Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kedves szülők, főleg fiús...

Kedves szülők, főleg fiús anyukák! Mi lenne a reakciótok, ha a kamasz fiatok történetesen teherbe ejtene egy lányt?

Figyelt kérdés
Egy korábbi kérdés ihlette a kérdésemet, ahol a lányos szülőket kérdezték erről. Mi a helyzet az "apajelöltek" szüleivel, hogy kellene ezt a helyzetet kezelni? Intézze el a lány családja a dolgot, ahogy akarja, vagy vállalnátok a nevelési hibáért és következményeiért a felelősséget ti is?
2013. aug. 19. 02:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Hát rosszul lennék, az tuti. A gyerek egyből hátrányból indul, mikor még szinte el sem kezdett élni.

Jézusom! A rémálmom lenne! Tanuljon, ismerkedjen, nősüljön, után hozzon össze gyereket.

2013. aug. 19. 03:55
 2/13 anonim ***** válasza:
Beszélnlék a lány szüleivel és a lánnyal hogy lesz-e baba, mármint hogy megszüli-e. Ha igen, akkor van csak gáz.
2013. aug. 19. 05:51
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Már én is sokat gondolkoztam azon, hogy két gyerek hülyeségéért miért mindenki csak a lányt és az ő szüleit veszi elő. Mert ugye mindenki szapulja a lányt, hogy milyen felelőtlen, meg a szüleit, hogy nem tudták megnevelni, ezért lett terhes tizenévesen, és abba senki nem gondol bele, hogy volt ott egy fiú is.

Hát, nem tudom, mit csinálnék. Valószínűleg elsüllyednék szégyenemben, mert nem ilyen értékrend alapján neveljük a fiunkat. Utána összeülnénk a lány szüleivel és a gyerekekkel, és együtt kitalálnánk a megoldást.

2013. aug. 19. 07:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Először is egy apaságit, hogy tényleg ő e az apa.

És utána leülni megbeszélni a lány szüleivel, hogy támogatjuk őket, amennyire bírjuk, 'gyerektartás' stb... Közösen vegyük ki a részünket az egészből!

2013. aug. 19. 10:07
 5/13 anonim ***** válasza:
Két fiam van, az egyik még pocakban a másik két éves. Mind a kettő kellően fel lesz világosítva a védekezés fontosságáról. De ha mégis megtörténik a baleset akkor persze miután kiderült hogy valóban az én fiam az apa és nem csak rá fogták támogassuk a lányt a döntésében. Abortusz esetén fizessük a felét ha megtartja akkor pedig a kiadások felét. De ha nem akarnak együtt maradni nem kényszeríteném őket semmire. (Egyébként a kérdést véleményem szerint az én egyik válaszom ihlette)
2013. aug. 19. 15:46
 6/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek!

Megnyugtató, hogy így gondolkoztok, mert én is mindig azt olvasom, hogy fel sem merül a fiú és a családja felelőssége, részvétele a döntésben. Szerintem is így normális, ez nem csak a lányt érinti.

2013. aug. 19. 21:53
 7/13 A kérdező kommentje:

Kedves 5! Lehet, hogy igen, ha te írtad, hogy nem érint a téma, mert fiaid vannak.:)

Én csak erre a részre voltam kíváncsi, nem volt bennem semmi rosszindulat.

2013. aug. 19. 22:04
 8/13 anonim ***** válasza:
Már hogy ne merülne fel a fiú és a családjának a felelőssége is! Mindig kettőn áll a vásár.
2013. aug. 20. 03:27
 9/13 anonim ***** válasza:
Igen én írtam, mert akkor és ott valóban nem érintett a téma, hiszen lányokról volt szó. Ám az igaz hogy egy ilyen dologhoz két ember kell, és persze hogy a felelősség is kettő emberé. Nyilván ha ilyesmi előfordulna nem vonnám ki a fiukat a felelősség alól. Hanem 50%-ban válallniuk kéne azt, a másik 50% a lányé.
2013. aug. 20. 09:32
 10/13 A kérdező kommentje:
Egyetértek.
2013. aug. 20. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!