Ismertek olyat, aki TÉNYLEG rendes védekezés mellett esett teherbe? Mivel védekeztek?
Én, most negyedszer védekezés mellett lettem várandós :) Sima spirálom volt (a többi 3-at terveztük)
Illetve barátnőm járt 3 havonta injekcióra, és mégis.
Hüvelykúp mellett 3 ismerősöm esett teherbe (de ezt nem nevezem igazi védekezésnek)
Én gyógyszert szedtem, és mellette óvszert használtunk, aztán a párom nem volt 100%-ig biztos, hogy közben lyukadt ki, nem utána, de hagytuk, mondván úgyis szedem a gyógyszert :) Már 4 éves :D
A barátnőm 5 alkalommal esett teherbe, mind az 5 alkalommal gyógyszer mellett, a dokija már kétségbe is esett, ráadásul utolsó alkalommal injekciót kapott, amit még csak elrontani se lehet. Kiderült, hogy az ő szervezete másként reagál a hormonkészítményekre, és ez volt az oka. Azóta pesszáriumot, meg spermicideket használnak, nem is volt baleset.
Barátnőm 3 éves fia!
Még gyógyszer szedése mellett is megjött neki! 5 hós volt mikor csinált egy tesztet és pozi lett, elment dokihoz és csak nézett, hogy mekkora a baba már!
"A barátnőm 5 alkalommal esett teherbe, mind az 5 alkalommal gyógyszer mellett"
Úgy őszintén, ha vki egyszer teherbe esik tabi mellett, miért alkalmazza továbbra is azt a módszert?
De jó, még egy után oké. Hátha csak alacsony volt a hormontartalma, na de a 2. után? Meg a 3. és a 4. után??
Kedves utolsó, gondolod, hogy nem váltott? AZ első után kapott egy másik fajtát, mondván, hogy az előzőnek alacsony volt a hormontartalma, az tuti. A második babát megtartották, utána szoptatás közben kapott azaliat, és mondta a doki, valami helyi hormonmentessel védekezzenek mellette úgy tuti lesz - hát nem lett. A harmadik babát is megtartotta, majd a szoptatás után elment dokihoz, hogy akkor keressenek valami tényleg tutit - csinált hormonprofilt, megvizsgálta, és utána felírt egy állítása szerint tökéletes gyógyszert - emellett esett teherbe negyedjére. Ekkor dokit váltott, és elment egy másikhoz, aki szerint hülyeség volt amit kapott, és adott neki injekciót, ami mellett sikerült az ötödik terhesség. Ekkor volt egy teljes kivizsgáláson, befektették 3 napra, és ott állapították meg, hogy valami agyalapi mirigy probléma, ami miatt a hormonokra teljesen máshogy reagál, mint kellene, ami rendkívül ritka.
Sajna annyira nem volt egyszerű dolguk, mert a párja latexérzékeny, és korábban nem volt latexmentes gumiból túl nagy választék, és ami volt, az is horribilis pénzbe került, ezért maradtak a gyógyszer mellett. A barátnőm problémája meg mezei sima vizsgálatokkal nem volt kimutatható, ezért nem is gondolta a dokija, hogy nem lesz megfelelő az erősebb.
Mindegy nem vitatkozni szerettem volna. Csak magamból indultam ki. Ha nekem egy-két gyógyszer mellett összejött volna a terhesség, akkor ha fizettek volna se próbáltam volna ki még egy harmadikat, hogy hátha az majd jó lesz.
De hát úgy látszik, ez csak az én logikám...
Ha pl. gumi mellett terhes lennék, akkor utána semelyikben nem tudnék megbízni, nem csak az adott márkában nem, amit használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!