Rászólsz a gyerekedre ha zavar másokat? Főképp úgy, ha tiltva van?
Hétvégén voltunk gyógyfürdőben,direkt csak melegvizes medencés hely,javarészt öregek,párok,csend.
Ilyen helyre kikapcsolódni megy az ember.
Egy család is volt,két tíz év alatti és két tizenéves gyerekkel.
Kitáblázva hogy ugrálni tilos,labdát,úszógumit,bármilyen felszerelést bevinni tilos.
Ezek benn labdáztak a gyógyvízben,zavarva másokat,minket is.
Miután többedszer is nekünk dobták a labdát,rájuk szóltunk.Nem fejezták be,kerestem egy úszómestert,az kitessékelte őket.
Még a nőnek állt feljebb,hogy mit képzelünk,biztos nincs gyerekünk,annak kell a játék.
Nem mentem bele a vitába,van gyerekünk,de nem viszem gyógyvízbe,nem neki való,és máshol is rászólok ha mást zavaróan viselkedik.
Vélemény?
Kicsit feleslegesnek érzem a kérdést: igen, rászólok. Sőt, olyan helyre inkább nem is viszem, ahol órákig nem tud játszani.
Amit tettem volna, hogy nem a gyerekekre szólok rá, hanem a szülőknek jelzem a problémát.
Nem felesleges a kérdés.
A szülőnek szóltam (elsőre a nagyobb gyereknek,hogy óvatosabban játszanak már),hogy ne engedje már benn játszani a gyerekeket,több tábla is jelzi,hogy nem szabad.
De ő felháborodva közölte,hogy dehogynem,hisz le kell foglalni a gyerekeket.
Biztosan akad itt is olyan szülő,aki szerint nincs igazam,kiváncsi lennék,ugyan miért.
Persze, hogy rászólok.
De vannak antiszociális szülők, akik ugyanilyen szellemben nevelik a gyereket. S ha tanfolyam keretében magyarázod nekik, akkor sem fogják megérteni az alapvető illemszabályokat.
Aki szerint nincs igazad, az most azért nem válaszol, mert nem is érti a kérdést!
Én is kíváncsi lennék olyan szülő véleményére, aki szerint az anyukának volt igaza. Szülő vagyok, az én gyerekeim sem földre szállt angyalkák, de megvan a helye a tombolásnak, rohangászásnak (játszótér, park), de bizonyos helyeken be kell tartani a játékszabályokat. A gyógyvíz az nem a pancsolómedence, ha a gyerekek nem bírják, akkor máshová kell menniük, oda, ahol a gyerekek pancsikolhatnak kedvükre.
Egyébként én is azt tapasztalom, hogy egyes szülők nagy ívben tesznek másokra, nem is próbálnak rászólni a gyerekeikre. Múltkor már az én gyerekeim is ki voltak akadva, hogy a Westend éttermi részén két gyerek (10 és 12 év körüliek, szóval nem is picik) fogócskáztak, lökdösték az asztalokat és futkároztak. Már vártam, hogy verjék ki valakinek a kezéből a tálcát.. A szülők meg nyugodtan ettek.
Rászólok, sőt, nem is viszem olyan helyre, ahol az ottlévőket biztosan zavarja a viselkedésével. Erre én is elég háklis tudok lenni, megértem, ha másokat is zavar. Olyan helyre, ahova mások pihenni, vagy szórakozni mennek, nem viszek olyan gyereket, aki ebben másokat zavar.
Ha meg próbaképpen mégis elviszem (mert azért volt már ilyen, pl. vittem már magammal színházba), akkor kiviszem, ha nem a helynek megfelelően viselkedik. Mondjuk ilyenre még nem volt szükség, de neki is lehet rossz napja, viszont mások is fizettek a jegyért, belépőért, nem járja, hogy a pihenésüket, szórakozásukat én elrontsam.
Mondjuk tény, hogy sok helyen Magyarországon kicsit mereven állnak hozzá a gyerek-dologhoz, viszont nem véletlenül alakult ez ki: sok az önző, másokra nem figyelő, sőt, kimondom: bunkó szülő, akit fikarcnyit sem érdekel, hogy mások hogy érzik magukat, csak az számít, hogy az ő gyerekük mindent megtehet, és más le van ejtve. Az ilyenek miatt sajnos szükség van egy csomó szabályra, amiket a kulturált emberek anélkül is betartanának, hogy ki lennének írva.
Nekem is van két eleven gyerekem,megyünk velük strandra,élményfürdőbe.
De az olyan hely,ami erre van,több helyen még a játékot is biztositják ahhoz hogy kitombolják magukat.
Ott én se panaszkodom ha egy nagy csobbanástól belep a víz,vagy eltalál egy labda.
Nem érzem magam begyöpösödött anyukának,simán csúszdázok a kamikáze csúszdán a gyerekekkel,de gyógyfürdőbe pihenni járok.
Ami lehet: nem volt kire hagyni a gyereket, ők is pihenni akartak, ami ugye gyereknevelés közben nem könnyű.
Vagy csak úgy gondolják, hogy egy gyereknek mindent szabad.
2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!