Akkor is felelőtlen egy kamasz, ha védekezés mellett esik teherbe? Szülők! Így is kiakadnátok?
Félreértés ne essék, nem vagyok terhes, csak elgondolkodtam a kérdésen.
(A kamaszt itt most értsük 16-19 évesnek)
Értem, hogy félsz, de hidd el, ez az egyik legbiztonságosabb védekezési forma.
Anno tesóm nem volt még 18, mikor közölte szüleinkkel, terhes, persze állította, hogy óvszer mellett.
Emlékszem, hogy megijedtem, mert a barátommal mi is így védekeztünk. Ezt követően szedtem tablettát.
Persze évekkel később bevallotta a tesóm, hogy nem védekeztek rendszeresen, nem volt kényelmes gumiban...
Egyszóval én ritkán hiszek ebben a "védekeztem, de terhes maradtam" sztoriban, persze mindig vannak kivételek!
A szüleim 18 (anya) és 19 (apa) évesek voltak mikor becsúsztam én,pedig ők is védekeztek és biztos,hogy nem hazudnak,szóval ritkán,de tényleg megesik az ilyen.
Azt mondta anya,hogy apukám felöli mamám nagyon ellenezte,hogy megtartsanak illetve anyukámnat mindennek elhordta őt,de anya hallani se akart arról,hogy elvetessen így megszülettem és utána az a mamám is imádott engem és hálás anyukámnak,hogy nem hallgatott rá:)
Nagyon nehéz volt nekik ,de eltelt 17 év és mostmár minden renben van és amíg élek hálás leszek nekik,hogy senkire se hallgattak és ilyen körülmények között ennyi mindent megtudtak nekem adni és felnézek rájuk,hogy eddig eljutottak!Köszönöm nekik és bocsánat,ha kicsit eltértem.
bocs, hogy ezt mondom, de a felelőtlenség szerintem nem ott kezdődik, hogy valaki nem védekezik, hanem ott, hogy szexelni kezd...
Nem azt mondom, hogy apácának kell lenni, de ... az érzékiség, erotika, nem csupán a közösülés... annyi mindent lehetne csinálni, ami teljesen kielégítő, és mégsem kell terhességtől félni.
100%-os védelem nem létezik, a tabletta sem 100%, a gumi is csak 97... én nem szeretném, ha a gyerekemnek olyan kérdésekkel kellene megbirkóznia, amire még a világ sem tud választ adni... például az abortusz kérdése.
Szerintem az felelősségteljes, aki nem hozza magát ilyen helyzetbe.
De persze én is csak utólag beszélek, 17 évesen ezek eszembe se jutottak...
Nyilván nem ugyanaz, ha valaki részegen, betépve szexel egy idegennel, vagy komoly kapcsolatban véletlenül becsúszik... de az utóbbi esetben okoz nagyobb galibát... mert egy lecsúszott, alkoholista drogosnak nem sokban befolyásolja az életét egy gyerek, míg egy felelősen gondolkodó, tanulni, rendes körülményeket biztosítani kívánó párnak nagyon is.
Szóval... a szex elkerülését én nem erkölcsi megfontolásokból támogatom, hanem emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!