Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teherbeesésnél okozhat problém...

Teherbeesésnél okozhat problémát hogy a macska lakásban van?

Figyelt kérdés
2008. jan. 17. 06:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A teherbeesésnek semmi köze a macskához.Akkor van jelentösége,ha a terhesség már fennáll.(toxoplazma)Az u´jjszülöttnek sem jó,ha macska van a közelében.
2008. jan. 17. 07:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Csak ha már terhes vagy. De nem maga a macska a gond, hanem az illemhelye, és a benne található cuccos. Bár sokak nem törődnek ezzel.
2008. jan. 17. 07:43
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem te takarítod az almát semmi bajod nem lesz,ugyanis együtt élsz vele egy ideje,és amit elkaphatsz tőle,azt már mind elkaptad.A fő,h új cicus ne jöjjön a házhoz.(Legalábbis nevelőapám ezt mondta,belgyógyász)

Én is szeretnék cicát,és ő mondta,h már bírjam ki Babó megszületéséig.

2008. jan. 17. 07:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A teherbeesésnél nem gond, de a terhesség alatt jobban kell vigyázni. Mindenképpen érdemes csináltatni egy toxoplazmozis szűrést (egy vérvizsgálattal szűrik). Ha már volt részed ebben a betegségben (tünete nincs, így elkaphattad úgy, hogy nem vetted észre), akkor nem lesz semmi gond, még egyszer nem kaphatod el. Ha a vizsgálat eredménye szerint még nem kaptad el, akkor fokozott elővigyázatosság szükséges, mert a betegséget Te nem veszed észre, de a magzatra veszélyes lehet. Ebben az esetben másnak kell tisztítani a macskaalmot és esetleg érdemes a macsánál is csinálni egy szűrést, mivel ha ő nem hordozza, Te sem kaphatod el és ha nem jár ki a macsek, akkor valószínűleg nem is fogja elkapni.

Ha életed során sokat voltál macskaközelben, akkor nagy rá az esély, hogy már túl vagy a betegségen és így semmi gond nem lesz.

De (bár biztosan sokan nem értenek velem egyet) nem kell eltávolítani a macskát a lakásból, csak arra kell figyelni, hogy abba a szobába, ahol a baba lesz, ne járjon be.

2008. jan. 17. 07:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én meg épp hogy orvostól hallottam, hogy volt vki akiknek volt macskája.. és nem esett teherbe sehogysem..Valahogy elkerült tőlük a macska és aztán teherbe esett. Kiderült allergiás volt a macskára. És ezért nem esett teherbe!

Én semmmiképp nem javaslom. A betegség ami kijöhet a gyereken nem a születés előtt jön ki hanem 14-15 éves korába. Én nem kockáztatnék!

2008. jan. 17. 12:45
 6/6 anonim ***** válasza:
48%
A macseknak kint a helye, lakáson kívül! És semmi keresnivalója egy terhes kismama, ill. egy csecsemő körül. Egy szőrszálon amit elhullajt, legalább 200 féle baci lehet. Ne kockáztass! Szeretem az állatokat, de nem bent!
2008. jan. 18. 07:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!