Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » "Egy gyerekünk lesz, hogy...

"Egy gyerekünk lesz, hogy mindene meglegyen. " Aki így gondolja, mit ért alatta?

Figyelt kérdés
Régóta foglalkoztat ez, és az anyagiakon túl nem találok választ rá. Mi az a minden? Hol a határ a megélhetés és a mindent megadok között? Nem szeretnék vitát szítani, tényleg csak érdekelne, mit gondoltok.
2013. febr. 11. 13:48
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%
Számomra azt jelenti,hogy a babakelengyét betudjam szerezni,még amire szükség van,úgy,hogy van már egy fiam,bármikor ha kell tudjak neki ruhát venni,mindig kegyen elegendő pelenka,ápolási cuccok,mindig legyen étel itthon,ünnepekre,illetve néha-néha tudjak neki játékot,apróságot venni.El tudjon menni osztálykirándulásokra,legyen pénz arra,hogy esetenként elmenjünk,moziba,állatkertbe,később ugye mehessen a barátaival.Persze semmivel sem kell túlzásokba esni pl laptop meg ilyeneket érettségi előtt nem vennék,tudjak azért valamennyit félre tenni,hogy legyen pénz a tanulására,de nem akarok neki kocsit,lakást venni hacsak véletlenül nem lesz annyira sok pénzem.Ugye az étel,meleg otthon,saját ágy,szekrény stb az alap.Na és amíg nem állunk,úgy,hogy a 2. gyereknek is megtudjam ezeket adni addig várunk bármennyire is nehéz,mert szívünk szerint már most bevállalnák,fiunk lassan 2 éves.
2013. febr. 11. 13:58
 2/37 anonim ***** válasza:
75%
Kinek mit jelent a minden. Én úgy gondolom, hogy a saját értékrendemben a 'minden'-hez nem kell pénz. A minimumhoz igen, ételek, ruhák, iskola. De ezen felül a fontos dolgok nem kerülnek pénzbe. De kinek-mi az értékrendje.
2013. febr. 11. 13:59
 3/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat.

Amúgy azért írtam ki a kérdést, mert sokszor azt látom, hogy túlzásba esnek a szülők, hogy mindent megadhassanak a gyereknek. Játékok, új ruhák, utazás. Persze úgy a legjobb, ha ezekre telik is, de nagypapám, aki nemrég halt meg, 10-en voltak testvérek. Amikor mesélt a gyerekkoráról, az egész család a könnyeivel küszködött, annyira megható volt vagy épp dőltünk a röhögéstől, ha olyan volt a sztori. Volt ott veszekedés is, szegénység is (főleg), de ez mindig szazadrangú részlet volt a történetekben. Manapság meg ez a megkellmutatniakülvilágnak annyira szomorú. És nem látom, hol a határ.

2013. febr. 11. 14:04
 4/37 anonim ***** válasza:
100%
Kettő kislányom van,és szeretnék harmadik gyereket.De nem lesz.Azért,mert akkor már nem lenne meg mindenük.Nem a napi megélhetésre gondolom,mint pelenka stb. Hanem később.Minap voltam a nővérem 7 éves kisfiáért az iskolába.Csak ámultam a fali kiírásokat,hogy foci heti kétszer 10 ezer/hónap,angol szakkor heti kétszer 9000/hónap,verseny nevezési díj 1500,napközi-reggeli,ebéd,uzsonna-7800 Ft. Ezek alapköltségek,de hagy ne említsem,hogy a nyelviskolába,ahol én tanítok 4 hónap,heti kétszer,angol tanfolyam 70 ezer forint.Na már most ha azt vesszük,hogy három gyereknél ez már több,mint 200 ezer,és még nem vittem el őket korcsolyázni,uszodába,vidámparkba.Nehéz gyerekkorom volt,konkrétan a semmiből,a nullából kellett feltörjek,én nemhogy nyelviskolába nem járhattam,még az általános iskolába való eljutás is nehézkesnek bizonyult.Azt szeretném,ha a gyerekeimnek 18 éves koruk után tudnék valamit nyújtani,ha kell az egyetem díját fizetni,nem úgy,mint nekem,aki óriási áldozatok árán érte el azt,hogy lehessen belőle valaki-és ezt most nem részletezném,mert a végén még valaki azt hiszi,hogy dicsekszem.-Lényeg,hogy szebb/jobb felnőtté válást akarok a lányaimnak teremteni,kettőnek még talán,háromnak már biztos nem tudnám finanszírozni az extra költségeket.
2013. febr. 11. 14:04
 5/37 anonim ***** válasza:
100%

Válaszolhat az is aki 2 gyerekkel gondolja ugyanezt? :))

Mi 2 gyereket vállaltunk, bár többet is el tudnánk tartani, de én ennek a kettőnek szeretnék mindent megadni. És igazad van, ez csak az anyagiakra vonatkozik. Mert szeretetet, törődést bármennyinek meg tudnánk adni, de ugyanazt a színvonalat, már nem tudnám biztosítani 3-4-5 gyereknek és szerintem ebben mindenki egyet ért. Feltéve ugye ha nincs több 10 millió az ember számláján. Esetünkben erről szó sincs.

Én nem csupán a megélhetést szeretném biztosítani nekik. Tehát nem csak azt, hogy élünk hónapról hónapra, mint hal a vízben és ha a gyerekek vagy bármi más az életben olyan plusz kiadás elé állít, ami mondjuk legyen 50 ezer forint, akkor nem azon agyaljak, hogy honnan fogom előteremteni.

Számomra fontos az is, hogy félre tegyek a gyerekeimnek. Minden hónapban x összeg megy egy számlára, amihez akkor férhetnek hozzá, ha nagykorúak lesznek, addig én és apa rendelkezünk vele.

Továbbá fontosnak tartom az élményeket, amit nekik nyújthatok, azzal, hogy elviszem őket ide-oda, ami bizony pénzbe kerül sokszor nem is kevésbe, nem kell nagy dolgokra gondolni, nem Disney Landbe akarom őket utaztatni minden nyáron, de szeretném, ha gyerekkorukban megismernék a hazájukat, ahol élnek, a szűkebb és tágabb környezetet.

Számomra a minden kategóriába nem tartozik bele, az, hogy elárasztom őket töménytelen mennyiségű márkás játékkal, és márkás ruhával, ezek nagyon felszínes dolgok. Sokkal fontosabb, az ahogy élünk, és az amit látunk.

Valamint igyekszem odafigyelni arra, hogyan étkezünk, nem kevés pénz megy el kajára havonta négyünknek.

És én is és a férjem is úgy gondoljuk, hogy ezt, amit leírtam csak 2 gyereknek tudjuk biztosítani, több már nem férne bele úgy hogy maradjunk ezen a színvonalon, félre is tudjunk tenni mindenkinek ugyanannyit, és maradjon is pénz amihez nyúlhatunk.

2013. febr. 11. 14:05
 6/37 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Teljesen igazad van. De neked már van kettő. Tehát beszélhetünk testvérekről. Nekem álmom, hogy legalább két gyerekem legyen (én egyke vagyok, bár lett volna egy testvérem).

Sajnos nagyon megváltozott a világ, tényleg kell a befektetés, ha jót akarunk a gyerekünknek. De ez borzasztó.

2013. febr. 11. 14:08
 7/37 A kérdező kommentje:
4. válaszolónak írtam még az előző kommentem.
 8/37 anonim ***** válasza:
75%
1. vagyok lemaradt,hogy 3 gyermeket szeretnénk összesen,csak várnunk kell még kicsit,de tényleg csak az anyagiak miatt
 9/37 anonim ***** válasza:
100%
én azt értem alatta, h felelősséggel tartozom a gyermekemért, aki bizony nizonyos mértékben teljesen ki van nekem szolgáltatva. az én szüleim elváltak, a testvéremmel anyunál maradtunk. aztán született egy húgom, az apja sosem élt velünk, nem is látogatta. mindennapos anyagi problémáink voltak, a rokonok adtak kölcsön, hoztak ételt, emlékszem évekig nem volt nyári szandálom például. volt, h alig tudtam visszamenni a suliba, mert anyám vasárna du 2-kor kijelentette, h nem fog adni vonatjegyre, mert értsem meg,h nincs miből, téma lezárva. a mindene meglegyen alatt így nem 50ezer forintos legót értek, hanem a szezonnak megfelelő bőséges ruházatot minden korban és évszakban. azt, h ha valamihez kedve van, szeretne sportolni,hangszeren játszani, síelni, szakkörre menni, akkor tudjam állni a költségeit, h bármi érdelki megvehessem neki az azzal kapcsolatos könyveket, filmeket, stb. a "mindent megad" számomra nem a felelsleges kényeztetés és játékkal elhalmozás, hanem a testi és szellemi, lelki fejlődéséhez szükséges eszközök, javak biztosítása. nekem ez nem volt meg és igencsak szenvedtem tőle. sokan mondják, h a gyerek nem érzi hogy szegény. én éreztem és szenvedtem tőle (mondjuk a szeretettel se volt minden rendben) ezért én annyi gyereket fogok vállalni ahánynak a fentieket még biztosítani tudom, ha ez csak ey, akor egy, ha kettő vagy három, akkor minden további nélkül. de csak ezekkel a feltételekkel...
2013. febr. 11. 14:17
 10/37 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek mást jelent. Nekem azt jelenti, hogy ha két gyerekkel úgy jönnénk ki,hogy otthon ülünk, soha nem megyünk sehova, nem telik külön programra, mozira színházra, stb-re, de egy gyerekkel ezekre azért tudunk szakítani (tehát pont az a 30-40-50 ezer Ft hiányzik), akkor lehet, hogy csak egy gyerekünk lesz.

Per pillanat itt is tartunk, egy gyerekünk van, de nagy erőkkel dolgozunk rajta, hogy előre tudjunk lépni a munkahelyünkön és reméljük,hogy pár év múlva jöhet a kis tesó. De minden áron nem lesz, hogy "nem baj majd eszünk zsíros kenyeret, csak legyenek ketten, mert egy gyerek nem gyerek"

Szóval én nagy részben az anyagiakat értem alatta, de ugyanakkor fizikailag is sok plusz energia egy második gyerek. Tehát nekem azt is át kell gondolnom, hogy egy legyen akire odafigyelek, vagy kettő akit elhanyagolok? utóbbit persze nem szeretném, de akaratomon kívül is adódhat így,pl. munkahelyi leterheltség miatt. Sok ilyen példa van körülöttem. Pl. karrierista anyuka 3 gyerekkel, alig kapnak figyelmet. Persze ott ha egy lenne, se kapna... Ez nagy dilemma nálunk, meg szerintem mindenkinél

2013. febr. 11. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!