Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kutyás anyukák! Hogy oldottáto...

Kutyás anyukák! Hogy oldottátok meg a "bemutatást"?

Figyelt kérdés

Kisfiam lassan egy éves lesz, és 2 mini kutyám van. Természetesen mér szagolgatás és "meredt nézés szintjén" ismerik egymást. De....

Kisfiam most abban az időszakban van amikor mindent ütögetve vizsgál meg. Mivel a kutyus apró és törékeny (2 kiló "menetfelszerelésben), félek, hogy fájna neki, vagy támadásnak venné. Amúgy nyugodt és barátságos.

Nagyon érdeklődnek egymás iránt, de a távolságot azért megtartják.

Van valami ötletetek, hogy hogy oldjam meg? Vagy várjak vele amíg a kisfiamnak is szépen el lehet magyarázni, hogy hogyan kell a kutyussal bánni?

(előre is köszönöm a válaszokat de az olyanokra nem vagyok kíváncsi aki bűnnek tartja a gyerek mellett a kutyát)

2009. okt. 27. 09:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem 10 hós a fiam.van egy máltai selyemkutyánk, aki igazi elkényeztetett hercegnő.mikor hazavittem a gyereket a kórházból, rögtön odaengedtük. azóta sem volt sose elzárva a kutya, hihetetlen hogy tudnak együtt játszani. imádja.most ő is a kalapálós korszakát éli, néha odacsap a kutyának is, de mindíg rászólok érte. a kutya nem hülye. nem tud olyat csapni, ami fájna neki, mert azonnal elugrik. szerintem egyszerűen tedd le közéjük a babót, persze ha nem harapósak, és te is ülj közéjük.én így csinálnám.minden nap egy picit többet, és eelőbb utóbb a legnagyobb pajtik lesznek.majd írd meg mi volt.
2009. okt. 27. 09:15
 2/3 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod. Az egyik kutya nálunk is máltai de eléggé beszari. Ő inkább picit kerüli a gyereket. A másik meg palotapincsi keverék, ő jönne de mivel fekete a fiam csak méregeti. Próbálok velük együtt játszani, sőt szinte együtt esznek, mert ami a fiamnak nem tetszik az már repül is az etetőszékből a kutyák felé. Folyton ott sertepeltélnek körülötte, de ez még a "kerülgessük egymást" időszak. Pedig soha nem volt tiltva se a gyerek, se a kutya.
2009. okt. 27. 09:22
 3/3 anonim ***** válasza:
Én sem különítettem el őket soha. Amikor még a fiam pici volt, és a hordozóban ült a földön, a kutya mindig ott feküdt mellette. Az első "testi kontaktusaik" mondjuk a kutyának nem voltak túl kellemesek, de már nagyon jóban vannak :) A fiam olyanokat csinált, hogy meghúzta a fülét meg ilyenek, ezért a kutya igyekezett elkerülni, de mostmár nem fél tőle :)
2009. okt. 27. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!