Muszáj megmondanom a fiamnak és a menyemnek, hogy a 6 hónapos unokámat akit rám bíztak, kiejtettem a kezemből? (nem lett semmi baja)
Nem direkt csináltad balesetek előfordulnak szülővel is.
Viszont a bizalomnem nyerhető vissza amit hazugsággal elveszíthetsz.
Csak elképzelném: nyeles felmosó, vagy térdelve ronggyal? Milyen magasról esett?
Amúgy elmondanám, egyszer úgyis kiderül én akarnám tudni és baleset volt.
Én tudni szeretném.
1 az én gyerekem
2 később bármi történik és kérdezi a doki a szülőket fontos lehet,hogy igazat tudjanak mondani
3 ha kiderül márpedig ki szokott nagyon csalódott lennék átverve érezném magam
4 az jutna eszembe mit nem mondott még el a mama a gyerekemmel kapcsolatban
7 hónapos baba anyukája
A család régi ismerőse (a doki) simán kotyoghat, és akkor onnan tudják meg, ez sokkal rosszabb, mint ha Te elmondod nekik.
Én elmondanám, amikor már náluk van egy 10 perce legalább, és látják, hogy minden rendben vele. (Tehát ha pl. alszik a kicsi, amikor megérkeznek, akkor várd meg amíg felébred és már élénk és mozog és a szülők kezében van!).
De ne tragikusan add elő.
Mesélj el egy pár jó dolgot először, hogy hogy evett/aludt, ügyesen forgott stb., aztán "történt egy kis malőr", egy apró baleset, de hála az égnek nem történ semmi baja. Kicsúszott a kezemből, picit koppant, de rohantam vele orvoshoz stb.
Ha látják, hogy a "hiba" után felelősségteljesen rohantál vele orvoshoz, akkor szerintem nem lesz gond ebből. Ez velük is megtörténhetett volna.
Esetleg utalhatsz valami hasonló balesetre, ami a fiaddal is történt anno (mindenkivel történik ilyesmi), és hát lám ő is szépen felnőtt...
Valami kis általánosítás, hogy mindenkivel előfordulnak ilyenek, így növünk fel stb.
Mivel már elmondtad a dokinak, így előbb-utóbb úgyis megtudnák, jobb ha te mondod el.
Egyébként engem is ledobott a nagymamám, állítólag fejre, de teljesen normális vagyok, csak néha ezek a repülő lila elefántok zavarnak.
Milyen magasról esett le? Semmi sérülés nincs a picin?
Én elmondanám, mert mi van, ha a doki mondja el, vagy mi van ha észreveszik?! Jobb az őszinteség!
Szerintem is el kellene mondanod!
Ha oszinten bevallod es elmondod (ah a 6os leirta) akkor egy ideig lesz csak feszko de szepen lassan biztosan "feledesbe" merul...! Es nem lesz olyan, hogy ne mernek rad bizni a gyereket.
DE ha nem mondod el es utolag mastol kell megtudniuk akkor viszont egy eletre csalodottak lennenek. En legalabbis ... aztan mar tuti nem tudnek megbizni benned! Jobb az oszinteseg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!