Titeket nem zavar, ha valaki látványosan jobban szereti az
egyik gyerekét mint a másikat és ennek sokszor hangot is
ad?
idegen embereknél hidegen hagy.
sajnos anyóséknál így van, az viszont nagyon zavar és dühít.
konkrétan tőlünk vesznek el, hogy a sógoromnak többet tudjanak adni, ez nagyon zavar. tőlük mi éhen is halhatunk, csak a másiknak legyen még jobb... :(
2013. júl. 29. 12:29
2/11 A kérdező kommentje:
Közeli ismerősök, sokszor találkozunk és úgy zavar engem.
Az egyik konkrétan mindig mondja, hogy mennyivel jobban szereti az egyiket mint a másikat.
A másik nem mondja, de egyértelmű, a naggyal alig foglalkozik, mindig csak a pici. A picit állandóan dicséri, a nagyot meg csak szidja.
Úgy sajnálom ezeket a gyerekeket, szívem szerint megráznám az anyjukat, hogy vegyék már észre magukat. Ráadásul olyan aranyos gyerekekről van szó, személy szerint én nagyon szeretem őket.
De van egy ilyen ismerősöm. Nagyon zavaró, bántó, és persze csinálni nem tudunk semmit. kívülállóként sem jó hallani, hogy milyen édes és imádnivaló a kicsi, milyen hisztérika és idegesítő a nagy.
2013. júl. 29. 12:54
éppen ezért nem fogok tudni megbocsátani az anyósnak.
2013. júl. 29. 13:38
A szomszéd hölgy az unokáit különbözteti így meg, a négyből mindig csak háromról beszél, a negyedik mintha nem is létezne. Pedig pont ő volt az, akire egy éven keresztül vigyázott kiskorában, hogy anyuka visszamehessen dolgozni...
Nagyon sajnálom a kislányt, pedig nagyon kis aranyos és szerintem nagyon intelligens is...
2013. júl. 29. 13:39
szintén anyós...
van két nagyfia (22 és 18), illetve egy 8 éves lánya. A kislánynak mindig mindent, a nagyobbnak egy csomag szotyit sajnál megvenni... nyaraláskor 2500ft-os paróka a kislánynak, meg 800ft-os somlói az étteremben, a másik két gyereket meg meg se kérdezte, kérnek-e vmi desszertet...
lehetne mondani, hogy mikor kicsik voltak, ők is megkapták, de nem, mert sosem volt elég pénzük... tulajdonképp most sincs több, de kb. le se szarja, ami a kiscsajnak kell, azt rögtön... engem ez rettentően zavar...
2013. júl. 29. 13:46
7/11 Linduka válasza:
az ilyen szulo nem szulo , vagy 1 gyereket csinaljon , vagy egyetse , mert ezek beteg emberek ..
2013. aug. 4. 14:24
Bátyám sajnos konkrétan az első kapcsolatából született nagyfiát le sem .... míg a mostaniból született kisfiút imádja-mindene megvan... Anyum és én foglalkozunk a naggyal, mamához jön kéthetente , én viszem el ide-oda, a bátyám meg jó esetben karácsonykor vesz neki ajándékot, de szerintem azt is csak kényszerből... :( ha ismernétek őt még kevésbbé értenétek , mert egy csupaszív ember! A legrosszabb, hogy tényleg észre sem vesz ezt! egy példa - pár hete vitték a kisfiút az állatkertbe, előtte beugrottak anyumhoz, ahol épp ott volt hétvégén a nagyfiú - nos, nem jutott eszébe, hogy beültesse őt is a kocsiba... szegény végignézte ahogy vidáman indúlnak...
2013. aug. 6. 09:21
Látom nem vagyunk egyedül sajnos. :( Nálunk is anyósék csinálják ezt. Sógornőm most kapott tőlük egy autót 850ezer Ft-ért, ányuk egy új laptopot 13. szülinapjára. A mi kisfiunk egy (a hátulján olvasható) 169 Ft-os színezőt. Mi soha nem kaptunk tőlük semmit. Egyszer kértünk 1000 Ft-ot, mert nem volt nálunk apró. Amint felváltottuk a pénzt, adni is kellett vissza. Apósom kijelentette, egy órát kapunk, hogy felváltassuk a pénzt. Hát ennyi.... Az egyiknek közel egy milliós autó, a másiknak még 1000 Ft sem. Sajnos gyermekkorukban is különbséget tettek közöttük, ez a fotókon is nagyon-nagyon szembetűnik. Sógornőm csinos ruhákban, férjem meg úgy néz ki, mint egy ágrólszakadt. Az egyiket ölelgetik, a másik meg csak áll a boldog hármas mellett. :( Én undorodom főként apósomtól, de férjem ragaszkodik hozzá, hogy látogassuk őket. Azt mondja, akár milyen, akkor is az apja. Kétség nem fér hozzá, hatalmas szíve van. Ha velem csinálták volna ezt a szüleim, az önálló életem megkezdésének pillanatától kizártam volna őket az életemből...
2013. aug. 6. 09:29
A barátnőm jobban szereti a fiát (10), mint a lányát (16), és ezt ki is mondja. Azzal magyarázza, hogy a fiú kisebb.
Számomra felfoghatatlan.
2013. aug. 6. 15:39
Kapcsolódó kérdések: