Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem volna jó jogosítványhoz...

Nem volna jó jogosítványhoz kötni a gyerekvállalást?

Figyelt kérdés

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Olvasgasd figyelmesen, mielőtt előadod a szabvány álszent szépelgést! Mennyivel jobb lenne egy-két teszt, tudásra is és lelkiállapotra is, hogy a vérmérsékletet és egyéb, alkatinak tekinthető dolgokat ne is említsem... Ugye az, hogy sok a fogyatékos, nem jelenti azt, hogy egészségesek. Amint veszélyt jelent másra, kiemelhető. Talán a prevenciónak itt is volna értelme, mint az esetek 100%-ában (szemben a tűzoltással).

Mi a véleményed, lehetne ilyen a rendszer? Kezelhető ismérvek alapján, biztonságosan is lehetne elutasítani ilyen kérelmeket? Megérné a hátulütőit? Mi az oka, hogy fel se merül ilyesmi? Nem a gyerekek érdeke a LEGELSŐ?

2013. ápr. 4. 22:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
61%

"ez azért hülyeség, mert aki színtévesztő, annak elméletileg nem lehet jogsija. ezért gyereke sem lehet?"

NEM úgy jogosítványhoz!

Tehát nem csak annak lehetnek gyereke akinek személyautóhoz van jogsija! :) :) :)

Hanem, (mivel a jogosítvány azt jelenti, hogy egy igazolás/papír, hogy jogosult vagy valamire, valaminek a használatához, stb)

arról jogosítvány, hogy gyereket vállalj!

Tehát tanfolyam meg vizsga arról hogy milyen szülő lennél!

Én 100000%-ban támogatnám ezt!

2013. ápr. 4. 22:51
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

Azért nem lehet jogsija, mert az akadályozza a vezetésben. Nyilván nem úgy értette a kérdező, hogy VEZETŐI ENGEDÉLYHEZ kössék, hanem valamiféle vizsgához a Gyerekneveléssel kapcsolatban.

Nem tartom hülyeségnek, de ez sajnos megvalósíthatatlan. Sokan pl. véletlenül esnek teherbe, nem beszélve arról, hogy ellentmondásos vélemények vannak szakértők között is a gyermeknevelést illetően.

2013. ápr. 4. 22:52
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Én alapvetően egyetértek a kezdeményezéssel, ugyanakkor: a szaporodás mindenkinek saját joga. Mégis ki dönthetné el, hogy kinek legyen gyereke és kinek ne?

Talán, ha mondjuk már van gyereke, de elvették tőle, mert rosszul bánt vele, azt már lehetne jogalapnak tekinteni. de mire? Kötelezően vegyék ki a méhét?

Amit valóban meg lehetne tenni: oktatás. Kötelező csecsemő és gyermekgonfozás óra. Technikák, amiket alkalmazni lehet. Ez hasznos lenne.

2013. ápr. 4. 22:57
 4/12 anonim ***** válasza:
68%
Erre esetleg jo megoldas lenne, ha suliban lenne olyan tantargy, ami a szulosegre keszit fel. Nem csak ezen a teren, de az elet minden teruleten jo lenne, ha suliban tanulnak a gyerekek. Egy csomo hulyeseget le lehetne venni a tantervbol, es az eletre felkesziteni a gyerekeket. Ha mar a jogsinal tartunk, tanithatnak a suliban a kozlekede,s szabalyait, kotelezove tehetnek az elsosegelyt, a fozes, takaritas, hazvezetes tanorat lehetne tartani, ahol valos adatokkal elmeleti sikon megtanulhatnank gazdalkodni a penzzel a gyerekek. Egy ilyen iskolaba olyan jo lenne jaratni a gyerekemet. Talan egyszer az emberiseg eljut idaig, hogy felfogjak, hogy sinus cosinussal nem lehet megelni.
2013. ápr. 4. 23:13
 5/12 anonim ***** válasza:
96%

Elméletileg az ötlet nagyon szép és nemes gondolat, de gyakorlatban ez kivitelezhetetlen.

Ugyan mit tennének, ha teszem azt, pl. én alkalmatlan lennék szülőnek? Gátolnák a nemi életem? Vajon a párommal szemben ez fair? Lehet, hogy ő alkalmas lenne? Akkor ne szeretkezzünk? Ki dönti el, ki alkalmas? Milyen szempontok alapján? És mit tennének, ha alkalmatlan jelöltként mégis teherbe esnék? Abortuszra kényszerítenének? Az már gyilkosság! Viszont csak úgy nem lehet elvenni valakitől a gyerekét. Ráadásul változunk, folyamatosan. Amiről tegnap ezt gondoltuk, mára már lehet, hogy azt gondoljuk.

Sokkal célravezetőbb lenne komolyabban kezelni a szexuális felvilágosítást, elérhetőbbé tenni különféle fogamzásgátló eszközöket (értem ez alatt, hogy 5-600 Ft körül mozog egy csomag óvszer...), és hangsúlyosan kezelni a fogamzásgátlást. Illetve már az általános iskolától kezdve nyíltan kezelni kéne a gyermekvállalás kérdését, ami ha úgy nézzük, igen, korainak tűnik, de hány lány esik teherbe középiskola idején? Nem merek statisztikát nézni. :S

Szóval, azt mondom, maga a gondolat részedről nemes, de rengeteg etikai és érzelmi buktatója van. Egy embernek sincs joga dönteni egy másik fölött, hogy az szaporodhat-e, vagy sem. De megtehetünk mindent, hogy gyermekeinket a tudatos családalapításra neveljük, és értékeket közvetítsünk neki, illetve egy biztonságos, BIZALOMRA épülő kapcsolatot alakítsunk ki velük, hogy merjenek kérdezni, ha szexről van szó.

20 hkm

2013. ápr. 4. 23:30
 6/12 anonim ***** válasza:
90%

Egyetértek az előzőekkel, nagyon szép és jó lenne, ha ez működhetne, de gyakorlatilag megoldhatatlan.

Valami olyan megoldás kellene, ami átmenetileg 100%-osan terméketlenné teszi a nőket (vagy a férfiakat), és csak akkor szüntetnék meg ezt az állapotot, ha az illető átmegy a vizsgán. De ez így elég futurisztikusan hangzik, és valószínűleg elég sokan tiltakoznának ellene.

2013. ápr. 5. 00:15
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy ilyen jogosítvány nem működhetne és nem is lenne jó. Most elsőre Kína jutott eszembe, ahol szabályozva van, hogy csak egy gyerek lehet, a többi után magas büntetést kell fizetni. Több olyan cikket is olvastam, hogy aki nem tudta kifizetni az összeget, annál pl. a terhesség 6. hónapjában is megpróbálták abortálni, és se a gyermek se az anya nem élte túl. Szerintem senkinek sincs joga eldönteni, hogy másnak lehet-e gyermeke vagy sem. Én is inkább a korai felvilágosításban, a megfelelő oktatásban látom a megoldást.
2013. ápr. 5. 07:45
 8/12 anonim ***** válasza:
Ez így szerintem túl erős és kivitelezhetetlen. Viszont talán működne, ha csak azok a párok kapnának állami támogatást a gyereknevelésre, akiknek az otthon maradó (vagy mindkét) tagja megfelelt ezen az amúgy ésszerűen összerakott, felelősségtudatot és nem iq-t mérő teljesen ingyenes teszten.
2013. ápr. 5. 07:53
 9/12 zabmester ***** válasza:
100%

Durván alkotmányellenes lenne. Gondolj bele, hogyan akadályoznád meg, hogy az arra nem "jogosult" emberek szaporodjanak? Elkötteted őket? Vagy kötelezően gyógyszert kell szedniük? Egyik sem kivitelezhető jogilag. Tehát ha a fogamzásgátlásra nem lehet őket kötelezni, akkor mi legyen? Kötelezően abortusz? Ez is jogellenes. Vagy? Kapásból elvenni az újszülöttet az anyától? És akkor hová tenné az "állambácsi" azt a rengeteg gyereket?

Én ezt nem nevezném prevenciónak. A prevenció az lenne, ha azt előznénk meg, hogy olyan felnőttek legyenek a társadalomban, akik nem képesek se megfelelően védekezni, se a gyereküket ellátni. A prevenció akkor valósulna meg, ha MINDENKI fel lenne készülve a későbbi szülői szerepre.

2013. ápr. 5. 11:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez kicsit olyan,mintha azt akarnád eldönteni kinek van joga élni,és megöletnéd az összes beteget vagy fogyatékost.Inkább a gyerekeket kéne felkészíteni a szülőségre,felvilágosítani,sokkal célravezetőbb,minthogy néhány nagyokos korlátozná a többi embert mert magasabb rangúnak hiszi magát.
2013. ápr. 5. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!