Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, tényleg kihaszn...

Mit gondoltok, tényleg kihasználás amit a barátnőm csinál? Csak én érzem ezt természetesnek?

Figyelt kérdés

Régóta barátok vagyunk. Most született meg a 3. babájuk, van még egy 1,5 és egy 4 éves mellette. A férje korábban rendes munkaidőben dolgozott, de pár hónapja előléptették ami több munkával jár egy ideig. Nem tökéletes az időzítés, de hosszútávon megéri nekik.

Én most segítek nekik, heti 2-3x átmegyek munka után, viszek főtt ételt, ha kell vasalok, berakok egy mosást, hétvégén elvittük a nagyokat Állatkertbe a férjemmel.

Ezeket mind önként teszem, tudom hogy ez egy átmeneti állapot, talán még erről a hétről van szó. Most lesz 5 hetes a baba.

A barátok, munkatársak szerint viszont a barátnőm nagyon csúnyán kihasznál, oldja meg egyedül ha már így vállalt 3 gyereket.

Mit gondoltok?

2013. szept. 3. 11:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Ezt neked kell érezni, hogy kihasználás vagy sem, mert Te barátnőd. Érdeklődik irántad foglalkozik veled? Mert ha csak magáról szól az egész akkor lehet benne valami bár még gondolom neki is nagyon új, hogy 3 gyereke van. Fordított esetben a barátnőd hogy állna hozzád? Persze nem kell elvárni, hogy Ő is megtegye, de legalább a tudtad, hogy rá is lehet számítani.
2013. szept. 3. 11:52
 2/14 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon rendes tőletek, hogy segítetek.

Én irigységet érzek abban, hogy oldja meg egyedül ha már vállalt 3 gyereket... Akik mondják, azoknak biztos nincs ilyen barátjuk...

Számomra is ez volt a természetes amit te csinálsz, de én ezt nem kaptam vissza, csak én a testvéremtől nem... Ilyenek az emberek, remélem te nem jársz így.

2013. szept. 3. 11:52
 3/14 anonim ***** válasza:
Leemelem előtted a kalapom!Én ezt nem csinalnám meg a baratnomnek,de mondjuk a testveremnek igen.Nagyon rendes vagy!Azt nem tudom hogy kihasznál e mert nem ismerem.Ha elvárja a segitségedet akkor kihasználás.
2013. szept. 3. 11:54
 4/14 A kérdező kommentje:
Mindig támogatott, mellettem volt amikor szükségem volt rá. Nagyon jó barátnők vagyunk.
2013. szept. 3. 11:55
 5/14 anonim ***** válasza:
Szerintem is nagyon rendes dolog tőletek, csak akkor lenne kihasználás ha neked van rá szükséged és ő nem viszonozza a segítséget. Mivel ő is melletted állt mikor kellett így kölcsönös a dolog, igazán jó barátok vagytok.
2013. szept. 3. 12:19
 6/14 anonim ***** válasza:
A két kezem összetenném, ha lenne egy ilyen barátnőm, mint Te. Ne foglalkozz másokkal, szerintem is csak irigyek.
2013. szept. 3. 12:20
 7/14 anonim ***** válasza:

hát ezt tényleg csak te érezheted.

ezt nagyon kevesen teszik meg a barátjukért.

Lehet,hogy én ennyi segítséget már "kínosnak" éreznék a barátomtól,és mondanám,hogy nekem az bőven elég a nagyokat néha elviszi.

2013. szept. 3. 12:20
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért kéne cikinek éreznie. Én magam ajánlottam fel, ha megterhelő lenne nem tenném. Nem erre alapozva vállalták a babát, nem várja el, nem hív fel habzó szájjal hogy már 3 napja nem segítettem semmit.

Egyikünknek sincs testvére, talán ezért ilyen szoros a kapcsolatunk.

2013. szept. 3. 12:33
 9/14 anonim ***** válasza:

nem mondtam,hogy neki cikinek kellene éreznie.

hanem azt,hogy ez már NEKEM kellemetlen lenne,ha a barátnőm pl. mosna vasalna ránk.

ha ez nektek jó így,akkor ne zavarjon,hogy más mit mondd

2013. szept. 3. 12:37
 10/14 anonim ***** válasza:
Kevés ember van akinek vannak ilyen közeli barátai. Ahogy előttem is írta valaki, hogy a barátnőjének nem tenné meg de a tesójának igen... Nyilván egy szoros barátságban kialakulhat ugyanolyan erős kötődés mint egy testvéri viszonyban és ha ez így van, akkor tök természetes és nagyon szép dolog amit csinálsz!
2013. szept. 3. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!