Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom nem fog velünk otthon...

A párom nem fog velünk otthon maradni a szülés után. Hogy bírkózzak meg egyedűl a gyerekkel és a háztartással?

Figyelt kérdés
2013. aug. 30. 12:07
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:

enyém december elején született.

férjem vállalkozó, pont idény volt, rengeteg túlóra, így mondhatni nem is láttuk, 10-11 körül ért haza, reggel 6-7 között ment.

én már terhesen felkészültem, főztem és lefagyasztottam, bevásároltam olyan élelmiszerből ami eláll (liszt, tartóstej, krumpli, rizs...)

kenyeret férjem hozott éjjel a pékségből. ennyi volt a segítségem, család ránk se nézett.

nekem nem volt nehéz az első pár hét, pici szó szerint evett-aludt, takarítani nem igen kellett, csak rendbe tenni reggel a lakást és felporszívózni, ez fél óra max. főzni nem igen kellett, de ha olyan volt, hogy főztem se volt gond. mikor a babám elaludt, akkor összekészítettem mindent. majd újra megetettem, letettem és feltettem főni a kaját. ha felkelt, levettem a tűzről és folytattam mikor elaludt :)

nem kellett időre csinálnom semmit, ha épp éjjel 3kkor nem tudtam elaludni, akkor akkor főztem :D

szuper időszak volt :)

a húzós rész akkor kezdődött mikor már mászott és jött utánam mindenhova, amit elpakoltam azt szétpakolta... :)

2013. aug. 30. 19:35
 42/49 anonim ***** válasza:

41es vagyok. azt elfelejtettem írni, hogy mikor hazaértünk, elkezdtem szoktatni a levegőhöz, 2 hetesen meg kivittem sétálni. a karácsonyi nagybevásárlást már a babámmal kettesben csináltuk, sőt a nagy sütés-főzést is, mert a család persze karácsonykor enni jött...

szóval meg lehet oldani, de nagyon jó ha terhesen felkészülsz, nekem nagy segítség volt, hogy bármikor kivehettem a mélyhűtőből kaját :)

2013. aug. 30. 20:01
 43/49 anonim ***** válasza:
Valahol màr vàlaszoltam neked.6 hòs a lànyom.februàri ès pont 8 napos volt mikor eloszor mentünk tanàcsadàsra. Èn nem hurrogtalak de mègis mit szeretnèl hallani, mert mindenre az a vàlaszod, hogyan nem lehet.... Kendő a megoldàs a sarki kisboltban semmi baja nem lesz
2013. aug. 30. 21:42
 44/49 anonim ***** válasza:
Szerintem is kizártál minden megoldást, pedig jó sok ötletet kaptál itt. A helyzet az, hogy meg KELL oldani, tehát választhatsz, hogy rendelsz dolgokat, előre főzöl, vásárolsz, vagy elviszed magaddal a babát. Sokkal több opció nincs az esetedben. Egyébként a kajarendelés nem olyan drága mint sokan gondolják. (Kajafutártól legalábbis.) Főleg ha hozzászámolod, hogy nem fogyasztasz gázt/áramot a főzéssel, nem mész el vásárolni annyit stb. Én sokszor rendelek így a terhesség alatt is, mert nincs túl sok energiám és olyan jól esik, hogy jön magától a kaja és komolyan mondom, hogy nem drágább, mintha vásárolnák és főznék. (Két személyre persze, úgy hogy naponta főzök egy napi kaját, ha én főzök, és hideg kaját szinte sose eszünk, nagyobb családnál persze ez nem megérős.)
2013. aug. 30. 22:38
 45/49 anonim ***** válasza:
Ha ennyire megoldhatatlan -szerinted-a helyzet, akkor minek vállaltatok gyereket?
2013. aug. 31. 06:36
 46/49 anonim ***** válasza:
Nálunk márciusban jön a baba.A férjem itthon lesz velünk 5 napig, de utána majd nekem kel vinni a nagyot az oviba, nem tudom, hogy fog menni, hogy fogom megoldani, de más is megoldotta én is megfogom! Sok sikert!
2013. aug. 31. 07:41
 47/49 anonim ***** válasza:
Az az igazság, hogy csomó megoldást kaptál, de nem AKAROD megoldani.. Lesznek ennél sokkal nehezebb helyzetek a gyerekkel...
2013. aug. 31. 08:54
 48/49 anonim ***** válasza:

Ez az oldal arra is van, hogy valaki névtelenül panaszkodjon. Csak akkor ezt kell írni, nem azt, hogy megoldást keresel.

Gondolom nem 2 hete dolgozik így a párod és nem 2 hete ennyi a fizetése, tudtátok neked mennyi lesz a gyed/gyes. Ha így vállaltatok gyereket, egészségetekre, oldjátok meg.

Most először vetődik fel bennem a kérdés: minek vállaltatok gyereket? Azért pár hétig ételt rendelni nem anyagi csőd.

Ha meg a párod ennyit dolgozik, mikor lesz a gyerekkel?

2013. aug. 31. 11:18
 49/49 anonim ***** válasza:

Ha nincs pénzetek, minek a gyerek? Teljesen komolyan kérdezem, jó volna, ha válaszolnál. Hogy merted bevállalni?

Most meg itt sírsz?

Tág családi szitu:

anyuka kisgyerekkel otthon, 2 nagyobb gyerek (6, 8 évesek, rohangálnak egész nap, még nem elég nagyok, hogy állandóan egyedül lehessenek), háztartás, anya családja messze lakik, anyós él, de fekvőbeteg, ápolni kell, férj éjszakai műszakos, nappal alszik, udvar, kutya, macska, tehenek, tyúkok, kert, virágok. MEGOLDOTTA. És nem panaszkodott, hisztizett, nem is lett valami kiégett, fáradt valaki. Igazi hősnő, mi? Hozzád képest..

2013. szept. 4. 16:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!