Kisgyerekes szülök beadatjátok az influenza elleni oltást? Fiam kamasz közösségbe jár a kislányom 2 éves otthon van és is férjem is dolgozunk oltást még egyik évben sem kaptuk meg! Gyerekorvosunk nem ajánlotta egyik évben sem!
Mi nem fogjuk beadatni SOHA. Főleg mióta volt az a H1N1-es szemfényvesztéses műbalhé az "új vírustörzsű influenzáról"
Hagyjuk. C-vitamin+sok gyümölcs.
Gyerekek 5,7 és 1 évesek
36 éves vagyok, soha nem kaptuk meg az influenzát, de nem is hallottam még soha olyan emberről, aki igen a környezetemben. Egyébként az influenza nem egy súlyos betegség, C vitamin, sok fekvés, pihenés.
De kell egy szint, hogy valaki ezt felfogja és ne oltasson, hanem időben orvoshoz forduljon, pihenjen, betartsa az orvos utasításait. Akik ezekre nem képesek valóban jobb az oltás, nekik lett kitalálva.
Ja és a 2 éves gyereknek semmit nem használ. Én utána kérdeztem és gyerkeorvos barátnőm illetve immunológus kolleganője, elismerte, hogy 3 év alatt semmit, 3-6 év alatt aligha várható immunválasz, de ez is max egy-két hónao védettséget nyújt, az influenza szezon meg hosszabb.
Úgyhogy ha oltatni, akkor 6 év felett van értelme egyáltalán, mert előtte nincs olyan fejlettségi szinten a gyerekek immunrendszere, hogy reakciót váltson ki az oltás. Ami pedig az alap lenne egy védekezés kialakításához.
Én már fel is írattam receptre a kisfiamnak aki 3 éves és idén kezdte az ovit. ÉN itthon vagyok a kistesóval, és nem szeretném hogy bármelyik gyermekem elkapja az influenzát.
Eddigi években csak mi, felnőttek oltattunk, a gyerkőc először fogja megkapni.
Amikor volt w nagy "H1N1-es szemfényvesztéses műbalhé", a mi városunkban többen is meghaltak, 1 ember a közvetett ismeretségi körből. Időben ment orvoshoz, de hazaküldték, ment kórházba, hazaküldték, majd újból ment de akkor már nem tudtak rajta segíteni. Illetve volt egy tanárnő, akit több hónapig!!! kezeltek kórházban a "H1N1-es szemfényvesztéses műbalhé" miatt.
Én oltatom a gyermekemet és magunkat is!
Ma írta fel a fiamnak a gyermekorvos, aki ajánlotta is már tavaly, hogy ha bölcsibe megy, adassuk be.
Tudjuk, hogy így is elkaphatja az influenzát, de a tünetek nem lesznek olyan agresszívak, mint oltás nélkül. Én nem sajnálom azt az 1-2ezer ft-ot az oltásért. Nekem megér ennyit /sőt, sokkal többet is/ a gyerekem egészsége!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!