Engednétek, hogy bárki szüljön?
Nem mindenki fogadhat örökbe gyereket, szigorú megfelelési dolgokon kell átmenni, hogy örökbe fogadhasson valaki.
Viszont szülni bárki szülhet (aki tud persze), még az is, akinek nincs meg a megfelelő háttere egy gyerekhez.
A leendő anyákat miért nem ellenőrzik, hogy hova születik egy gyerek?
Nem veszekedést akarok kirobbantani, csak érdekel, ezért kérlek titeket ne legyetek se egymással, se velem sértőek.
Értem a problémát, de még csak az hiányozna, hogy az állam ebbe a világ legtermészetesebb dolgába is beleszóljon. És mégis hogy döntené el akárki, hogy ki a megfelelő? Pszichológiai tesztekkel meg környezettanulmánnyal, aki meg nem megy át a vizsgán, azt köteleznék az abortuszra? És mégis kinek az értékrendje alapján? A Tied, az enyém vagy a politikusok? Vagy az egymásnak is ellentmondó gyerekpszichológusok döntenék el?
Szerintem inkább az örökbefogadás körül túl nagy most a felhajtás, de ez csak privát vélemény.
Én szabályoznám hogy ki szülhet!Bizony a mi községünkben sok az éhező gyerek, akinek a szülei a segélyt nem a gyermek étkeztetésére költik!Igenis kellene egy rendelet vagy valami ami a hátrányos helyzetű családokban szabályozza a születendő gyermekek számát.Mert minek annak a nőnek 8. gyerek ha a már meglévő 7 is éhezik?
Kellene szabály!!!!!!!!!!
Nem engedném, hogy bárki szüljön. Van olyan ország ahol vizsgázni kell a kutyatartáshoz. Na valami ilyesmit csinálnék én is. Hogy valami tanfolyamot, képzést, tartani, a végén vizsgával és aki nem megy át az... Azoknak sem engedném aki szerint a gyereknek csak szeretet kell, ház, pénz stb nem. Egy bizonyos összeg alatt biztos nem engedném szülni őket. És ez egységes, nem olyan hogy akinek tetszik a képe az szül. Vagy akik szerint isten adománya minden gyerek ezért már 12-et szülik. Egyáltalán úgyis túlnépesedett a föld, mert az ember azt hiszi minden az övé... A cigányokról már nem is beszélek. Persze itt nem arról a kevésről van szó akik normálisak.
De ez csak egy elképzelés, ilyen úgysem lesz a közeli jövőben xD
hát, mit mondjak: nem vagyunk gazdagok, a lakásunk sincs felépítve még, csak félig kész, sokminden hiányzik még, ráadásul a párom anyagi helyzete is olyan, hogy vállalkozó, saját magát 2 órára jelentette be, és hiába jön a pénzt nagy része tőle, és van miből kocsit meg ilyesmit fizetni, papíron én vagyok a családfenntartó a kb. 50-60 ezres jövedelmemmel. Ilyen körülményekkel 100%, hogy egyetlen gyámügy sem engedélyezné, hogy gyereket fogadjunk örökbe. Mégis babát várunk és lelkesen készülünk az érkezésére, és még 2 gyermeket tervezünk rajta kívül, közben ezzel párhuzamosan épül a ház. Ha ugyanazok a törvények lennének érvényesek a természetes szülésre is, mint az örökbe fogadásra, akkor soha nem lenne gyerekünk.
Pedig se nem iszunk, se nem cigizünk, se nem szórjuk a pénzt. Egyszerűen csak nem tudtak a szüleink szinte semmit sem adni útravalónak, amit felépítettünk, szinte mindent önerőből tettünk, és a jelenlegi helyzetben csak ennyire tudtunk haladni.
Akkor most mi nem érdemeljük meg, hogy gyermekünk legyen?
A kérdést különben nem veszem szívemre, csak megmutatom, hogy látjátok, ilyen is van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!