Teherbeesésnél okozhat problémát hogy a macska lakásban van?
Ha nem te takarítod az almát semmi bajod nem lesz,ugyanis együtt élsz vele egy ideje,és amit elkaphatsz tőle,azt már mind elkaptad.A fő,h új cicus ne jöjjön a házhoz.(Legalábbis nevelőapám ezt mondta,belgyógyász)
Én is szeretnék cicát,és ő mondta,h már bírjam ki Babó megszületéséig.
A teherbeesésnél nem gond, de a terhesség alatt jobban kell vigyázni. Mindenképpen érdemes csináltatni egy toxoplazmozis szűrést (egy vérvizsgálattal szűrik). Ha már volt részed ebben a betegségben (tünete nincs, így elkaphattad úgy, hogy nem vetted észre), akkor nem lesz semmi gond, még egyszer nem kaphatod el. Ha a vizsgálat eredménye szerint még nem kaptad el, akkor fokozott elővigyázatosság szükséges, mert a betegséget Te nem veszed észre, de a magzatra veszélyes lehet. Ebben az esetben másnak kell tisztítani a macskaalmot és esetleg érdemes a macsánál is csinálni egy szűrést, mivel ha ő nem hordozza, Te sem kaphatod el és ha nem jár ki a macsek, akkor valószínűleg nem is fogja elkapni.
Ha életed során sokat voltál macskaközelben, akkor nagy rá az esély, hogy már túl vagy a betegségen és így semmi gond nem lesz.
De (bár biztosan sokan nem értenek velem egyet) nem kell eltávolítani a macskát a lakásból, csak arra kell figyelni, hogy abba a szobába, ahol a baba lesz, ne járjon be.
Én meg épp hogy orvostól hallottam, hogy volt vki akiknek volt macskája.. és nem esett teherbe sehogysem..Valahogy elkerült tőlük a macska és aztán teherbe esett. Kiderült allergiás volt a macskára. És ezért nem esett teherbe!
Én semmmiképp nem javaslom. A betegség ami kijöhet a gyereken nem a születés előtt jön ki hanem 14-15 éves korába. Én nem kockáztatnék!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!