Kisgyermeket, gyermekeket nevelő családok nektek mennyi marad havonta a családi kasszába miután kifizettétek a számláitokat?
30 ezer marad, ezt kell beosztani élelmiszerre, pelenkára, tápszerre.
Ruhára és egyéb luxuscikkekre, szórakozásra sajnos nem jut.
rezsi+hitel kifizetése után kb 35 ezer ft marad mindenre(2 felnőtt, 2 ovis), tankolás, kaja, bevásárlás, ruha, bármi váratlan dolog stb.
Nagyon nehéz, de lehet csak én vagyok béna... :(
Bevételünk: 220000+16 ezer kafatéria
Hitel:80 ezer
Rezsi:80 ezer
60000 + 16 ezer kafatéria marad kajára, illatszerre, ruhára, gyógyszerre stb.
De mivel most már tp-en vagyok így kevesebb lesz a bevétel, pl. 8 ezer kafatéria kiesik...:(
De a férjem eljár munka mellett még dolgozni ez havi + 50 ezer, de ez alkalmi munka, szóval nem minden hónapban van.
Sajnos félretenni nem tudunk, még 4 év van a hitelből.
Két felnőtt egy 3 éves gyerek
Az előbbi válaszok után kicsit félve írom le, de kb. 200e marad bevásárlásra és egyebekre + havi 30e cafeteria.
A hitelünk 106e, a rezsi mindennel együtt kb. 80e, így az egyikünk fizuja majdnem el is megy rá.
Ez csak 1,5 éve van így, amióta én is újra dolgozom, előtte a max. gyed-et kaptam, akkor azért jobban kellett spórolni.
Szerencsére céges kocsim van, így tankolni csak a páromét kell, az kb. 20e Ft, pedig csak munkába járásra használja.
Komolyan minden elismerésem azoké, akik kevés pénzből is minőségi életet tudnak biztosítani a gyerekeiknek és kívánom, hogy mihamarabb jobb helyzetbe kerüljenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!