Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lassan jön a karácsony, itt...

Lassan jön a karácsony, itt lenne a nagytakarítások ideje. Ki hogyan oldja meg?

Figyelt kérdés
Mivel segítségem nem nagyon van,a kislányom 9.hónapos,így örülök,hogy a kissebb dolgokat meg tudom csinálni.Az ablakpucolás az idén biztosan elmarad!Kicsit lelkibeteg vagyok emiatt,mert rendmániás vagyok(voltam).De azzal bíztatom magam,hogy lesz még egy pár évem(remélem)mikor pucoválhatom az ablakokat majd kedvemre.Úgy sem csinálja meg helyettem senki!Ti hogyan vagytok ezzel?
2009. okt. 30. 20:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 9 hónapos. Én mindent meg tudok csinálni mellette persze ha épp hisztis napja van akkor nem. Meg a másik, hogy én nem megyek vele mindennap sétálni így amikor alszik akkor is van időm.
2009. okt. 30. 20:30
 2/11 anonim ***** válasza:
1.vagyok. Nekem sincs segítségem, nagyszülők 200km-re laknak.
2009. okt. 30. 20:31
 3/11 anonim ***** válasza:
Én elhatároztam, hogy kicsinyesként beosztom a tennivalókat. Ablakpucolás? Nálunk sűrűn kell sajnos, mert forgalmas főút mellett lakunk és nagyon koszos tud lenni. Egyik délelőtt megcsinálom az alsó szintet, másik délelőtt a felsőt. A többi tennivelóval helységenként akarok végezni. Remélem bejön a tervem. Most 6 hós a babám, szerencsére elég jól el van egyedül a járókában.
2009. okt. 30. 20:34
 4/11 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos nagyon keveset van el a kislányom egyedül.Az alvásai többszö fél órásak így csak az apróbb dolgokra van időm.Köszi a válaszokat.
2009. okt. 30. 20:37
 5/11 anonim ***** válasza:
mi is 9 hósak vagyunk,de nagytakarítás nem nagyon lesz.karácsony ide,vagy oda.kosz nincs,mert sokmindent meglehet tőle csinálni,bár én inkább szívesebben babázok.szóval ezen nem aggódok,rend,tisztaság lesz,de nagytakarítás majd később.
2009. okt. 30. 20:37
 6/11 anonim ***** válasza:

Én szarok a nagytakarításra-már bocs. Ez olyan, hogy tavasszal, meg karácsonykor takarítnai kell, mint hogy rántot húst vasárnap kell enni. És ha én kedden kívánom?

Mindig takarítok, erőmnek megfelelően, tiszta a lakás, nem igénylem ezeket a mondvacsinált nagytakartásokat.

Így is néha nekiesek és lepucolom az ablakot, az ajtókat, kimosom a függönyöket-nem kell, hogy karácsony legyen...

2009. okt. 30. 21:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekünk sincs senkink így segítség sem. Én ráadásul beteg is vagyok ami nem egy szimpla megfázás sajnos. Tavaly nekünk is 9 hós volt a kislányunk karácsony tájékán. Akkor is és idén is az lesz, hogy a férjem dec. elején kivesz egy hét szabit. Ez az egy hét a nagytakarításé amit ketten csinálunk. Ő függönyt leszedi, én mosom, vasalom ő felrakja. Szerélnyek teteje az ő feladata, addig én gőzgéppel ablakot pucolok. Ablakkeret színtén a páromé. Fürdő, wc is az én dolgom azt is gőzgépezem. A konyhát közösen mert a szekrények magasan vannak. Övé a szekrény, enyém a csempe fuga pucoloása domestossal és fogkefével. A végén még gőzgéppel is átmegyek rajta. Gyerekszobában is övé a szekrény én addig kézzel és gőzgéppel kipucolom az ülőgarítura kárpitokat, kanapé kárpitot és a szőnyegeket. És amikor ezzel végeztünk ami minimunm három nap, mert közben ugye ott a gyerek a főzés stb... Akkor feldíszítem a lakást, hogy a karácsonyi hangulat is meglegyen. Nálunk így meg. Fárasztó, de a végeredmény csodás. Mi amúgy is mindenben össze dolgozunk a férjemmel és a kislányunk ellátásában is maximálisan kiveszi a részét. Ha nem lennék beteg akkor szép lassan egyedül is meg tudnám csinálni mert nagyon jó gyerekünk van és képes órágik is eljátszani egyedül a kiságyában, de sajnos nem vagyok egészséges. Hát ez van. Sok sikert és jó készülődést.
2009. okt. 30. 23:46
 8/11 anonim ***** válasza:

Nálunk sem lesz nagytak és az egyik újévi fogadalmam az volt, hogy ezen nem idegesítem magam. Az érveim: sz ünnep nem a csillogó ablakoktól és az átfertőtlenített bútoroktól lesz ünnep. Nyilván ha a feje tetején áll a lakás, úgy nem jó, de egy elfogadható szintű rend és tisztaság mellett miért ne lehetne bensőségesen ünnepelni? Szenteste vagy újévkor ki a bánat nézeget ki az ablakon, vagy vizslatja a szekrények tetejét, szimatolja a szőnyeget, analizálja a függönyt? Szerintem senki. Sokkal rosszabb, ha a háziasszony, aki a fő hangulat felelős, a) hulla fáradt mert erején felül hülyére dolgozta magát, b) depis, ideges, mert lelkifurdalása van az elmaradt nagytakarítás miatt.

Szerintem a kevesebb néha több.

Ezt tapasztalatból mondom, mert anyu a hülyére dolgozós típus és a mai napig úgy töltjük a szentestéket, hogy ő a fáradtságtól félholtan rogyadozik az asztalfőn és alig várja, hogy elvonuljon a vendégsereg. Mit nem adnék, ha csak egyszer egy kipihent, mosolygós, csinosan felöltözött anyu várna otthon Karácsonykor. Becsszó lemondanék a 3. féle sült húsról, a tizedik féle sütiről és cseppet sem zavarna ha koszos az ablak...

2009. okt. 31. 23:17
 9/11 anonim ***** válasza:
tök igaza van az utolsónak.jó lenne ha már nem a külső dolgok lennének fontosak egy egy ünnep alkalmával.hogy tudjunk egy kicsit egymásnak is örülni,főleg,hogy itt most sokan vagyunk akik az első karácsonyát ünnepli a manójával,és ez a legfontosabb.kit érdekel az ablak meg a többi.az egyik válaszoló voltam.
2009. nov. 1. 08:11
 10/11 A kérdező kommentje:
Igazatok van!Túlteszem magam én is a dolgon.Köszi a válaszokat.
2009. nov. 1. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!