Gyereknevelésben miért hazudnak tanító jelleggel a gyerekeknek?
Például azt hazudják: a répától megtanulsz fügyülni !
Ez egy hazugság !! Természetesen azért mondják, hogy megegye, és vitaminoakt jutasson be, de ezt szeretném méllyen kritiálni... Tehát ha a gyereknek még ilyen apróbb dolgot is hazudunk, hogy megtanul fügyülni, akkor az a probléma, hogy a gyerekben olyan logikai zsákutcát épíünk fel, amit nem ért meg, tehát nem fogja értenia világ működését, és nem fogja fel, mi a köze a répának a fütyüléshez. magyarul egy torz képet alakítunk ki benne, és mire felfogja idővel, hogy a répától nem lehet megtanulni fügyülni, és "felnőtt" lesz a gondolkodása, addigra már összezavarott gondolatokkal fog élni, mivel a sok ilyen apró hazugság teljes káoszt és zavart okozott a fejében. Szóval én abszolult nem tartom jónak az ilyen hazugságokat, a megfelelő gyereknevelés szerintem a rengeteg tanítástól, és az emberként kezeléstől függ.
A mese akkor is csak mese, nem hazugság. Egy mentálisan egészségesen fejlődő gyerek tud különbséget tenni a kettő között. Ha olyat játszok vele, hogy az ágy a sziget, a szőnyeg a tenger és be kell bújni gyorsan, mert jönnek a cápák, akkor az egy jó móka, és tudja, hogy senki nem fogja leharapni a lábát, ha nem megy aludni. Ha azt mondom menjél lefeküdni, szerinted milyen eséllyel kerül ágyba a következő fél órán belül?
Én még nem találkoztam olyan kisgyerekkel (szóljon, aki igen), aki kereste az összefüggést a répa és a fütyülés között. Ha meg mindenáron el akarod magyarázni a fütyülés művészetét, nem árt némi szó
vagy ezt eszi a kedvenc mesehőse is
DE a mese se valódi, az is hazugság, ha úgy nézed, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!