Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi havi nettó bevétellel...

Mennyi havi nettó bevétellel vállalnál nyugodt szívvel két gyereket úgy hogy nem vet fel a pénz, de nem is nélkülöztök?

Figyelt kérdés
2013. máj. 27. 14:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj, hogy gondolom, hogy magatok miatt kérdezed, de ahány élethelyzet, annyi féle. Nekünk pl. a rezsink kicsi, mert lakásban lakunk, de nem tudunk saját növényt termeszteni, állatot tartani, stb., mert városban lakunk. Mások az igények is: mi nem kifejezetten élünk nagy lábon a mindennapokban, de évi 1-2 hét nyaralást mindig igyekszünk, hogy beleférjen.

Tehát magunkból kiindulva ez a minimum összeg mindennel együtt 300.000 Ft, hogy tényleg nyugodtak lehessünk.

2013. máj. 27. 14:18
 2/12 anonim ***** válasza:
90%

tényleg mindenki más:)

nekünk a minimum 200.000 2 gyerek mellett.De így nem veszünk 10ezres játékokat, nem megyünk wellness hétvégére párommal,viszont meg van mindenünk hála Istennek:)

2013. máj. 27. 14:24
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Úgy látom van akinek kifogásolható a válaszom. Mi a probléma vele? Szívesen meghallgatnám, hogy esetleg a "luxus" igényekkel van gond, vagy valaki kevesli/sokallja ezt az összeget?
2013. máj. 27. 14:30
 4/12 A kérdező kommentje:
Ezek a lepontozgatások úgy tűnik mindenhol elkerülhetetlenek. Nekem minden válasz hasznos ami nem trágár, a kérdésre válaszol meg hasonlók...
2013. máj. 27. 14:44
 5/12 anonim ***** válasza:
73%

Régóta ismerem az oldalt, tudom, hogy gyakori jelenség, de olyan idegesítő :) Na jó, megpróbálok nem foglalkozni vele.

Ha nincs hiteletek, extra kiadásaitok, akkor amit írtam, még mindig reálisnak tartom, akár félre is lehet tenni belőle, ha egy-két hónap szerényebb.

Mi sajnos ennél most jóval kevesebből élünk, remélhetőleg csak átmenetileg, most nem mernénk bevállalni a testvért, de majd szeretnénk.

2013. máj. 27. 14:50
 6/12 anonim ***** válasza:
77%
nekünk kb 300ezer a nettónk,2 gyerekünk van,de mire mindent kifizetünk marad kb 70ezer ft kajára,kicsit lehetne több is,de egyenlőre ez van.Ha visszamegyek dolgozni több lesz.
2013. máj. 27. 15:06
 7/12 anonim ***** válasza:
65%
Mi egy babára számítottunk, de ikreink lettek. Már 2 évesek múltak, jelenleg 300ezer a bevételünk. Ez bőven elég is lenne, még így is, hogy albérletben vagyunk, (bár ez mindegy, mert más meg a hitelt fizeti), csak jelenleg sok a fizetnivalónk:( Van személyi és autóhitel, ill. havi 20ezres megtakarításunk is. Így éppen hogy elég. Drága 2 gyerek pelenkázása, öltöztetése. Persze hozzáteszem, ez is egyéni igények alapján dől el. Élelmiszer vásárlásnál megnézzük hova érdemes menni bevásárolni az éppen aktuális akciók alapján, de nem szűkölködünk. Gyümölcs, zöldség, joghurt, keksz, hús, mindent megveszünk. A ruhákat sem turiból szerzem, nyilván így drágább is. Kinek mi az igénye, minden ettől függ. Szeptembertől bölcsibe mennek, lassan én is dolgozhatok mellette, a gyesem pedig megmarad majdnem 7 éves korukig. Addig bőven letelnek a hitelek is, na meg én egyre több munkával többet kereshetek...Reményeim szerint sokkal könnyebb lesz, csak ki kell várni. Bár én nem panaszkodom, nekünk viszont ha nem lennének hitelek, akkor sem lenne elég 200ezer. Különböző korú gyerekeknél nem tudom mivel könnyebb ilyen szempontból, én csak erről tudok nyilatkozni.
2013. máj. 27. 15:15
 8/12 anonim ***** válasza:
94%
Úgy, hogy egy viszonylag olcsó albiban lakunk, és kevés a rezsink, nincs hitelünk, kb havi 300 felett vállalnánk még egy gyereket.
2013. máj. 27. 16:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Két kisgyermeket nevelünk, havi 300ezer körül van az összbevételünk. Hiteles házban élünk, és elegendő ez az összeg a megélhetésünkre (hitel, 2 lakáskassza, biztosítások). Megengedhetjük magunknak a kisebb kirándulásokat, évente a nyaralást, a drágább játékokat a gyerekeknek. Persze ehhez meg kell gondolni minden kiadást, nem dohányzunk, nincs költséges hobbink.
2013. máj. 27. 17:43
 10/12 anonim ***** válasza:
300ezer forint alatt semmilyen esetben sem, hiteles lakásban/albérletben legalább 350ezer forint. De ebből megtakarítani is lehet,ami nekem fontos.
2013. máj. 27. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!