Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a baba és...

Mi a véleményetek a baba és ilyen macska kombinációról lakásban?

Figyelt kérdés

Kezdjük tervezgetni a babát a férjemmel és az a helyzet, hogy van egy macskánk, akinek borzalmasan hull a szőre. Mindent kipróbáltunk, minőségi táp, vitamin, furminátor,

semmi se vált be. Az állatorvios is azt mondja genetika.

Na szóval most is nehéz a helyzet, rengeteget takarítok utána, mindig minden csupa szőr, de elviselem. De azt mondtam a férjemnek, hogy nem szeretném, ha itt lenne a cica, mikor terhes leszek és meglesz a baba. A szívem szakad meg, mert nagyon szeretem én is, de nem akarom, hogy a gyerek is ebben az állandó szőrben nőjjön fel és nem is lesz kedvem és időm ennyit takarítani utána, mint most. De a férjem nem akarja, hogy odadjuk a cicát. Anyósomhoz adnánk, nem idegenhez, ugyanabban a városban lakik ő is, csak neki kisebb a lakása, emiatt lehet nem fogja olyan jól érezni magát nála a cica, de ez van. Szerintem ennyi áldozatot meg kell hozni. Ha nem hullna ennyire a szőre, akkor maradhatna, de így nem akarom.

Mi a véleményetek?

2013. szept. 4. 12:48
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Nekünk nem macskánk van, hanem egy mopszunk. Aki ismeri a fajtát tudja, hogy kifejezetten hullik a szőre. Ennek ellenére eszembe nem jutott eltakarítani a háztól, csak mert jött a baba. A fiam 15 hónapos, soha semmi baja nem volt a kutya miatt. A gyerek mellett ugyanúgy kell takarítani, mint előtte (sőt), ami szőr marad attól meg semmi baja nem lesz a babának. Tudod, ha elküldöd magatoktól az nem a Te áldozatod lenne, hanem szerencsétlen állaté. Sosem értem, hogy emberek miért tartanak állatot, ha aztán gond nélkül megválnak tőle, amint nekik kényelmetlenné válik valami miatt.
2013. szept. 4. 13:09
 2/8 A kérdező kommentje:

A cica úgymond kényszerből került hozzánk, eredetileg anyósomé volt, de ő nem tudott foglalkozni vele rendesen, mert 2 munkahelye volt és csak este ért haza. De mostmár nem dolgozik annyit, szeretné is elvinni a cicát, de nem engedtük, mert szeretjük és jó, hogy ott van. Elhiszem, hogy a kutyusodnak is hull a bundája, de biztos lehetsz benne, hogy nem úgy, mint ennek a macskának. Takarítás után is tiszta szőr az egész lakás, beleragad a kanapéba, szőnyegbe, száll a bunda a levegőben is, ahogy szaladgál a macska, nem hiszem, hogy jót tenne egy kisbabának ha folyamatosan beszippantaná, meg akárhova megy tiszta szőr lenne minden. És igen, azt is elismerem, hogy nem lenne kedvem ennyit takarítani a szőrt kicsi gyerek mellett biztos, hogy lesz jobb dolgom is, főleg, hogy a munkámat teljesen nem tudom abbahagyni, otthonról fogok dolgozni végig, aztán kb 1 év után visszajövök dolgozni.

Ha nem akarná anyósom elvinni és idegeneknek kéne odaadni, akkor én sem akarnám, de szereintem így mindenkinek jobb lenne.

2013. szept. 4. 13:33
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Nekem meg eszembe nem jutna kisbaba mellett szőrt hullató állatot tartani. Pláne, hogy amíg meg nem nőnek, minden szöszt megesznek. Én megértelek, én sem tartanám meg. ETtől még nem vagy állatkínzó, csak van, ami nem fér bele. Nekem sem férne.
2013. szept. 4. 13:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, véleményt kértél, az enyém az, hogy a felelős állattartás nem azt jelenti, hogy kirakom az állatot, mert nem akarok takarítani. Természetesen a Ti állatotok, azt csináltok vele, amit akartok.

Kedves Utolsó! Az a kis szőr, amit esetleg a gyerekem lenyel, a legkevesebb ahhoz képest, amit a gyerekek képesek megenni. Ha van gyereked gondolom tudod, ha nem, akkor meg hiába magyaráznám. Egy állatnak a gyerek mellett sokkal több pozitívuma van, mint negatívuma.

2013. szept. 4. 13:48
 5/8 petera6 ***** válasza:
100%

Nekem is az a véleményem, hogy nem lesz baja a babának a szőrtől. Főleg mivel tudod, hogy problémás egy kicsit a dolog, jobban kell figyelned, hogy azért hetekig nem lehet nem porszívózni nálatok.

De úgy látom, te nagyon nem így gondolod, és ha meg tudtok állapodni, hogy mehessen anyósodhoz a cica, akkor még mindig jobb, mint ismeretlennek ajándékozni.

2013. szept. 4. 14:49
 6/8 anonim ***** válasza:
15%
Na nekünk pont egy ilyen szőrhullatós macskánk volt, imádtuk, mikor megszületett a gyerek szegény egy szobába volt bekorlátozva. NA ez senkinek nem volt jó, nekem lelkiism furdalásom volt, neki ugye rossz volt mert nem ezt szokta meg, mire a lányom mászni kezdett el kellette altatno sajnos eü. okokból. Hiába volt csa kegy szobában a szőrt sokszor kihordtuk a lábunkon. Imádom az állatokat, de ha van hová vinni és ráadásul nem is ismeretlen helyre és ismeretlen gazdihooz, szerintem mindenkinek az lesz a legjobb ha elviszitek. Én nem tudtam volna elviselni, hogy a gyerekem szájából szőr "lógjon".
2013. szept. 4. 15:23
 7/8 A kérdező kommentje:
Ismeretlen helyre sose adnám, de végülis anyósom macskája, első pár évben vele volt, aztán került hozzánk 2 éve. Szóval igazából csak visszakerülne a régi helyére. Bár itt jobban szereti, mert több helye van, de szereti anyósomat is nagyon.
2013. szept. 4. 15:30
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk van egy lassan 9 éves cicánk. Képtelen lennék bármilyen körülmények között is másnak adni. Nálunk gyakorlatilag családtagnak minősül. Úgyhogy inkább megerőltetném magamat, minthogy ne legyen mellettem.
2013. szept. 6. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!