Nem vagyunk vallásosak, de a kisfiamnak szeretném a karácsony "varázsát" megadni. Milyen történet meséljek neki?
Nálunk gyerekkoromban nem volt "varázs" a karácsony körül, édesapám ateista, és mindig mindent reálisan mutatott be.
Én szeretném "mesésebbé" tenni a kisfiam világát.
De nem tudom, ki, mikor hozza karácsonyfát, az ajándékokat. Teljesen össze vagyok ezt illetően zavarodva.
a karácsonyfát te hozod, és te díszíted, és az ajándékokat is te rakod alája. Ezt a műveletet "A Jézuska hozta" fedőnéven végzed.
Addig ne lássa a gyerek, amíg készülődsz, el kell terelni a figyelmét.
nézd a muzulmánok és a zsidók is elismerik Jézust, holott a legkevésbé köthetők a katolikus-keresztény vallásokhoz. Nem kell ahhoz vallásosnak lenni, hogy Jézus születésnapjaként mesélj a karácsonyról és Jézuska hozza az ajándékot, karácsonyfát.
Az angyalok segítenek neki, nálunk mindig december 24-én délután érkezett, és csengettyűvel jelezte, hogy megérkezett. Aztán közös éneklés jött a fa körül és ajándékbontás majd vacsora 6 órakor. És utána éjféli mise.
Az angolszászoknál, pedig vacsora, éjféli mise és reggelre érkezik a Télapó az ajándékokkal, de a fát már hetekkel korábban feldíszítik.
nálunk csodálatos karácsonyok voltak=) mindíg csinosan felöltöztünk tesóimmal és addig apuék segítettek a Jézuskának feldíszíteni a fát stb...
volt egy pici kis aranyszínű csengő amivel csilingeltek ha mehetünk=) persze mi mindíg kiakartunk menni h pisilni kell éhes vagyok stb... szem befog és csak úgy mehettünk=)
azóta nekem is született egy gyermekem ő ugyan ehhez még pici (fék éves) de jövőre már nálunk is hasonló hangulatban fog telni a karácsony=)
sok boldogságot és békés karácsonyt=)
Nálunk sincs Jézuska, Mikulás már 6.-án elment szóval nekünk az Őrangyal hozza a szeretet, a békességet meg a boldogságot. Nálunk a karácsony a család és a szeretet ünnepe, nem Jézuska születésnapja. Az ajándékokat egymásnak adjuk, nem hozza senki. Én így mesélem a kisfiamnak.
Újévkor azért trombitálunk, hogy elűzzük az óévet és azért eszünk lencsét mert a hagyomány szerint a szépség és a gazdagság jelképe, azért nem eszünk halat mert azzal elúszik a szerencsénk és azért nem eszünk csirkét mert az kikapirgálja a pénzt a házunkból.
Köszönöm a válaszokat!
Ez azért nehéz, mert kisnita válasza nagyon tetszik, de nem szeretném annyira vallás elleninek nevelni, mint amennyire engem neveltek annak. Szeretném, ha majd Ő döntené el, hogy hisz vagy nem hisz. 15.50-es kommentező kár, hogy nem fejtetted ki jobban, már magát a "mese" részét. Nem vagyok vallásos, a bibliát se ismerem, soha nem olvastam, így az, hogy ma születik Jézuska, abból nem sokat szűrök le. Miért ma született, ki is pontosan Ő. Miért is hoz ajándékot, és fát? Az nagyon jó, hogy az angyalok segítenek neki! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!