Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol és hogyan találtatok...

Hol és hogyan találtatok albérletet kicsi gyerek (ek) ekkel Bp-n?

Figyelt kérdés
Milyen oldalakon vagy közvetítőknél érdemes érdeklődni? Eddig kb csak olyan sz..rágó hirdetőket láttam, akik eleve be is írják, hogy csak diákoknak, vagy gyerekek, házi kedvencek nem jöhetnek. Meg 3 havi kaució plusz rezsi előleg? Ennyire csúnya világban élünk? Vagy én gondolom jól, hogy az ennyire rugalmatlan emberekkel jobb nem is kezdeni? (Amúgy nekem is van lakásom, onnét szeretnék elmenni, de eladni nem tudnám és nem is akarnám, csak más környéken szeretnék élni a gyerekekkel, mégis kb úgy kezelnek mint vmi potenciális csalót...)
2013. szept. 1. 08:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt én is tapasztaltam, pedig még nincs itt a baba. Mondtam, hogy kisbabát várunk és rögtön elakadt a szavuk. Esélyem nem volt arra, hogy folytassam, van egy kistestű tacskó-beagle kutyám.:D

Jelenleg albérletben lakunk, ott ahol eddig is.

Én a 2. lakok, ahol nincsen lift. De egy gáz van, hogy bérház, ahol a 2. az megfelel 3-4 emeletnek:D

Mi is próbálkoztunk, de többségében még válaszra sem méltattak.

Szerintem továbbra is ingatlanosnál próbálkozz.

36+2hkm

2013. szept. 1. 09:11
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem feltètlen sz.rràgò aki beleìrja, hogy babàval nem lehet költözni.

Mi most adtuk ki a belvàrosi garzonunkat, mert 6 hòs lànyunkkal, kutyàval màr nem fèrtünk el.

Kb 10-en babàval kisgyerekkel nèztèk utâna kènytelenek voltunk beleìrni gyerekkel nem.

Az csak hab a tortân, a legtöbb gyerekes szülő olyan erőszakos volt, hogy hihetetlen. Az egyik majdnem le h.lye picsàzott amiért nem értem meg ő elfèr 2 gyerekkel 27nm2-en....

Volt egyedülàllo anya 3 èvessel, nagypapa fizette volna amìg lesz valami munka anyukànak, hàt nem èletbiztositas igy kiadni....

Szoval gyerek sok veszèlyt rejt èn pl nem tudnàm kitenni őket, màr csak joérzésből se, viszont nagyot bukhatok rajta....

hàrom havi kaucio, igen annyit kèrtünk...minimum ennyi tartalèkja legyen a lakòmnak. Ismerősöm munkàltatòit kèr, valahol megèrtem.

Ha kiadod a lakàsod majd jobban râlàtsz.

2013. szept. 1. 09:24
 3/12 A kérdező kommentje:

1. válaszoló, akkor te megérted a helyzetem!

2. Ne is haragudj, de pont csak erősíted a meglátásom :). Attól, hogy te nem férsz el a kis lakásban, lehet, hogy másnak megfelelne. Már csak kényszerből is, ééérted...

Amúgy köszönöm, elég jól rálátok a dologra, mert korábban is (mielőtt vettem volna) laktam bérelt lakásban. Ahol az én nevemre jöttek a számlák, mert ezt is lehet kérni a szolgáltatóknál ugyebár. És van 3 havi letétem, de azt nem értem, miért mondjuk a te zsebedben kéne tartanom. 1 vagy 2 a "szokványos", ez a tapasztalatom. Plusz írtunk normális szerződést. Csak hát tényleg ez a jellemző szemlélet, hogy mindenki marhára jól akar járni és mindezt marha kényelmesen. Hát sok sikert! Remélem azért nekünk is sikerülni fog.

2013. szept. 1. 09:32
 4/12 A kérdező kommentje:
Ja, a "kirakni nem lehet" című részhez még annyit tennék hozzá, hogy ahol annak az exem és a szülei meg a kistestvére laktak (óriási családi ház), a tulaj kért egy úgynevezett befogadói nyilatkozatot, ami egy remek megoldás arra az esetre, ha a jogi lépéseken túl még a lelkiismerete is nehezíti az ember dolgát a nem fizető bérlőkkel. De valóban, egyszerűbb "kiszűrni" az ilyen veszélyes elemeket, mint a családok :))). Oké, hogy nem teljesen alaptalan, de azért nagy túlzásokba tudnak esni az emberek.
2013. szept. 1. 09:39
 5/12 anonim ***** válasza:
54%

Szia!

Mi az ikreinkkel, (2,5 évesek) vagyunk albérletben, igaz egy olyan helyen, ahol már régebben is laktunk, szóval ismertük a tulajokat és jóban voltunk. De most, mielött másodszorra beköltöztünk volna, nem tudtuk még, hogy újra kiadják a lakásukat, így sokat keresgéltünk. Nekünk is volt sok ilyan tapasztalatunk, mint amiket Te és az egyik válaszoló írt, sajnos:(

De sok olyan is volt, hogy nem volt gond a 2 gyerek..általában ott nem volt gond, ahol kicsit "felvilágosultabbak" a kiadók, az az ismeri a befogadónyilatkozatot és egyéb tiszta lehetőségeket arra, hogy mind2 fél jól járhasson. Érdekes, külföldön, ez a hozzáállás nincs, ott természetes, hogy gyerekekkel is laknál valahol, nem csak a híd alatt... Csak tisztában kell lenni a jogi oldalával és akkor egyik fél sem sérülhet.

Nálunk most az van, hogy állandóra! be vagyunk jelentve,mert ez kellett a bölcsihez, de írtunk befogadónyilatkozatot, plusz a szerződésünket közjegyzői okiratba foglaltuk, tehát hitelestíve van, amivel ha olyanra kerülne a sor, (nálunk nem fog), akkor még a hosszú pereskedés kizárásával könnyen kirakhat minket a lakásból, ha nem akarnánk költözni...Nyilván ha az ember nem készül arra, hogy majd betelepszik a tulaj lakásásba és nem távozik onnan, akkor ez egy alapvető és nem megfontolandó kérdés, belemész, sőt felajánlod. A költsége kb. 12ezer volt, szerintem akkor is megéri, ha Te fizeted, de nálnk pl. a felét a tulaj fizette.

2 havi kauciót raktunk le, általában ennyit kértek mindenhol. Azzal a kikötéssel, hogy ha 1 éven belül elköltöznénk, akkor a kaucióból csak egy havi jár vissza, (mi már másfél éve itt vagyunk), de ha több, mint 1 év után mondod fel a szerződést, akkor minden további nélkül visszajár.

Rendesen fizetünk, szépítjük, csinosítjuk a lakást.

Én mindig azt mondtam, hogy aki nem adja ki családnak, csak diákoknak, az meg is érdemli, hogy jól lelakják a lakását a dorbézoló, folyton bulizó, munkakerülő egyetemisták.

Sok sikert!!!

2013. szept. 1. 10:36
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekünk szerencsénk volt, mert az első albérletet ki is tudtuk venni. Terhen voltam az első gyerekkel amikor mentünk megnézni. Én is paráztam, hogy nem fogják kiadni, de csak annyit mondott a tulaj, hogy nyugodtan, úgy sem Ő fogja hallgatni a sírását :) mikor tudattuk, hogy megszületett a pici, akkor azt mondták, hogy 10 ezerrel kevesebb havi díjat küldjünk és azt költsük a gyerekre. Soha egy rossz szavuk nem volt. Több mint két évig éltünk ott de találkoztunk kb 2 szer. Nekünk nagy szerencsénk volt velük, de szerintem nekik sem volt panasz ránk, hisz mindig utaltuk a pénzt (abból sem csináltak problémát, ha pár nap csúszás volt) és nem laktuk le a lakást.

Szerintem egy gyerekes sokkal több mindent meg fog tenni, hogy az a lakás szép legyen és mindig fizetve legyen minden. Kirakni meg ugyan olyan nehéz akkor is ha nincs gyerek. Ha nem akar menni, akkor cseszheted.

2013. szept. 1. 10:50
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem szíve joga mindenkinek eldönteni, hogy milyen bérlot enged be a lakásába. Írom ezt úgy, hogy gyermekkel bérelek lakást:)
2013. szept. 1. 11:24
 8/12 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező azt el kell fogadnod, hogy a tulaj dönt. Neked szíved jóga bárkit beengedni a lakásodba aztán ha nem fizet akkor ingyen tartanod.
2013. szept. 1. 11:52
 9/12 anonim ***** válasza:
50%

"jól lelakják a lakását a dorbézoló, folyton bulizó, munkakerülő egyetemisták.

Aki mások felé ítélkezik az nem is várja el, hogy őt ne ítéljék meg.

2013. szept. 1. 12:03
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy a válaszok helyett a csöpögő rosszindulat jön...
2013. szept. 1. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!