Hogy győzzem meg a férjemet, hogy a (majdani) gyerekünk kötőjelesen megkapja mind a kettőnk nevét?
Én mindenképp szeretném, ha a gyerek mind a kettőnk nevét viselné, de nem tudom meggyőzni róla a páromat.
Ötletek?
Szerinte nem ez a megszokott. Meg azt mondja hogy az én családomban senki se "normális"... De hát könyörgöm, a nevelés alakítja azt a gyereket, nem a neve....
Én mindenképp szeretném, és ebből nem kívánok engedni, akkor addig inkább nem szülök :(
Valaki volt hasonló helyzetben?
"Az a gyerek mind a kettőnké. "
- hát igen. A nevet atyai ágon kapja, az atya viszont nem tudja a kicsit táplálni a köldökzsinóron keresztül -
megosztva a feladatok, felelősségek.
De igen, feltudja. Lehet Kovács-Horváthné Mecseki Valéria. Vagy Kovács-Horváth Gáborné. Vagy Kovács-Mecseki. Vagy Horváth-Mecseki.
Akkor kapja csak az anya nevét. Ez gondolom sokkal megbotránkoztatóbb lenne... (ezt én sem szeretném egyébként)
olyan problémákat kreálsz, ami nincs...
Nem fogom felvenni. Én szeretem a nevemet. Nem szeretnék a 458964. Szabó lenni (bocs, akinek ez a neve, csak ez volt az 1., ami eszembe jutott). És a gyerekem se legyen a 4532. Szabó Janika....
Miért ekkora baj, hogy szeretném, hogy megkapja ezt is???
A két keresztnév miben jobb??? Pedig egy időben az is nagy "divat" volt!
Akinek meg annyiszor kell aláírni, van szignója... Nekem is van, pedig csak 3 nevem van... Nyilván nem adun k a hosszú vezetéknévhez hosszú keresztnevet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!