Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisbaba papírügyeiről kérdeznék?

Kisbaba papírügyeiről kérdeznék?

Figyelt kérdés

Első baba lesz, és még ezzel nem vagyok tisztában.

Szóval milyen papírokra lesz szüksége?

Hol és ki állítja ki a születési anyakönyvit, mi kell hozzá?

TAJ kártya gondolom kell neki is.

Igaz, hogy most már kisbabáknak is kell személyit csináltatni?

Meg lehet mindezt csinálni interneten keresztül, vagy kötelező személyesen bemennem? Esetleg apuka elég?

2013. júl. 25. 11:02
 1/2 Kerria ***** válasza:

Születési anyakönyvit a kórház/ helyi önkormányzat/ állítja ki a kórházi védőnő fogja felvenni Veled a kapcsolatot, illetve befektetéskor szükség lesz a Te személyes irataidra, a házassági anyakönyvi kivonatra. Ezt pár nappal később adják majd oda a kórházban.

TAJ kártya, eleinte a Te számodat használja, amíg el nem készül, addig (ha jól emlékszem) egy 8-ast tesznek majd elé. A TAJ is a kórház révén készül, de majd kb. 1 hónap múlva küldik ki postán.

Még nem fogadták el ezt, hogy kell neki is személyi. Abban az esetben kell valami hivatalos okirat, ha pl utazni akartok vele.

Adókártya nálunk 1 éves születésnapjára érkezett meg, szerintem ez is a születéskori adatok alapján, mert ezt sem igényeltem külön.

Az átvételhez Apuka is elegendő volt nálunk. (Szent Imrében szültem 2011. decemberében. Ezek alapján írtam a válaszaimat is, így nem a legfrissebb, de jelentős változásról nem tudok. Októberben jön a kistesó, így így készülök vele is)

2013. júl. 25. 11:13
 2/2 anonim ***** válasza:

Múlt hónapban szültem, tehát friss az élmény :)

Anyakönyvi kivonat: Most a Szt Imrében szültem, szülés után jött egy hölgy, elkérte a papírjaimat (személyi, lakcím kártya) kitöltött egy papírt és mondta, hogy 3 nap mire kész van, ha addig haza engednek vissza kell menni érte, ha nem akkor ő odahozza. Nálunk ez utóbbi volt sajnos.

Tajkártya, ugyanez a hölgy töltötte ki a papírt, majd az oep postázta a megadott lakcímre. 24-én hétfőn töltötte ki, júli 5-én, pénteken kaptam meg.

Személyit nem KELL csinálni, de lehet, viszont lakcímkártyát kap automatikusan, ezt az anyakönyvvel együtt kaptam meg.

Adókártyát is hivatalból igénylik, de jelenleg valami hiányzik a kártya alapanyagához ezért sokára kapjuk meg meg. Ha esetleg nyitsz startszámlát a babának ahhoz kell az adószám azt pedig az illetékes apehnál egy nyomtatott lapon adnak ha be mész vagy a párod bemegy!

Mindent intézhet amúgy a párod is (családi, gyes, gyed, anyasági), csak kell a TE aláírásod mindenhez, tehát érdemes az igénylőlapot otthon kitölteni. És nem árt egy meghatalmazás sem neki, hátha kérik!

2013. júl. 25. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!