Baba hám, póráz! Csak nálam veri ki a biztosítékot?
8-as. Azt hiszem(ezzel nem leszek egyedul) te vagy az akinek inkabb aranyhal kell ,mint gyerek.
Mindenki mas rajtad kivul kulturaltan tudott valaszolni,ellenben veled aki csak frocsog mert nem ertessz egyet....
Eloszor is Angliat hozod fel peldanak,itt elsz vagy mint itt jart turista osztod az eszt?
Csak mert en igen es a sok "idiotanak" fel sem tunik ha hamot hasznalok/tam.:)))
Ha otthon nem is de itt tuti elkel.
Minden masodik - ha nem az osszes- ember atgazolna a gyereken csak hogy hamarabb felszalljon a buszra,beerjen a boltba ,stb.
Nem csak nálad veri ki a biztosítékot, sokan vannak, akik ördögtől valónak tartanak mindent, ami kis hazánkban még nem olyan elterjedt dolog.
Vannak olyan országok, ahol a babakocsi "veri ki a biztosítékot", egyenesen kínzásnak tartják, és nem értik, hogy egy anya hogy képes a babáját egy ilyen "guruló koporsóba" tenni, ahol teljesen el van szeparálva az anyjától meg úgy kb mindentől.
Szerintem hasznos találmány a babahám, persze normálisan kell használni. Mi lehet, hogy veszünk egyet, ha a kisfiam már hosszabb távokat tud egyedül sétálni. Sajnos sok olyan balesetről hallottam már, amikor egy kisgyerek valamiért hirtelen kitépte a kezét az anyja kezéből, és kiszaladt az útra. Én eddig legtöbbször úgy láttam használatban a babahámot, hogy a kisgyereket kézen fogva vezetgették, de közben rajta volt a "póráz" is biztonsági felszerelésként. Nekem nem az jutott eszembe erről, hogy "az ilyen is inkább aranyhalat venne", hanem azt, hogy milyen klassz, biztonságos megoldást választott az anyuka/apuka.
Legelőször mikor találkoztam ezzel a találmánnyal, hát mit is mondjak, eléggé lefagytam, de mikor jobban szemügyre vettem a szituációt megértettem, hogy miért is van pórázon a gyerek. Röviden: 1,5-2 év körüli totyogó kb. 90 éves dédi (de lehet, hogy már üki)papára volt bízva. Gyereken hám+póráz, de közben papi fogja a kezét. Gyerek meglát valamit, abban a pillanatban elengedte a papa kezét és elindult az úttest felé. Szerencsére a póráz megakadályozta, hogy az autók közé menjen. Másik példa: barátnőmék szintén 2 év körüli kislányukkal a fővárosban augusztus huszadikáztak. Mondta, hogy nem akar babakocsival kínlódni, rárak egy hámot. Hülyének is nézték, de mikor 2x is "keresztülmentek" rajtuk a nagy tömegben, akkor szerencséjük volt, hogy pórázon volt a gyerek. A sok ember már majdnem elsodorta tőlük.
Ilyen helyzetekben hasznosnak tartom, de úgy simán csak sétához, mert lusta anyuka/apuka fogni a gyerek kezét, vagy nem tudja megtanítani rá, hogy mellettünk kell sétálni, és nem rohangálni össze vissza, na úgy gáz. Az én kisfiam habitusát elnézve, nekünk is szükségünk lesz egy ilyenre.
Bocsi utolsó.
Ikreket SÉTÁLTATNI?????
Sétáltani kutyát szoktak.
Gondolom ikreggel sétálni akart lenni.
Ikreket setaltatni,ket gyerek nem fog ket fele rohangalni.
En szoktam a gyerekeimmel setalni mi ebben a baj?Nem ertem.
De mindegy en jo dolognak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!