Másfél szobás vagy nappali + 1 szobás lakásban hogy oldottátok meg a bútorozást 2 kisgyermek esetén?
Szülők a nappaliban alszanak? A kanapé egyben az ágy is?
Most még 3-an vagyunk, mindenki a hálószobában alszik, de kellene valami megoldás, mert jön a kistestvér.
Mikortól lehet egy gyermeket emeletes ágy felső szintjén altatni?
Nálatok hogy van? Köszi az ötleteket!
Nálunk úgy van hogy van háló
van nappali
meg van gyerekszoba.
a gyerekszobában alszik a kislány
a nappaliban van a babasarok és játszósarok.
a háló csak a mienk.
emeletes ágy kb. 4 éves kortól.
Szia!
1,5 szobás lakásban lakunk,amikor ideköltöztünk 1,5 éves volt a kisfiunk,akkor még velünk aludt(7 hónapos korától nem aludt kiságyban),2 éves kora körül ment a kisszobába.
Amikor megszületett a tesó már egyből a kisszobába tettük az ágyát,hogy azt szokja meg.
A bátyus nálunk 5,5 éves korától alszik az emeleten,mert a pici 13 hónapos korától alszik alul.
Hát ezen mi is sokat sakkoztunk.
Alapfelállás: 1 szülői hálószoba dögnagy bútorokkal, amik máshol nem férnek el + egy nappali + ikrek
Kérdés:
Hova fér el két kiságy?
És a pelenkázó komód?
Később hol lesz helyük kúszni-mászni?
Megoldás:
A hálószobát átrendezni nem lehet, a nappaliban kialakítottunk egy babasarkot ott, ahol se huzat, se fűtőtest nincs. Ehhez egy fotelt el kellett távolítani a garnitúrából, egy szobabicikli is lekerült a garázsba.
A pelenkázó komód a szoba másik végébe került, nem túl praktikus, de legalább elfér. A most 3,5 hós ikrek kúszásgyakorlataihoz délutánonként kiürítem a nappali közepét, este visszapakolok. Tekintettel a jövőre citromba harapott képpel ugyan, de reménykedve hitelt vettünk fel, lecsaptunk egy házra, augusztusban elköltözünk. Másként nem lehetett megoldani.
Nálunk is 2 szobás a lakás. Egy nagyobb, meg egy kisebb (de nem félszoba).
A nagyobb a nappali és háló egyben, a kisebben van a gyereknek a szekrénysora, ágy, + a rácsos kiságy sincs szétszedve, úgyis jön a tesó augusztusban. Most a rácsoságy a leesésgátló a heverő mellett :D (A fiam 1,5 éves)
A "nappaliban" van a mi összecsukható ágyunk + 2 fotel (+szekrénysor, szgép...). Az ágyunk ha 10x össze volt csukva a két év alatt, akkor sokat mondok :D Csak akkor csukom össze, ha sok vendég jön. Minimum 4-5 fő. Ha csak egy garnitúra nagyszülő vagy pár barát, akkor eszemben sincs szórakozni vele. Rakta van az ágynemű is, egy nagy ágytakaróval letakarom, mint a franciaágyakat.
Nem tudom, mikortól lehet emeletes ágy, engem is érdekelnek a válaszok :)
Egyenlőre két szoba konyha előszoba a felállás.
Egyik szoba a gyereké, a másik a nappali-háló, a többi a többi.
Tervezzük, hogy a gyerekszobát ha elég nagyok lesznek ketté vesszük, lesz két félszoba, a mostani nappali-háló csak a miénk lesz, a konyha előszoba össze lesz nyitva, és ott lesz összehozva a nappali-konyha-étkező
Úgy emlékszem, én 3, a bátyám 4 éves volt, mikor emeletes ágyat kaptunk.
Tizenévesként behúztuk a szekrénysorunkat a szoba közepére, egyik felét erre, a másikat arra fordítva, középtájt persze hagyva egy kis átjárót. Így mindkettőnknek lett egy saját lyuk, amivel nagyon meg voltunk elégedve. :)
Galériás franciagy a szülőknek IKEA, alatta vannak gyerekágyak, sarokban a pelenkázó, vagy babaágyra tehető pelenkázó IKEA. Illetve van, ami falra fúrható, és lehajtható, amikor kell.
Csak akkor megoldható, ha nincs a közelben ablak. Van ekit ez sem zavar:
Amikor én voltam gyerek a félszobában L alakú galéria volt építve a tesómnak, és nekem, alatta 2 kihúzható íróasztal, és szekrények.
Gyerekeknek ha már nem kell babaágy fiókban sínes kihúzható ágy, most nem találtam meg, de van olyan is, ami ágyneművel együtt is összecsukható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!