"Nekem aztán ne mondja meg, hogyan kell csinálni
(védőnő, gyerekorvos, bárki), x gyerekem van, nekem nem
mond újat. " - ti is ilyenek vagytok?
Én két védőnőt éltem meg. Az egyikre hallgattam, megfogadtam a tanácsait, a másikra nem, mert hülyeségeket mondott. Pl. egyszer megállapította a 3 éves lányomról, hogy hallássérült. Kért a doktornőtől egy beutalót a kórházba hallásvizsgálatra. Tiszta pánikban telefonáltam időpontért. Szerencsére egy nagyon szimpatikus nővér vette fel, kikérdezett, hogy mi a probléma, majd közölte, hogy ne aggódjak, nem a gyerek süket, hanem a védőnő nem tudja, hogyan kell egy hallásvizsgálatot elvégezni.
2013. júl. 30. 20:19
Én szivesen meghallgatom a tanácsokat, hiszen az soha nem árt. De azért vannak bizonyos dolgok, pláne védőnőknél amitől falnak mennék. Mikor azt képzelik hogy minden gyerek egyforma és lehet őket könyvből nevelni. Na ez azért eléggé nem így van.
2013. júl. 30. 21:27
13/18 A kérdező kommentje:
De arról van szó, aki esélyt sem ad, nem arról, akinek konkrétan nem normális a védőnője. És nem is csak a védőnők, hanem bárki más, akinek tapasztalata lehet.
Én is valahol a kettő között állok.
Azért nem árt tudni, hogy egyik szakember sem tévedhetetlen. Nekünk most van a 3 védőnőnk. Az első kettő ugyan aranyos volt, de bármit kérdeztem, azt mondta nézzem meg az interneten. Hamar leszoktam arról, hogy hozzájuk forduljak. A mostani meg kitalálta, hogy 3 havonta jönni akar. Minek? 5 éves a gyerek... Úgyhogy vele megbeszéltem, hogy státuszokra megyünk csak, meg ha van valami, szólok. De nem fogok emiatt szabikat kivenni, hogy itthon legyek a semmiért. A gyerekorvosból is a sokadik van. Egyik nyugdíjba ment, másik szülni, harmadik rendszeresen félrediagnosztizált, emeld díjas száma volt, 5 ezerért akart házhozjönni. A mostani kedves, de minden rendelésről minimum fél órát késik, és magától egy vérvételre nem küld el. Ha normális vizsgálatot akarok, magán úton kell intéznem, ami elég fárasztó. Múltkor végigjártuk fél Budapestet, mert egy mandulagyulladást nem ismert fel.
Szóval miért is kéne alapból mindent elfogadni, amit a 'szakember' mond?
2013. júl. 31. 08:28
Én sosem voltam ilyen típus, nem mintha annyira elő lehetne nekem írni, hogy mit csináljak. Viszont az egyértelmű volt számomra, hogy udvariasan végighallgatom a védőnőt, még ha nem is értek mindennel egyet. Úgyse fog a hátam mögött állni napi 24 órában, hogy ellenőrizze, tényleg úgy csinálom-e. Viszont ha valamiben nem voltam biztos, megkérdeztem tőle (is).
2013. júl. 31. 12:10
16/18 A kérdező kommentje:
"Szóval miért is kéne alapból mindent elfogadni, amit a 'szakember' mond?"- ez meg most megint micsoda, hol írta ezt bárki??? Segítség...:)
17/18 A kérdező kommentje:
15.! Igen, ez az. Nem kell feleslegesen ellenségesnek és okoskodónak lenni, így is úgy is azt csinálsz, amit akarsz.:) Köszönöm, hogy megértetted a lényeget.
Persze hogy meg kell hallgatni a szakembereket, és mérlegelni kell a tanácsokat is. Nem lehet egyből azt mondani hogy én jobban tudom mert már van gyerekem. De azért nem is kell minden butaságot megfogadni. Pl nekem az egyik védő nő azt mondta hogy mivel magas a cukrom 7.2-volt ne egyek csak rizst. Gondolom abban annyi vitamin van hogy fedez mindent. Na persze. Meg kell találni a közép utat.
2013. aug. 1. 21:29
Kapcsolódó kérdések: