Van itt olyan anyuka aki több kicsi gyerek melett diplomázott?
Nekem nem is annyira a ,,nagyobb" gyerkőcökkel van bajom,hanem félek, hogyha lenne egy picuri az mellett hogy tanulnék..
Persze erre válasz hogy ne szüljek,de tervezett baba lenne.
Ha nem akarsz rohanni a tanulmányok befejezésével, akkor simán megoldható.
Sőt néha felemelő elszabadulni a kicsik mellől be a suliba:)
Én szépen lassan végzek, hülye egymásraépülés miatt csúszok, de sebaj, képzettség+tapasztnyalat megyek vissza januártól dolgozni, és mellette azt a 3nyamvadványt megcsinálom ami kimarad, aztán jöhet az államvizsga végre.
Persze ha nem találnak ki valami szupert a suliban ismét és megint:)
4 és 2,5évesek a kicsik.
Tudom nem egyszerű....az első diplomám gyerek nélkül is húzós volt.Most meg 3 is lenne.
Nem tudom....
Tesóm azt mondja hogy ne menjek főiskolára, mert ilyen kicsi melllett ébren is nehéz lenni nem még tanulni..
Nem tudom mit csináljak.
Szia!
Bár én csak szakvizsgát csináltam a gyerek(ek) mellett, de a férjem távoktatáson most csinálja a fősulit (most csinálja a diplomamunkáját).
Nem könnyű, de mivel "csak" egy gyerek lenne veled napközben, úgy könnyebben tudsz tanulni, és a felügyeletet is jobban meg lehet oldani.
Mondjuk sok függ a gyerkőc természetétől is. A fiam mellett simán tudtam tanulni az első vizsgára (akkor volt 6 hónapos), ő aludt és evett. A második vizsga 11 hónapos korában volt, na az gázabb volt már, mert csak 2X aludt egy nap, és csak akkor tudtam tanulni.
A harmadik vizsgát már 2 gyerkőc mellett csináltam (nagy 2 éves, kicsi 7 hónapos). Itt hajnalban keltem, és tanultam 1-1,5h-t. Ennyi volt, mert a kicsi nagyon anyás, ott kellett ülnöm mellette. A vizsga előtt vett ki anyum néhány napot, és akkor volt idő az ismétlésre.
Ha tudsz egyéni tanrendet csinálni, vagy van távoktatás (férjem szombatonként járt a suliba) az megkönnyíti a dolgot. A kevés idő nem hátrány, mert tényleg beosztja ilyenkor az ember.
A legjobb az volt, amikor sikerült a vizsga (főleg az utolsó), mintha mázsás kövek estek volna le vállamról (tisztára éreztem). Azért nem csinálnám újra.
Köszi hogy segítetek....
Azt még nem is írtam hogy a nagyobbik is majd 2 éven belül kezdi az első osztályt.....neki is segíteni kellene majd.Az a baj hogy én még nem dolgoztam sehol a gyerekeim rögtön születtek iskola után és most munkát találni....de hát nincs az a munkahely aki elenged minden pénteken iskolába, főleg ha köze sincs a tanultakhoz...Tiszta zűrzavar a fejem.
Anyukám szerint inkább munkát kellene keresnem mert örüljek hogy van már két ,,nagyobbacska"gyerkőcöm, kicsit szabadabban vok.Most pedig megint lekötném magam...tanulni, megint pelenkázni...kicsit neki is igaza van.De ha nem kezdek bele és bánni fogoma későbbiekben?????Lehet hogy zavaros amit írok,de jelen pillanatban.Minden ellen van + és - érv is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!