Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megéri így 2. gyereket vállaln...

Megéri így 2. gyereket vállalni? Vagy inkább tegyünk le róla?

Figyelt kérdés

Egy lányunk van, anyagilag pont kijövünk hónap végén. Szeretnénk még gyereket, de anyagilag... A férjem mondta, hogy vállal pluszmunkát, de akkor meg nem lenne velünk szinte semmit. Így is sokat dolgozik.

Ráadásul ha vége a gyed-emnek, akkor egyedül kell majd megoldani mindent a két gyerekkel munka mellett.

Ti mit gondoltok? Ki van/volt ilyen helyzetben?

2013. szept. 2. 15:32
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Mi pontosan ugyanilyen feltételek mellett vállaltuk a 2.-at. És lám, így is kijövünk anyagilag, pedig nincs azóta többlet bevételünk. És a gyerekeimnek megvan minden ami kell. a pénz beosztásával, és jó csoportosítással megoldható úgy, hogy senki ne lássa kárát. A gyerekeknek szép ruháik vannak, mindig van itthon gyümölcs és joghurt, minden ami egészséges számukra.
2013. szept. 2. 15:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Sajnos van, hogy hónap végére nem marad pénz :-( Nincs mit átcsoportosítani.

Csak pluszmunka jöhet szóba :-( Legalábbis addig, amíg én gyed-et kapok.

2013. szept. 2. 15:49
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem a legtöbben úgy vállalnak gyereket, hogy pont kijönnek a pénzből és nem állnak a plusz milliók a bankban...

És nagyon sokan vannak, akiknek egyedül kell megoldaniuk a gyerekeket, de így is bevállalják. Szerintem vállaljátok be, az ember mindig megtalálja hogy min lehet még spórolni vagy hogy lehet kijönni a pénzből.

2013. szept. 2. 16:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kockázatos,tehát inkább várnék.
2013. szept. 2. 16:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Én várnék oké, hogy az első pár évbe nem kerül sokkal többe a második de amikor már így szeptemberbe 20 ezres könyvcsomag helyett 40 ezreset kell venni az nem két fillér.

A második gyereknek is jár minimum annyi mint az elsőnek és nem pár évre vállal gyereket az ember.

Menj vissza dolgozni, spóroljatok és utána újra elgondolkoznék. Gyereknek az apára is szüksége van nem csak a pénzére.

2013. szept. 2. 16:22
 6/7 anonim ***** válasza:
83%

Azért nem lehet konkrétan megválaszolni a kérdést,mert mindenkinek más az,hogy "pont kijövünk hónap végén"...

Mi pl olyan anyagiakra vállaltunk gyerekeket,amikre sokan nem vállaltak volna,hajdanán meg is kaptam én ezt itt... pedig mi is pont kijöttünk hó végére!! Van akinek bele fér még az,hogy havonta 1x elmegy valahova pizzázni,nem a leggagyibb mosószert veszi,új ruhákat/cipőket vesz,elmegy havonta 1x fodrászhoz vagy kozmetikushoz.... tehát valami,ami nekünk luxusnak számít,és úgy jön ki hó végére pont....

Mi most ott tartunk,hogy voltak kemény időszakok,amikor 20 ezer sem maradt a csekkek kifizetése után- ez nem is olyan régen volt,pár hónapja,és két pelenkásom volt akkor,és a kutya nem segített,és itt vagyunk még is!!-,most ott tartunk,hogy hamarosan csak a gyes-t kapom,és akkor marad 39 ezer. De nem bánom,hamarosan kilőjjük a hiteleink 75%-át,akkor kicsit több lesz a kasszában,és kevesebbet kell hajtania a Páromnak. Mi is szinte egyfolytában egyedül vagyunk a gyerekkel,bár nem dolgozom,ha valamelyik beteg,minden bajom van,de megoldottam mindig segítség nélkül úgy,hogy jó legyen!

Nem Te lennél az első,akinek két gyerkőc mellett kellene dolgoznia,hidd el,nagyon sokan megteszik!!

És szerintem pont a gyerek kérdés az,amit nem vitatnék meg senkivel a Páromon kívül!! mert mindenki máshogy gondolja,ezzel pedig nem segítesz Magadnak/Magatoknak a döntésben!

Üdv:4 gyermekes

2013. szept. 2. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Sok múlik azon is esetleg, hogy ti hány évesek vagytok.

A huszas éveitek elején még szerintem beleférhet simán 1-2 év a második kicsi érkezéséig- ha lejár a GYED-ed, vissza tudsz menni dolgozni, az első gyermekeddel is lesz pont megfelelő időd és energiád a beszoktatásra (ovi, bölcsi stb.)- közben a fizetésedből már előre minden hónapban tudsz egy picit félretenni a következő "ínséges" időkre, amikor megint csak gyedet vagy gyest kapsz.

Nem ismerlek, így nem tudom, hogy milyen munkád van, esetleg nem lenne-e jó szellemileg, a karriered szempontjából is, hogy megszakítod az otthon töltött éveket egy kis munkával, mielőtt megint otthon maradsz a következő picivel. Ez lehet, hogy neked is felfrissülést hozna akár a házasságodban, akár az első gyermekeddel való kapcsolatban pozitív értelemben persze.

Sajnos a környzetemben azt tapasztalom, hogy a legtöbbg veszekedés, konfliktus a pénz hiányából adódik, vagy az egyik fél kiszolgáltatottságából (amikor akár 4-5-6 évet is otthon van az anya)- neked kell ismerned a kapcsolatodat, hogy elbírja-e ezt is.

Most a hónap végén éppencsak kijöttök- az új kicsi születésével plusz egy családipótlékkal lesz több, a kiadások viszont a második gyerekre már nem lesznek olyan magasak, mint az elsőre- ruhákat, babafelszereléseket már nem kell megvenni.

Akármilyen nehéz is, mintegy tesztképpen próbáld meg, hogy havonta 5-10 eFt-ot most is megpróbálsz elkülöníteni- biztosan nem lehetetlen, csak esetleg át kell gondolnod, hogy a háztartásban min lehet spórolni, a kiadásokon mit lehet lefaragni, ésszerűsíteni.

Ha ez megy, akkor egy picit te is biztosabban érezheted magad- azt a pénzt meg elköltheted, ha megérkezik a kistestvér. Egy próbát nekem megérne és pár hónap nem a világ.

Olyan opció nincs esetleg, hogy a férjed vállal plusz munkát, de előre megbeszélitek, hogy kb. mennyit vagy milyen napokon- vagy azt fixáljátok le, hogy egy hónapban hány hétvége vagy milyen napok lesznek azok, amiket biztosan együtt tudtok tölteni? Akkor lehet ezeket a napokat várni és sokat fog jelenteni, fel fog értékelődni az együtt töltött idő és még plusz bevétel is lesz.

Majd írd meg, hogy végül hogyan döntöttetek.

2013. szept. 3. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!