Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A párom nem fog velünk otthon...

A párom nem fog velünk otthon maradni a szülés után. Hogy bírkózzak meg egyedűl a gyerekkel és a háztartással?

Figyelt kérdés
2013. aug. 30. 12:07
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

Már írtam, csak észrevétel, hogy egy-két hétre megoldás a kaja rendelés, de könnyű hozzászokni!

Amúgy először azt hittem téged is elhagyott a párod!

2013. aug. 30. 13:29
 32/49 anonim ***** válasza:
Igen, könnyű hozzászokni. Na és? Én is a 8. hétig rendeltem, mert így volt kényelmes.
2013. aug. 30. 13:48
 33/49 anonim ***** válasza:
50%

Én negatív saját tapasztalat miatt mondtam, hogy jobb az elejétől mazochistának lenni. Depi+kaja rendelés, majdnem újra kellett tanulnom a konyhám vezetését, és csak rontott a depimen, hogy egy rhdt krumplifőzeléket se tudok elkészíteni...

A második kicsi ahogy megszületett rendelgetés és a többi nélkül csináltam-csinálom tökegyedül(7/5nap) és jobban megy mint régen, ennek 2éve lesz lassan.

2013. aug. 30. 14:00
 34/49 anonim ***** válasza:
Első gyerek után én is egyedül voltam, császár után, de simán ment minden. Persze nem volt a laká tip-tpo, de volt mit enni és nem evett meg a kosz. Másidik csásázr után 2 baba érkezett még hozzánk, na ekkor is csak 3 napot volt itthon a férjem ,de ez is ment pedig hasfájósak volt és ott volt az akkor még alíg 2 éves nagy lányom. Tényleg minden csak hozzáállás kérdése, ne azon törd a fejed, hogy li lesz, hanem azon hogy megfogsz tudni oldani mindent!
2013. aug. 30. 14:48
 35/49 anonim ***** válasza:
Én bevallom, hogy nekem már nagyobb volt a gyerek, amikor kaját rendeltem. olyan 1 éves kora körül volt egy-két olyan hónap. egyszerűen nem tudtam a szememet levenni róla, mert vakmerő volt, nulla veszélyérzettel. ez azóta sem változott:)de aztán ebbe is belejöttem, csak meg kellett tanulnom átszervezni dolgokat. amíg nem megy máshogy, addig használj ki minden lehetőséget, ne izgasson a háztartás, stb... majd kialakul minden
2013. aug. 30. 14:49
 36/49 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy ha minden kötél szakad (nem ez az ideális megoldás), akkor nem tudsz az első 2 hétre szüleidhez költözni? akkor nem lenne házimunka, meg lenne oldva a bevásárlás, megerősödhetsz picit, gyógyulgatnak a sebeid és aztán a baba is lesz akkora, hogy már nyugodtan kiviheted
2013. aug. 30. 14:52
 37/49 A kérdező kommentje:
Nekünk nincs felesleges pénzünk arra, hogy kaját rendeljünk. A párom a hét minden napján dolgozik és mikor hazajön örűl, hogy él nemhogy takarítson stb. Az egy hetes gyereket meg nem lehet kivinni az utcára.
2013. aug. 30. 15:27
 38/49 anonim ***** válasza:

Akkor pakold tele a mélyhűtőt olyanokkal, amiket max. fél óra alatt el lehet készíteni.

Pl. egy pörkölt lefagyasztva is tökéletes, csak tésztát kell hozzá főzni, de jó lehet egy csomó raguhoz, palócleveshez, stb. Érdemes a neten nézelődni gyorsan elkészíthető fogások után.

A vásárlást pedig akkor oldd meg, amikor már hazaért a párod vagy vásároljon be ő hazafelé jövet. Persze, a száraz-, nehéz- és vegyiárukkal érdemes jól betankolni még szülés előtt, hogy csak a romlandókat kelljen az első pár hétben pótolni.

Az én párom a kicsi születésekor nem tudott itthon maradni, ill. annyit segített, hogy 1 hétig ő hordta reggelente a nagyot az oviba, de du. már nekünk kellett érte menni. Hozzáteszem, a kicsinek sokkal erősebb az immunrendszere, mint az agyonóvott nagynak :)

Ja és én a kórházból hazaérve rendrakással és mosogatással kezdtem, mert akkor jött a védőnő és nagyon hülyén éreztem volna magam a kupiban, hiába tudta, hogy 4 napig nem voltam otthon :)

2013. aug. 30. 17:04
 39/49 anonim ***** válasza:

Nagyon sokan vannak ilyen helyzetben, szerencsére meg lehet mindent oldani egy párnapos csecsemővel is.

Én is azt tudom javasolni, amit az utolsó. Főzz minél többet előre, fagyaszd le.

Ha ketten vagytok csak, és a párod az első hetekben sem tud elmenni vásárolni, fagyassz le kenyeret/péksütit is. (ha van kenyérsütőd, ez is egyszerűbb) Tejet, tejterméket be lehet tárazni 10-14 nappal előre, hiszen a szavatossági idejük elég hosszú. Készíts előre 2-3 adag pörköltöt, brassóihoz, milánói makarónihoz a húsos részt előre, máris megvan a heti menüd 20 percből. Amíg a tészta/krumpli elkészül mellé, bármilyen egyszerű zöldséglevest elkészíthetsz. Lencselevest, húslevest, babgulyást szintén tudsz előre fagyasztani.

A többi napra javaslom a tésztaféléket (derelye, gombóc, vagy sima túrós, mákos tészta).

Kész.

A háztartás többi részét (mosogatás, mosás, vasalás, stb. mind-mind meg tudod tenni, amíg alszik.

Ha elmúlt 2-3 hetes, indulhatsz vele babakocsival, a séta mindkettőtöknek jót tesz. Olyan helyet válassz, ahová kényelmesen bemehetsz a babakocsival. A nagybevásárlást oszd el, pl. nem kell ugyanazon a napon a zöldségeket és a mosószert, öblítőt megvenni, mert nem fog férni.

Hidd el, minden megoldható még újszülöttel is!

Bízz magadban, és készülj előre!

2013. aug. 30. 17:20
 40/49 anonim ***** válasza:

Első időben simán jut idő mindenre, mert nagyon sokat alszik a baba. Nem tudom mennyi idő van még hátra szülésig, de ha tudsz akkor főzzél meg most több ennivalót és a mélyhűtőbe rakd be és akkor csak ki kell majd venni. Párod kérd meg, hogy munka után ugorjon be vásárolni, és akkor neked nem kell lemenned. Vagy ha Ő hazaér akkor Te is le tudsz menni, amíg Ő vigyáz a picire.

Ne izgulj, nem lesz nehéz nagyon hamar bele lehet jönni.

2013. aug. 30. 17:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!