, sulis lesz, már előnyösebb a városban, hogy ne kelljen hajnalban kelni, ahhoz, hogy beérjen időben, és este ne későn érjen haza, ne kelljen állandóan fuvarozni...

Mindkettőnek van előnye, hátránya. Mérlegelni kell.

Mi most 2 gyerkőccel városban lakunk panelban, de zöld övezetben, bölcsi, ovi, suli, játszó, üzlet 500m-en belül elérhető, a háznak van saját zárt udvara. Szóval ideális. De mi is kertes házban gondolkozunk, csak a fent említett hátrányok tartanak vissza. Itt a könyéken pedig a kertes házak 50 milliónál kezdődnek:o(

2013. szept. 4. 14:44
 7/16 anonim ***** válasza:
kicsivel a 2. megoldást választanám
2013. szept. 4. 14:44
 8/16 zabmester ***** válasza:

Mivel világ életemben csak lakásban laktam, kertes házban sosem, így nincs rálátásom, hogy milyen lehet a másikban. Elképzeléseim persze vannak, de sosem tapasztaltam.

A társasháznak sok hátránya van, ez tény, ott is nőttek fel emberek (pl. én magam is, és nem éreztem magam rosszul miatta), általában van park, játszótér, ahova ki lehet járni akár naponta is. Nekem inkább az a bajom a panellel, hogy brutálisan kicsi és ész nélkül lett megtervezve a legtöbb ilyen lakás. Miniatűr konyha, kocka- és csőszobák, tárolásra alkalmas hely nulla, stb. De ez nem csak gyerekvállalás szempontjából lehet problémás. Ami még rossz a panelben, főleg, ha valaki emeleten lakik, és nincs lift, az a cipekedés. Sajnos a babakocsi tárolása nem mindenhol megoldható, akkor azt fel kell cipelni, van, akinek a negyedikre.

Ezek nyilván olyan dolgok, amik nem teszik ideálissá a panel lakásokat. Ilyen szempontból sokkal jobb a kertes ház. Meg azért is, mert ott azért a picit nagyobb gyerekeket már akár egyedül is ki lehet engedni a kertbe, így jóval többet lehetnek a szabadban, nagyobb a mozgásterük.

Viszont mivel a kérdésben az is szerepelt, hogy város vagy falu, és ehhez vannak kötve a lakástípusok, én mégis inkább a városra voksolok. Persze ahol van autó, ott a 20 km nem távolság, de nálunk nincs, így nekem problémás lenne, hogy távolsági busszal járkáljak be a városba. Lehet, hogy ezt is csak azért mondom, mert mindig is városi voltam, soha nem éltem falun, és nem tudnám elképzelni, hogy ott éljek, ott neveljek gyereket, pedig annak is megvan a szépsége, előnye. De nekem fontos, hogy közel legyünk a pörgéshez, programokhoz, egészségügyi ellátáshoz, vásárlási lehetőséghez, szórakozáshoz, stb.

2013. szept. 4. 14:47
 9/16 anonim ***** válasza:

Város,téglalakás hatalmas erkéllyel

Mi ilyenben lakunk,20 m2 az erkély,felettünk cssak 1 emelet van,nem lát ide senki,mászkálhatok akámiben.Nyáron kismedence végig kinn volt neki,minihomokozó,nekem sok virág.

2013. szept. 4. 14:48
 10/16 A kérdező kommentje:
Van egy másfél éves lányunk és lassan reméljuk úton lesz a tesoja..:) Én minkét helyen éltem már.Kertesben gyerekként (szuper volt, imádtam gyereknek lenni, soha nem felejtem). Most felnőtt fejjel téglában lakunk és hát mit ne mondjak, rohadtul hiányzik az udvar.Így a kislányommal meg főleg.Most lehetőségunk lenne eladni.
2013. szept. 4. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!