Mennyi az összbevételetek egy hónapban ( nettó) és hány gyereket neveltek?
Esetleg leírnátok, hogy a bevételből mennyi a fix kiadás havonta? Szóval mennyi jut a kosztra és egyéb dologra.
Köszi!
9-es.
Sajnos ez Mo-szág.
Aki fizikai munkát végez alig keres.Külföldön nézd meg mennyit keresnek ugyanezzel a munkával!
EZért fogjuk mi is itt hagyni az országot,mert élhetetlen.Napi szinten az ember elkölt 3ezer ft a boltban és nem vett semmit.
Remélem kint jobb élet vár ránk és legfőképpen a lányomra.:)
Én se sajnálom senkitől a magas fizetést, sőt! Megérdemlik, elismerésem , rengeteget tanultak ők ezért. Tényleg az a szomorú, hogy ennyire nagyon a különbségek. Csak egy gyors példa, az egyik a havi 500ezerért rengeteget tanult és nagyon okos. Irányítanak, segítenek stb. Megérdemlik.
De azok miért nem érdemlik meg, akik például, hogy legyen kenyér az asztalon egy pékségben kemény munkával száz fokban gyúrják a kenyeret és egyéb pék dolgokat. Az miért nem érdemli meg aki embereket ment, aki a -már bocsánat a vulgáris fogalmazásért-de a sz@rt szedi ki szegény tehetetlen emberek alól. Az miért nem érdemli meg aki hőségriadóban üvegházban hajnal 5-vakulásig dolgozik elmondhatatlanul melegben , hogy legyen zöldség az asztalon. Az miért nem érdemli meg, aki a szemetet hordja az utcáról, a házak elől, söpri mások mocskát, hogy ne egyen meg külterületen minket a szemét. És még sorolhatnám. Ezek az emberek gyakorlatilag havi 90 ezer alatt keresnek, sőt van aki csak 60ezret. Hát ez itt a szomorú. Habár ők nem tanult emberek (kivéve az orvos-nővér) de nélkülük mi lenne az asztalunkon?? Kipróbálnám, hogy 1 napra a kétkezi munkások ne dolgozzanak, EGY SE!
Hát ez itt a szomorú.
Hű, én vagyok itt a legszegényebb ahogy látom.
80 ezer az összes bevételünk, 1 gyereket nevelünk.
Férjem is, én is tanult emberek vagyunk nyelvtudással, csak 1 hibánk van: Borsod megyében élünk.
Szórakozás nekünk szóba se jön ami fizetős, marad az ingyenes kirándulás, bérletet se veszünk, gyalog járunk mindenhová. Ételeken, ruhákon is spórolnunk kell.
4.vagyok !
Egy szállodánk van Zalakarosban + egy ruha boltunk !
De jó nektek.:)
12-es vagyok.Nem messze lakunk mi is.:)
Bevételünk változó. Férjem átlagfizetése 300-350.000, de van hogy csak 150.000 és van hogy 800.000 nettó. + havi 55.000 cafeteria. Én most várom a 3. babánkat, táppénzen vagyok, jól megszívtam, csak 45.00-t kapok, meg 36.600 családit.
Kiadásunk sajnos túl sok van. Hitelek, rezsi számlák, kötelező dolgok (pl autó- és lakásbiztosítás, telefon- és internetszámla, .....) havi szinten összesen kb 200-220.000. Havonta rengeteg hagyok a gyógyszertárban is, hiába van egészségpénztárunk, így is legalább 10-15.000 elmegy, főleg a kicsi állandó gyógyszereire. Évente egyszer meg kell venni a tűzifát, az most 160.000 volt.
Szórakozni nem járunk. Néha elmegyünk a férjemmel kettesben vacsorázni, esetleg barátokhoz, vagy barátok jönnek hozzánk. Se időnk, se pénzünk nincs ilyesmikre. :(
240 ezer körül biztosan (+ én 20-30 körül össze szoktam szedni, megrendelés függő, a férjem ugyanígy van, hogy megrendeléstől függ mennyit tud még keresni, ő többet is tud, ha....)
3 gyerekünk van, 5 éves lesz a lányunk, 3 évesek az ikerfiaink.
Kiadások:
házhitel: 24000
rezsi(villany, víz, telefon, tévé, :40000 (gáz nincs, fával fűtünk, de azt is meg kell venni ugye, csak arra nincs támogatás. Puff neki. :-))
Két autónk van (most cseréltünk két öreget, ezért most nagyon meg kell húzni magunkat, családon belül van tartozásunk, adogatjuk vissza folyamatosan)Sajnos kell a két autó, kis faluban élünk, közlekedés nagyon rossz, férjem elmegy reggel autóval, még orvoshoz sem tudnám elvinni őket (itt heti kétszer van doki 2 órát, de a héten szabin van, így most a szomszéd faluba kell menni pl)
Tankolás: párom 30 körül biztos eltankol, én 10 felett valamivel, főleg ha ovi van, mert úgy viszem őket a szomszéd faluba, ovi sincs itt.
És az autók egyéb költségei, biztosítás, súlyadó havi részletre 5000 kb,
Lakásbiztosítás havi 3000 ft.
Szemétktg. még-----kb összesen 115.000 kb ha jól számoltam, többi kaja, ruha, szórakozás(ez nálunk kisebb kirándulásokat jelent:Balcsipart tőlünk 10 km, állatsímogató, ilyesmi)
És van hogy hó végén számolgatok, de olyan még nem volt hogy ne jöttünk volna ki. Ha most nem lett volna kocsicsere, vagy csak az egyiket cseréltük volna, még nyaralásra is jutott volna, de ez most fontosabb volt, majd jövőre!! :-))
Bocsi hogy hosszú lett.
Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!