Kisbaba és macska egy lakásban?
Teljesen így van, ahogy az első írja!
Nekünk is van egy cicánk, úgy ahogy nektek!!
Én azért még annyit fűznék hozzá, hogy csináltass/kérj toxoplazmára vérvételt, meg ne te takarítsd az almot, amíg terhes vagy, hanem a párod!!
A vérvétel azért jó, mert ha már átestél a fertőzésen, amit a macskák terjesztenek leginkább(de mosatlan zöldség-gyümölcs, meg nem megfelelően átsült hústól is lehet), akkor a babád nincs veszélyben, védettek vagytok, mert már van ellenanyag a szervezetedben!
De egyébként érdekes, hogy nekem volt kiskoromban is cicám, meg ugye most is, mégsem estem át a fertőzésen.
Szóval nincs baj a cicával, ha megvannak az oltásai!
Ezért nem kell kirakni a "szűrét"! :)
35hkm
Nekünk is volt/van macskánk, és mi is társasházban élünk.
Terhesen többször is voltam toxoplazma szűrésen (mind negatív lett, még nem is estem át rajta, pedig nekem is gyerekkorom óta vannak macskáim). Otthon ügyeltünk a tisztaságra. Kikeféltük a cicát, a párom nyúlt csak az alomhoz. A babaszobából mindig ki volt tiltva a macsek.
Mikor elkezdett lányom kúszni-mászni akkor sokszor voltam ideges a macskaszőr miatt, mert 100%-ig nem lehet eltüntetni. De nem volt soha más gond.
Most már 2 éves a lányom, imádja a cicát, az első szavai között szerepelt a macskánk neve.
Az együttélés megoldható. Persze jobban ügyel az ember a higiéniára, többet takarít, szabályok szab. De nem lehetetlen.
Sőt, én most azt látom, hogy lányomnak nagyon jót tett, hogy ilyen közelségben élhet egy cicával.
Nekem kerti cicám van, de mindennap bejár. Az ágyba is beengedem ha le van takarva. Imád bennt heverészni:)
És van 2 ilyen kutya is. CSak a kakit kerülöm, de néha ezt sem úszom meg, van ehez ehez egy hosszú nyelű lapátunk... Többször és alaposan kell kezet mosni. A Dm-ben van pl. a Palmolivenak egy olyan folyékony szappana, amiben van valami természetes fertőtlenítő cucc. Higiene pluss a neve azt hiszem. ÉS nem 2, hanem hetente húzok ágyneműt, szintén a cica miatt. Ők voltak az első csemetéink, maradnak is:) Ja, és mindíg negyedévente féregtelenítjük őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!