Pici baba melle macska?

Figyelt kérdés

Szoval 35 hetes terhes kismama vagyok es van 2 macskank. Szabadon maszkalnak be-ki a lakasba.

Tegnap egy baratnömmel voltunk vasarolni es azt mondta, hogy nem szabad pici baba melle macska a lakasba, mert nagyon fertözö. Kicsit megijedtem. Tenyleg "ki kellene raknom" a macskakat a lakasbol, mire a kicsi megszületik?

Naponta takaritok, letörölgetek mindenhol, porszivozok, felmosok.

Egyedül a nappaliba jönnek be a macskak, szönyeg nincs, a kanape pedig le van teritve teljesen, ennek a takaroit hetente kimosom.

Inkabb csak ejszakara jönnek be aludni, a hideg miatt.

A szobakba egyaltalan nem mehetnek be, az ajtok mindig zarva vannak.

Aki nem tudja, hogy macskank van, ra se jönne, mert nem latni a lakasba a "nyomukat".

A macskak havonta allatorvoshoz vannak vive kötelezö ellenörzes miatt, beltenyeszet mind a kettö, de ettöl függetlenül bajuk nincs!

Nem tudom ez befolyasolja-e, csak gondolom igy könnyebb valaszt adni.

Szerintetek mit kellene csinalnom?

2013. febr. 1. 17:54
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

Ha közvetlen nem engeditek a babához a macskákat, ha tisztán vannak tartva, ellenőrzi az állatorvos őket, és ti is figyeltek a higiéniára, akkor nem lesz gond.

Nekünk szobacicánk van, és nem mehet be a gyerekszobába. Az a tiltott zóna neki, minden más szobában meg alaposan takarítunk utána.

Terhesen folyamatosan figyeltem a higiéniára, a macskát is vittük orvoshoz, és én is többször voltam toxoplazma szűrésen.

Lányom most már 2,5 éves és imádja a cicánkat. Nagy haverok, szóval a fejlődésére nézve nagyon jó hatással volt az állat.

Csak a tisztaság nagyon fontos. Én a teljes kizárást nem tudtam volna megoldani, mert lakásunk van, és így nem tudtam volna kizavarni a macskát, elajándékozásról szó sem lehetett, na meg nem is akartam szabadulni tőle.

Soha ne volt gond amúgy belőle. Működik az együttélés.

2013. febr. 1. 18:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Abból, amit leírtál, semmi gond nem lesz a cicákkal. Amíg a baba pici, ne legyen közvetlen kontakt, és a babaszobába ne legyen bejárásuk.
2013. febr. 1. 18:21
 3/5 anonim ***** válasza:
24%
Nekem is kint-benti macskám van és májusra várjuk a babát. Én kiteszem az udvarra, mert így látom jónak. Addigra már jó meleg is lesz, úgyhogy nem fog fázni. Amúgy a lakásba is bejöhet majd egy kicsit, ha nagyon nagyon akar, de a hálószobánk zárva lesz előtte. A baba holmijaihoz semmiképp sem fogom közel engedni. Nekem semmi értelme nem lenne eltüntetni a macskát a háztól, mert a környék összes macskája átjáróházként használja az udvart. Így hiába lenne egy macskával kevesebb az udvaron, a többi ugyanúgy idejárni wc-zni sajnos ha akarom, ha nem :-(
2013. febr. 1. 18:22
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Alaposabban figyel az ember ilyenkor a higiéniára, és akkor minden rendben lesz.

Nekem is amúgy mondta pár állatellenes szerzet, hogy ilyenkor a macskát ki kell tiltani örökre, mert különben mindenkinek ezernyi betegsége lesz.

De ha felelős állattartó vagy és közben gondos szülő, akkor képes vagy megtalálni a köztes utat. Mert van.

2013. febr. 1. 18:26
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szepen a valaszokat. Megnyugtattatok.

Termeszetesen nagyon oda van figyelve a higieniara, mert en sem szeretek macska szört latni mindenhol, ez mar a terhessegem elött is igy volt.

A szobakba egyaltalan nem mehetnek be a macskak, csak a nappaliba vannak, hol a kosarukba, hol a kanapen, ezert is van leteritve es mosva heti valtasba a takaro rola.

Orvoshoz amugy is kötelezöen vinnünk kell Öket havonta, mert mint emlitettem beltenyeszes macskak, igy kicsit deffektesek. Es amikor elhoztuk Öket a menhelyröl vallalnunk kellett ezt is.

Nem szeretem elajandekozni/elaltatni/kidobni Öket, mert olyan kis aranyosak, szeretni valoak es bujosok macska letükre :)

3. ez nalunk is problema volt, mi tettünk ki az udvarra almot a többi macskanak es elöszeretettel hasznaljak. Bar nem hianyzik nekünk sem 2 hetene 1 kilo macska almot megvenni, de inkabb minthogy ne legyen tiszta pontja az udvarunknak. Nalunk bevalt, probaljatok ki Ti is esetleg, hatha :)

2013. febr. 1. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!