A párom nem fog velünk otthon maradni a szülés után. Hogy bírkózzak meg egyedűl a gyerekkel és a háztartással?
Mekkora bunkó emberek vannak, mindig megdöbbenek! Miért kellett így nekiesni szerencsétlennek? Mindenki be van tojva az elején első babánál, hogy hogyan fog dolgokat megoldani, ezért nem kellene életképtelennek és hasonlóknak nevezni a Kérdezőt. Segítséget, tanácsot kért, ti meg undorító módon bántatok vele. Szégyellhetnétek magatokat!
Nyugi Kérdező! Menni fog minden, majd belejössz. Ezekkel ne foglalkozz, van, aki itt éli ki a rosszkedvét.
Tudom sokan lehurrogtak, egyrészt igazuk van másrészt nem.
Nekem jól jött, hogy itthon volt a férjem és elintézte a hivatalos ügyeket,meg anyum jött pár napig, de utána magamra maradtam! Nem tudom mennyi időd van még a baba születéséig.
Amit előre tudsz készíteni, dolgozni:
-Előtte 1 hónappal (mármint szülés előtt kb.) jól kitakarítasz, elrendezed a babszobát és a ruhákat, hogy csak porszívózás,por törlés, felmosás maradjon. Ami amíg a baba alszik vagy nézelődik, hamar megvan.
-a férjed bevásárol, vagy előre bevásároltok, eltervezheted, hogy mit fogsz majd főzni.
- rántott sajt, karfiol, patiszon eláll a fagyóban, majd kisütöd.
-töltött káposzta, fasírt, pörkölt, szintén eláll a fagyóban, a köret meg hamar megvan. A pörköltből meg gulyáslevest is készíthetsz.
-köménymagleves, gyümölcslevesek,lebbencsleves, hamar megfő.
-ha van otthon csirkemell abból sokféle ételt lehet készíteni, egyszerűen, gyorsan, finomat.
-pihenj amennyit csak tudsz, ha a baba alszik te is próbálj picit aludni.
Sok sikert és kitartás!
Ez a sok "kiosztós" okoska tényleg a pár napos gyerekével szaladgált a boltba??? Azért ezt nehezen tudom elhinni, ugyanis fokozatosan kell a kinti sétához, emberekhez szoktatni.
Ezért tényleg az apukákra (vagy bárki mozdíthatóra) szokás bízni a vásárlást vagy a babát egy picit.
Amúgy meg lehet igencsak kimerítő egy újszülöttel az első időszak, főleg, ha ez ember akkor lát először gyereket közelről, és nincs senki, aki segítsen. Én is pont így voltam. 3 hétig tartott, mire kiderült, hogy szegény azért üvölt éjjel-nappal, mert éhes, hiába lógott rajtam 0-24. Ennyit tudott segíteni a védőnő meg a gyerekorvos is.
Na nem riogatni akarlak, de szerintem azért nem alaptalan az aggodalom. Most már a 3.-at várom, lesz egy 3 évesem meg egy másfél évesem mellé, így sem lesz egyszerű, de majd csak megoldom vhogy. Neked is menni fog, csak szervezd meg ügyesen!
Nagylevő, nyugi.
Megoldod, ügyes leszel. Mindenbe bele kell edződni. Ez is olyan mint a biciklizés.
Gyakorlod:)
Van egy apró észrevételem, ezek a rendelések és apróságai: ha rászoksz sokkal nehezebb lesz elszakadni tőle.
Igen, kint fogok rohangalni pár napos gyerekkel. Persze egyszerűbb lenne otthon maradni, de a nagyobb nem maradhat estére az oviban, a kutyának is ki kell menni...
Nem mindenki olyan szerencsés, hogy sorban áll a segítség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!