Pici baba melle macska?
Szoval 35 hetes terhes kismama vagyok es van 2 macskank. Szabadon maszkalnak be-ki a lakasba.
Tegnap egy baratnömmel voltunk vasarolni es azt mondta, hogy nem szabad pici baba melle macska a lakasba, mert nagyon fertözö. Kicsit megijedtem. Tenyleg "ki kellene raknom" a macskakat a lakasbol, mire a kicsi megszületik?
Naponta takaritok, letörölgetek mindenhol, porszivozok, felmosok.
Egyedül a nappaliba jönnek be a macskak, szönyeg nincs, a kanape pedig le van teritve teljesen, ennek a takaroit hetente kimosom.
Inkabb csak ejszakara jönnek be aludni, a hideg miatt.
A szobakba egyaltalan nem mehetnek be, az ajtok mindig zarva vannak.
Aki nem tudja, hogy macskank van, ra se jönne, mert nem latni a lakasba a "nyomukat".
A macskak havonta allatorvoshoz vannak vive kötelezö ellenörzes miatt, beltenyeszet mind a kettö, de ettöl függetlenül bajuk nincs!
Nem tudom ez befolyasolja-e, csak gondolom igy könnyebb valaszt adni.
Szerintetek mit kellene csinalnom?
Ha közvetlen nem engeditek a babához a macskákat, ha tisztán vannak tartva, ellenőrzi az állatorvos őket, és ti is figyeltek a higiéniára, akkor nem lesz gond.
Nekünk szobacicánk van, és nem mehet be a gyerekszobába. Az a tiltott zóna neki, minden más szobában meg alaposan takarítunk utána.
Terhesen folyamatosan figyeltem a higiéniára, a macskát is vittük orvoshoz, és én is többször voltam toxoplazma szűrésen.
Lányom most már 2,5 éves és imádja a cicánkat. Nagy haverok, szóval a fejlődésére nézve nagyon jó hatással volt az állat.
Csak a tisztaság nagyon fontos. Én a teljes kizárást nem tudtam volna megoldani, mert lakásunk van, és így nem tudtam volna kizavarni a macskát, elajándékozásról szó sem lehetett, na meg nem is akartam szabadulni tőle.
Soha ne volt gond amúgy belőle. Működik az együttélés.
Alaposabban figyel az ember ilyenkor a higiéniára, és akkor minden rendben lesz.
Nekem is amúgy mondta pár állatellenes szerzet, hogy ilyenkor a macskát ki kell tiltani örökre, mert különben mindenkinek ezernyi betegsége lesz.
De ha felelős állattartó vagy és közben gondos szülő, akkor képes vagy megtalálni a köztes utat. Mert van.
Köszönöm szepen a valaszokat. Megnyugtattatok.
Termeszetesen nagyon oda van figyelve a higieniara, mert en sem szeretek macska szört latni mindenhol, ez mar a terhessegem elött is igy volt.
A szobakba egyaltalan nem mehetnek be a macskak, csak a nappaliba vannak, hol a kosarukba, hol a kanapen, ezert is van leteritve es mosva heti valtasba a takaro rola.
Orvoshoz amugy is kötelezöen vinnünk kell Öket havonta, mert mint emlitettem beltenyeszes macskak, igy kicsit deffektesek. Es amikor elhoztuk Öket a menhelyröl vallalnunk kellett ezt is.
Nem szeretem elajandekozni/elaltatni/kidobni Öket, mert olyan kis aranyosak, szeretni valoak es bujosok macska letükre :)
3. ez nalunk is problema volt, mi tettünk ki az udvarra almot a többi macskanak es elöszeretettel hasznaljak. Bar nem hianyzik nekünk sem 2 hetene 1 kilo macska almot megvenni, de inkabb minthogy ne legyen tiszta pontja az udvarunknak. Nalunk bevalt, probaljatok ki Ti is esetleg, hatha :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!