Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az abortuszról?...

Mit gondoltok az abortuszról? Inkább fiatal lányok véleményére vagyok kíváncsi!

Figyelt kérdés
Suliba jártok még élvezitek a tini kort és egyszercsak véletlen becsúszik egy baba! elvetetnétek?
2009. okt. 25. 15:04
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
47%

Elvetetném. Vannak céljaim, tanulni akarok, csinálni a szenvedélyem amit egyben tanulok is és remélhetőleg a munkám is lesz. Nem vagyok önálló (dolgozok is de házam nincs), a szüleim nem gazdagok még a születésnapomon is azt mondják, bocsi nincs pénz egy ajándékra. Nem hinném, hogy van jogom még jobban rájuk telepedni. Épp elég hálás vagyok, hogy mind a négyünket felneveltek, pénzeltek a diplomáig, az iskola végéig, vettek ruhát, ételt stb... Amúgy sem tervezem, hogy gyereket szülök ebben az életben. Épp ezért az sem jöhet szóba hogy megszülöm és örökbe adom, mert a szülést sem akarom átélni. A legfontosabb az életemben a párom és a munka.

Amúgy nagyon rettegek az abortusztól de magam miatt. Lehet hogy önző vagyok, de legalább őszinte. Amíg az én testemről van szó addig csak az én jogom dönteni... És meg vagyok róla győződve, hogy egy pár hetes magzat nincs egy szinten egy megszületett emberrel aki esetében használják ugye a gyilkosság szót. Nem tartom gyilkosságnak.

De vigyázok is ám nagyon! Gyógyszer szedek (igaz eredetileg nem védekezésből kaptam)+ gumi+ odafigyelés. És épp ezért nem tartanám magam felelőtlennek és gyilkosnak mert a gyógyszer sem 100%-os védelem. Ha pont beleesnék akkor igen, elvetetném, akkor is ha nem lennék szegény és tanuló.

Amúgy meg az miért nem gyilkos aki fogamzásgátlót, spirált, 72 órás tablettát használ? Ha egy 10en valahány hetes magzat egyenlő egy élő emberrel akkor az miért nem gyilkosság ha egy-két-három napos vagy 1-2 hetes korban ölik meg?

Természetesn elítélem a felelőtlen kis tiniket akik buliban esnek meg meg azt sem tudják ki az apja, meg "megszakítással védekeznek mert azt mondta minden barátnőjénél használt"... De ezeknél sem lehet az a büntetés, hgy szülje meg a gyereket. Hiszen akkor pont annak a személynek esik bántódása akit annyira védtek, a kisbabának. Mert én ugyan nem lennék boldog ha az anyám 13 éves korában, bebaszcsizva csinált volna meg... Meg azt is elítélem aki védekezés helyett használja az abortuszt, de most komolyan ha egy ilyen gondolkodású ember megszülné, milyen élete lenne annak a gyereknek? Itt más a megoldás. Láttam már a Néma sikolyt, de az igazat megvallva, nem sokat éreztem, mert csak egy szürke képet láttam. Olyan felvételt nem merek megnézni ami igazi de csak azért mert félek a látványtól (még egy horrort sem néztem életemben), igazából egy ekkora magzatra egyszerűen nem tudok úgy nézni mint egy emberre. Tudom az agyammal hogy az, de én az emberekről nekem a felnőtt emberek jutnak eszembe. Amúgy is ha pl látok egy olyan filmet ahol embereket kínoznak, ott is csak a látványtól félek. Annál inkább sajnálom érzelmileg is ha állatokat bántanak, azoktól a szívem megszakad. Na most biztos egy érzelmi senki vagyok...

Én felvállalom, nem kell nekem gyerek, nem úgy állok anyagilag meg sehogy sem, és amúgy sem szeretnék. Nem érdekel, ha ezért legyilkosoznak, én nagyon vigyázok. Ha nem lenne abortusz akkor is ugyanúgy el tudnák inézni a szeretett babákat. Csak akkor nem 1-2 óráig sznvednének fejletlenül, hanem pl 1-2 napot sokkal fejlettebb idegrendszerrel amikor kidobnák őket a kukába vagy bárhova mert az abortuszt nem lehetne mert az gyilkosság...

25L

2009. okt. 25. 16:12
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
És a párod se akar babát?
2009. okt. 25. 16:58
 23/44 anonim ***** válasza:
52%
Teljesen ugyan azon az állásponton vagyok mint az utolsó válaszoló.
2009. okt. 25. 16:58
 24/44 anonim ***** válasza:
50%
Mármint amin a 16:12es.
2009. okt. 25. 16:59
 25/44 anonim ***** válasza:
60%
Értelemszerűen olyan körökben forgok akik hasonlóan gondolkodnak mint én. De ha mégis meggondolja magát akkor elválnak útjaink, és mindnekinek teljesül a vágya. De nem is tudom hova akarnak amikor mindketten szülőknél lakunk stb... Sajna... :(
2009. okt. 25. 17:03
 26/44 anonim ***** válasza:
44%

Honnan a fanckarikából tudjátok, hogy milyen helyre kerülne a gyerek? Nem valami látens pszichopatákhoz?pl. Vagy olyanokhoz akiknek később lesz egy sajátjuk, a nem sajátot meg elhajítják, volt már ilyen is vagy tévedek? Vagy "jobb" esetbe intézetbe.

És milyen felelősség teljesn gondolkodás az, hogy hú én nem vagyok gyilkos, ti szemetek, én megtartanám, persze nem tudom mire, de megtartanám: te lennél jó anyuka? és miből adnál neki enni, meg ruhát, meg ovi meg bölcsi te szerencsétlen? és milyen jogon gyilkosozol te itt le bárkit is? szégyellelhetnék magukat akik csak ezzel tudnak jönni, hogy gyilkosok akik abortuszt csináltatnak, a felelősségről meg fogalmatok sincs. Szüljön persze mindenki orrbaszájba majd lesz valami. Az hogy milyen körülmények közt nevelkedik fel a gyerek az már mindegy. Jöttök itt az okos tanácsaitokkal. Kiváncsi lennék közületek ki nevelkedett intézetben vagy nevelőszülőknél, hogy ilyen bizton állítsa, hogy az milyen fasza egy gyereknek. Mást nem tudtok ezen kívűl mondani, de ezzel is csak dobálóztok. Főleg a 19 éves marhára tapsztalt nőszemély. Az idősebbik is elgondolkodhatna, hogy pl egy epilesziás ha gyógyszer melett is teherbe esik, vagy mondjuk ha Down kóros a baba, vagy egyéb genetikai betegsége van, hogy persze akkor is tartsa meg, mertők milyen szeretetre képesek meg így, meg úgy, ésmi lesz velük, ha a szülők meghalnak? ki fog rájuk vigyázni, meg pelenkát cserélni?

Gondolkodnátok mielött itt árkit is legyilkosoztok. Mocskok.

2009. okt. 25. 17:07
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok beszállni a vitába. Csak annyi, hogy én 19 évesen lettem terhes, és megtartottam. Most 22 vagyok, két éves a kisfiam. Nem a szüleimmel lakom, gyerek most kezdte a bölcsit, én pedig az egyetemet, nappalin. És megvagyunk. Nem vajaskenyéren, és nem ágrólszakadt ruhákban, vagy olyanban, amit a vöröskereszt osztogat.

Nyilván nem így terveztem anno, de így alakult. Hagyjuk azt, hogy miért, erre nem lehet válaszolni, még csak azt sem mondanám, hogy meggyőződésből tartottam meg, egyszerűen így láttam jónak. Van élet anyukaként is.

Amúgy én sem pártolom, hogy tizenévesek szüljenek, a szüleiknek kb. De szerintem nincs két egyforma eset. Én nem úgy álltam hozzá, hogy jaj most gyerekem lesz, vége az életemnek. Az enyém akkor kezdődött. 19 évesen ott voltam egy putri munkahellyel, 10 osztály végzettséggel. Ha nem esem teherbe, valószínűleg ugyan itt tartanék. Mert eszem ágába nem volt tanulni. A gyerek viszont eléggé meghozta az eszem ilyen téren. Kinőttem sok olyan dolgot, amit már ennyi idősen illett volna, leérettségiztem, egyetemre járok, stb.

Szóval nem hiszem, hogy bárkinek az életét is tönkre tettem volna.

2009. okt. 25. 18:43
 28/44 anonim ***** válasza:
33%

Ha szerinted nevelőszülőknél élni rosszabb mint meg sem születni, akkor miért nem lesz öngyilkos mindeki, aki nevelőszülőnél él?

Én ismerek olyanokat, akik így élnek, és nagyon is életrevalóak.

Amúgy én nem nevelőszülőkről beszéltem az imént, hanem örökbefogadókról. Nem ugyanaz. A nevelőszülő pénzt kap érte, az örökbefogadó, azért teszi, mert gyereket szeretne nevelni.

És onnan tudnám, hogy jó helyre került, hogy (nem tudom, h mennyire vagy tisztában az ilyen szervezetek működésével) ÉN VÁLASZTOM KI azt a családot, ahova kerülne. És hidd el, hogy jó sok jelentkező van, akiknek nincs gyereke.

A gyerekek utcára dobását én sem tartom jónak, és én sem magam nevelném fel, nem is a szüleim. ÖRÖKBE ADNÁM! Nem árvaházba, meg nevelőszülőkhöz. Hanem nemzésképtelen fiatal házaspárnak, akik élnek halnak egy gyermekért. Sok ilyen van, egyre több.

Jah és a fogamzásgátlás nem gyilkosság, mert ott még nincs élet. A terhességmegszakítás teljesen más dolog. Nem tudom, hogy ki az aki ezt a kettőt összekeveri.

2009. okt. 25. 18:55
 29/44 anonim ***** válasza:
53%
Akkor nézz utána hogy működik a spirál, 72 órás tabletta és a fogamzásgátló.
2009. okt. 25. 18:59
 30/44 anonim ***** válasza:
43%

Ismét az előző vagyok!

A 18:43-nak írom, hogy mindenben támogatom.

Előtte pedig kihagytam, hogy az akinek az örökbeadás azért nem tetszik, mert nem akarja a szülés fájdalmait, hát...

Csak ezért elvenni egy gyermek lehetőségét az élettől...

2009. okt. 25. 19:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!