Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Engednétek, hogy bárki szüljön?

Engednétek, hogy bárki szüljön?

Figyelt kérdés

Nem mindenki fogadhat örökbe gyereket, szigorú megfelelési dolgokon kell átmenni, hogy örökbe fogadhasson valaki.

Viszont szülni bárki szülhet (aki tud persze), még az is, akinek nincs meg a megfelelő háttere egy gyerekhez.

A leendő anyákat miért nem ellenőrzik, hogy hova születik egy gyerek?

Nem veszekedést akarok kirobbantani, csak érdekel, ezért kérlek titeket ne legyetek se egymással, se velem sértőek.

2009. okt. 25. 12:15
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
46%

Elhiheted, én is pénzből veszem a gyerekemnek a ruhát, az ételt, meg mindent. Csak azt írtam, hogy nincs sok pénzem, nem azt, hogy semennyi sincs. Szerinted itt pötyögnék a neten, ha arra nem lenne pénzem, hogy normális ruhát adjak a gyerekemre? De attól, hogy meg tudunk élni kis pénzből, még nem lesz lakásunk az elkövetkező x évben. Már megint ez a végletes gondolkodás. Vagy van lóvém, vagy putriban lakom, ugye? Hiába, hogy két évig minimális pénzből éltünk, de ezt az én gyerekem nem érezte meg, mert neki mindig jutott arra, amire kellett.

Kicsit anyagiasak vagytok, nem?

2009. okt. 25. 23:38
 32/34 A kérdező kommentje:

Oké, tisztázzunk valamit, mert figyelmeztettek.

Én itt nem a romákra gondoltam, hanem úgy alapvetően minden emberre, akik gyereket szülnek, szóval fejezzük be a gárdázást, cigányozást, stb.

Szóval, ahogy az elején kértem, legyetek normálisak, kíváncsi vagyok kulturált válaszokra, miszerint:

Engednétek, hogy bárki szüljön? Mert az örökbefogadás elég macerás, komoly ellenőrzések mennek, viszont bárki szülhet gyereket, ott nincs ellenőrzés, hogy minden meg van-e, ami kellhet. Szóval ne általánosítsunk, MINDEN ember fajtára, típusra, stb vonatkozik a kérdés.

2009. okt. 26. 10:10
 33/34 anonim ***** válasza:

2 példát irok le, egy szabolcsi kisvárosból irok.

1 példa: azok a romák, akiknél az aktiv keresők évek óta segélyen élnek, és a családvédelem már rokonuk, azoknak nem engedném, hogy több gyereket szüljön, max 3-at.

Ezzel ellentétben, bizony szülik a sok gyereket.

2. példa: azok az emberek, akik nem tudják biztositani a gyermeke megfeleleő testi, lelki, szociális fejlődését, hát annak sem engedném, hogy szüljön. Erre egy alkoholista magyar házaspár a legjobb példa, akiknek több gyerekük is született, egy kislány 6 hónaposan szivprobléma miatt meghalt, a második kisfiu 1 évesen még 4 hónapos szinten volt, állami gondozásba adták, a 3. szülés után meghalt.

És egy ismerős család, 3 gyerekkel, apa hébe-hóba dolgozik, anya meg hát nem, és bizony a gyámügy figyeli őket, mert a gyerekek veszélyeztetve vannak, mind megélhetésileg, mint testileg- lelkileg.

Én igenis szabályoznám, hogy ki szülhet gyereket.

2009. okt. 26. 17:51
 34/34 anonim ***** válasza:
Jó, akkor még mindig az a kérdésem, hogy ALKOTMÁNYOS KERETEK KÖZÖTT hogyan képzelitek ezt a szabályozást?
2009. okt. 26. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!