Mi a véleményetek a baba és ilyen macska kombinációról lakásban?
Kezdjük tervezgetni a babát a férjemmel és az a helyzet, hogy van egy macskánk, akinek borzalmasan hull a szőre. Mindent kipróbáltunk, minőségi táp, vitamin, furminátor,
semmi se vált be. Az állatorvios is azt mondja genetika.
Na szóval most is nehéz a helyzet, rengeteget takarítok utána, mindig minden csupa szőr, de elviselem. De azt mondtam a férjemnek, hogy nem szeretném, ha itt lenne a cica, mikor terhes leszek és meglesz a baba. A szívem szakad meg, mert nagyon szeretem én is, de nem akarom, hogy a gyerek is ebben az állandó szőrben nőjjön fel és nem is lesz kedvem és időm ennyit takarítani utána, mint most. De a férjem nem akarja, hogy odadjuk a cicát. Anyósomhoz adnánk, nem idegenhez, ugyanabban a városban lakik ő is, csak neki kisebb a lakása, emiatt lehet nem fogja olyan jól érezni magát nála a cica, de ez van. Szerintem ennyi áldozatot meg kell hozni. Ha nem hullna ennyire a szőre, akkor maradhatna, de így nem akarom.
Mi a véleményetek?
A cica úgymond kényszerből került hozzánk, eredetileg anyósomé volt, de ő nem tudott foglalkozni vele rendesen, mert 2 munkahelye volt és csak este ért haza. De mostmár nem dolgozik annyit, szeretné is elvinni a cicát, de nem engedtük, mert szeretjük és jó, hogy ott van. Elhiszem, hogy a kutyusodnak is hull a bundája, de biztos lehetsz benne, hogy nem úgy, mint ennek a macskának. Takarítás után is tiszta szőr az egész lakás, beleragad a kanapéba, szőnyegbe, száll a bunda a levegőben is, ahogy szaladgál a macska, nem hiszem, hogy jót tenne egy kisbabának ha folyamatosan beszippantaná, meg akárhova megy tiszta szőr lenne minden. És igen, azt is elismerem, hogy nem lenne kedvem ennyit takarítani a szőrt kicsi gyerek mellett biztos, hogy lesz jobb dolgom is, főleg, hogy a munkámat teljesen nem tudom abbahagyni, otthonról fogok dolgozni végig, aztán kb 1 év után visszajövök dolgozni.
Ha nem akarná anyósom elvinni és idegeneknek kéne odaadni, akkor én sem akarnám, de szereintem így mindenkinek jobb lenne.
Nézd, véleményt kértél, az enyém az, hogy a felelős állattartás nem azt jelenti, hogy kirakom az állatot, mert nem akarok takarítani. Természetesen a Ti állatotok, azt csináltok vele, amit akartok.
Kedves Utolsó! Az a kis szőr, amit esetleg a gyerekem lenyel, a legkevesebb ahhoz képest, amit a gyerekek képesek megenni. Ha van gyereked gondolom tudod, ha nem, akkor meg hiába magyaráznám. Egy állatnak a gyerek mellett sokkal több pozitívuma van, mint negatívuma.
Nekem is az a véleményem, hogy nem lesz baja a babának a szőrtől. Főleg mivel tudod, hogy problémás egy kicsit a dolog, jobban kell figyelned, hogy azért hetekig nem lehet nem porszívózni nálatok.
De úgy látom, te nagyon nem így gondolod, és ha meg tudtok állapodni, hogy mehessen anyósodhoz a cica, akkor még mindig jobb, mint ismeretlennek ajándékozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!