Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek nagyon beszóltam...

Szerintetek nagyon beszóltam a néninek? (bőv. )

Figyelt kérdés

Nagyon rossz napom van ma, éjszaka fél 2-5-ig nem aludtam, ezért nem tudom eldönteni, hogy túlreagáltam-e, vagy sem.

Dm-be kellett mennem a 3 gyerekemmel. A kettő nagyobb kiskocsit tolt (muszáj volt). Ők pakoltak ki a futószalagra, de visszapakolni a nagyobb pakolt vissza és nem pont ugyanazt tette a saját meg a testvére kocsijába, ami bepakoláskor benne volt.

A kisebb ezen kiakadt, és (szerintem nem túl hangos) nyivákolásba kezdett. Ekkor jött be egy néni az ajtón (pénztár ugye az ajtónál), és még mielőtt én oda tudtam volna menni rendezni az esetet (ugye a fizetéssel voltam elfoglalva, pin kód stb.), oda lépett a lányomhoz és elkezdte mondani, hogy "okos vagy te, nem kell hisztizni". Baromira felhúztam magam, és az mondtam neki, hogy "Nem a maga dolga hogy megnevelje a gyerekeimet".

Igazából valamit makogott erre (gondolom meglepődött rendesen), hogy "ő nem is akarta", majd besomfordált a boltba.

Én meg mondtam, hogy "akkor köszönöm szépen" és sprinteltem a legrövidebb úton, egyikük még véletlenül kitolta a kiskocsit a boltból, azt visszaraktuk és mentünk.

Szerintetek durva voltam vele?

Kicsit megsajnáltam, idős volt, meg nem is az én stílusom az ilyesmi, de ma nagyon nincs az én napom, mindenre ugrok. (A gyerekek most szomszédolnak ebédig)

2013. aug. 12. 11:28
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

6-os, tényleg nem ismersz. :)

Alapvetően boltban még nem volt hisztirohamuk a gyerekeimnek, inkább otthonra tartogatják az ilyesmit.

És én vagyok az, aki legkevésbé bírom, ha túl hangosak, főleg ma, én vagyok az első, aki rájuk szólok, hogy "halkabban", úgyhogy biztos nem lépték át a normális határt.

De minek is magyarázom, ez tényleg nem az én napom...

2013. aug. 12. 11:47
 12/24 anonim ***** válasza:
88%
Fáradt voltál és nyügös ami érthető. Lépj tovább, hidd el a néninek se okozott maradandó lelki sérülést.
2013. aug. 12. 11:51
 13/24 anonim ***** válasza:
96%
Eléggé durva voltál. Lehet te nem hisztinek veszed ezt de kívülálló teljesen másképp látja és szerintem nem akart rosszat csak jót. Más lenne az ha úgy szólt volna h jajj de neveletlen hisztis miért nem hagyod már abba? De így ebbe semmi gonoszság nem volt a részéről kicsit te fújtad fel. Amit nem is csodálok 3 gyerekkel amit le is írtál h zajlott a vásárlás elég fárasztó lehet. És gondolom nem csak ez zajlik így. De amit a többiek is írtak kár ezen gondolkodnod már most. Felejtsd el előfordul h jogtalanul kifakad az ember.
2013. aug. 12. 11:52
 14/24 anonim ***** válasza:
85%

6-os vagyok

Írtam is hogy mivel nem láttam az esetedet, de számtalan hasonló esetnek voltam már szemtanúja, és ha azokra gondolok akkor téged is olyan anyukának tartanálak akik "anyatigrisként" viselkednek akkor is ha nem kéne..

Igazad van, nem ismerlek, de nem is azt mondtam hogy TE AZ VAGY, hanem az hogy számtalan esetből kiindulva én hajlok arra hogy te szerinted is a gyerekeid angyalok.. A pillanatnyi viselkedésed, és úgy hogy senki nem volt szemtanúja az esetnek nekem így jött le..

Ettől függetlenül lehetsz jó, és igazságos anyuka is..

2013. aug. 12. 11:52
 15/24 anonim ***** válasza:
80%

Nehogy megharagudj, de szerintem elég bunkón viselkedtél. Mit akart szegény néni nevelni azzal a gyerekeden, hogy azt mondta, hogy "okos vagy te, nem kell hisztizni"?

Úgy látszik téged sem neveltek meg!

2013. aug. 12. 13:24
 16/24 A kérdező kommentje:

Hogy mit akart a néni? Fontosnak érezni magát, leginkább.

A hisztit, ha tegyük fel arról van szó, a szülő dolga kezelni, nem idegeneké. Számtalan hisztiző gyereket láttam már, sosem mondtam meg anyukának, hogy szerintem mit kéne csinálnia, még akkor sem, ha elég nyilvánvaló volt.

És mint írtam, jelen esetben nem erről volt szó.

És amint olvashattad, ez nem jellemző rám amúgy. Elárulom, hogy három napja véres a székletem, és ez volt a második éjjel amit hascsikarás miatt átvirrasztottam, a dm előtt orvosnál voltunk (az is szuper volt, de nem tudom hova tenni a hármat), és nyilván ők is elfáradtak, a dm-be meg muszáj volt bevásárolni. Csak nem akartam leírni ezt, hogy objektívebben lehessen megítélni a helyzetet. És igen, tudom hogy durva voltam vele, de azért azt leírni, hogy "engem se neveltek meg", ez túl erős...

2013. aug. 12. 14:03
 17/24 A kérdező kommentje:

És ráadásul ő nem is nekem szólt, hogy gond lenne a gyerekemmel, hanem egyenesen a gyereknek beszélt nevelő célzattal.

És biztos ha egy másik napomon kap el, akkor vagy elengedem a fülem mellett, vagy valahogy kedvesebben szólok neki. De ez ma így sikerült.

Éljenek a tökéletes anyukák...

2013. aug. 12. 14:06
 18/24 zabmester ***** válasza:
97%
Szerintem a néni pontosan azért nem neked szólt, mert egyrészt nem akart téged zavarni, amíg fizetsz, másrészt nem is érezte olyan súlyosnak a dolgot, hogy most ezzel ő a te nevelésedet kritizálja, inkább csak próbált NEKED segíteni, hogy a kicsi megnyugodjon. Nem azt mondta neki, hogy hisztis gyerek, hanem pont azt, hogy okos, okos gyerek meg ne csináljon ilyet. Csak úgy látszik, erre a hiszti szóra a legtöbben ugranak, pedig nem biztos, hogy a néni szótárában ez ugyanazt jelenti, mint a tiédben.
2013. aug. 12. 14:24
 19/24 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem a néni semmi rosszat nem mondott,de te rögtön lerohantad,gratulálok...
2013. aug. 12. 15:33
 20/24 anonim ***** válasza:
96%
Az itteni válaszokból is látszik, hogy túlreagálod. Most kipihenten is szidod a nénit, mintha meggyilkolni készült volna a gyerekeidet.
2013. aug. 12. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!