Milyen érzés, mikor legelőször megérzed a baba mozgását? Biztos leírhatatlan. <3
Csiklandozáshoz tudnám hasonlítani.:)
Csodás érzés főleg a terhesség vége felé.:)
És érzed a talpát meg a fejét meg tudod, hogy épp hol fekszik vagy hogy alszik-e vagy ébren van? :D
Istenkém, én alig várom már anya lehessek!!
1.vagyok.Nekem nagyon lent volt a lányom a 28.héttől fogva így nekem a méhszájam fájt sokszor,hogy csillagokat láttam.Általában este volt ez.
Sokszor meg lehetett mondani mikor hol,hogyan fekszik.De a legjobb a fészkalódás.:)
Én sok videót csináltam így olyan szép emlék.:)
Itt játszik mellettem a 6 hónapos kislányom.:)
Semmi extra nincs benne.
Fura, mintha belülről csiklandozná valami, a vége felé már egész erőteljes.
Sosem éreztem hol van a feje, lába és sosem voltam elájulva a gyönyörtől, ez teljesen természetes dolog.
Érdekes persze, de tényleg semmi extra.
Mikor először megéreztem, a 16. héten, nem volt más, mintha a méhemben dobogott volna egy szív, de rendszertelenül, éppen hogy érezhetően. Eleinte még bizonytalan voltam, de mivel ugyanazon időben éreztem mindig, biztos lett, hogy a baba az.
Aztán ez az érzés egyre többször jelentkezik, majd nekem hirtelen lett nagyon erős a mozgása. A 20. héttől kezdve nem csak finoman fészkelődött, hanem egyenesen rugdosni kezdett a baba, kinyomta magát (ilyenkor ki lehet tapogatni a kis testét, amivel a hasfalamnak feszül, bár azért eleinte elég nehéz megsaccolni, melyik testrészét nyomja oda), fészkelődött, egy helyre húzódott. Most a 26. héten már erősen mozog, és ha a hasfalam irányába rúg, azt lehet látni. Néha fájdalmas, ha pont idegre nyom rá, vagy nekifeszül valamelyik belső szervemnek, de előfordult már olyan, hogy pont a hólyagomra rúgott rá (akkor azt hittem, összepisilem magam szégyen szemre), vagy a gyomromra (akkor konkréten visszajött a pár perccel előbb elfogyasztott gyümölcs).
De nagyjából az esetek többségében jó érzés, nem fájdalmas. De nagyon jellegzetes, nehéz bármihez is hasonlítani. Tényleg olyan, mikor mocorog benned valaki. :)
2es vagyok,kb a 32.héttől tudom hogy mijét érzem,mert akkor már fejfekvésű volt és azóta is úgy van (37.hét) a jobb bordám alatt van a lába,azt mindig kidugja,lent meg a buksijával nyomja a hólyagom,picit balra a köldökömtől van a teste ott hallgatják a szívhangját,és ha csuklik azt is ott érzem :)
Még csak szeretnél babát,vagy már úton van kedves kérdező?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!