A párom nem fog velünk otthon maradni a szülés után. Hogy bírkózzak meg egyedűl a gyerekkel és a háztartással?
Na, az utolsó hozzászólásod alapján mostmár én is azt gondolom,hogy ez csak hiszti. Képzelem mit kaphat tőled a párod, hogy nem marad otthon....
Boltba is kell menned? Igen és a baba egész nap a melleden fog lógni az elején, sírással fogja jeleni,ha valamit szeretne és nagyon fáradt leszel. De MEG LEHET OLDANI. Nem azon kellene múlnia ennek,hogy a párod otthon marad-e vagy nem.
Amúgy meg be lehet vásárolni előre is, nem kell tejfölért naponta lemenni. Eltervezed előre, hogy mit esztek és úgy bevásároltok. És igen, rendelni is lehet kaját.
A takarítás meg kit érdekel az elején?!?!
Hüvelyi szülésem volt, alig vártam, hogy hazaérjünk.
Otthon első dolgom az volt, hogy a páromra hagytam a lányunk, én meg lementem a kutyával sétálni.
Még aznap főztem is.
Egy újszülött a nap nagy részében csak alszik, az első hónapokban én kifejezetten unatkoztam otthon, pedig az én férjem is dolgozott, nagyszülők sem segítettek.
Ne gondold, hogy a szülés után hetekig az ágyat fogod nyomni.
Persze ne erőltesd meg magad, de főzni, takarítani simán fogsz tudni amint hazamentek a gyerek mellett is.
Nők százezrei oldják meg egyedül a teendőket a baba mellett, neked is menni fog.
Bolt: vagy a párod bemegy hazafelé, vagy te reggel vagy este, amikor ő még/már otthon van. Vagy fizetsz valakinek 500 ft-ot alkalmanként (szomszéd, ismerős nagyobb gyereke pl). Az első 6-8 hétben neked nem nagyon kéne sokat cipekedned.
Ebédet rendeljetek, ahogy már írták előttem.
Házimunkából a párod is vegye ki a részét, aztán fokozatosan átveszed a dolgokat.
A babát magadra is tudod kötni. Én is paráztam, nagyon is. Rettegtem az éjszakáktól, hogy mi lesz, ha nem tudom visszaaltatni, de végül azért sikerült. Alig bírtam rávenni magam, hogy levigyem a kocsiban. Utólag meg nem értettem, hogy mitől tartottam ennyire. :)
Csak belekezdeni nehéz. Utána menni fog, ne aggódj.
Ne aggódj eleinte csak esznek alszanak.Egy alvás alatt kitakaritasz,megfőzöl.Gondolom nem akkor akarod az eves nagytakaritast csinalni a rendrakas meg nekem legalabb is max fel ora.A mosas megy magatol.Esetleg pár napra rendelhettek menüt valahonnan szerintem nem dragabb mint főzni,vagy legalább is nem sokkal.
Abban viszont igazuk van az előzőknek hogy ha letelik az öt nap amugy is magad maradtal volna a kicsivel.A bevasarlast csinalja meg apa vagy te este akár több napra elore igy nem gaz.Sőt akár még szülés előtt készülhetsz egy picit megveheted ami olyan,hús,liszt,olaj,cukor,...hagy legyen otthon,meg fagyaszthatsz is le kész ételeket pl lecsó,töltött káposzta,pörkölt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!