"Egy gyerekünk lesz, hogy mindene meglegyen. " Aki így gondolja, mit ért alatta?
A sznobizmus kifejezést nem épp megfelelő értelemben használod. Az, hogy valakinél a minimum szint afölött van, hogy ne éhezzenek, az már sznobizmust takar? Szerintem nagyon nem.
A sznobizmusban mindig van valamiféle lenézés. Itt, amire te indulatosan válaszoltál, nem volt, csak épp leírta, hogy ő hogy gondolkodik,hogy ami neked pont jó állapot, az neki kevés.
A sznobizmus kifejezést azokra a gyaerekekre értettem, akiket az előttem válaszoló nyelviskolás válaszadó említett, akik lenézték egy társukat a ruházata miatt. Az ilyen mentalitás szerintem a szülők felelőssége. az én gyerekeim biztosan nem lesznek ilyenek.
Én is tudom, hogy a sznobizmus nem egy minimum szint fölötti állapotról szól, azzal nekem nincs bajom, ha másnak más a minimum, mint nekem.
Nekem azon kívül, hogy a gyereknek megadok mindent, ami reális és amit meg tudok, az is a színvonalhoz tartozik,hogy mi a férjemmel is tudjunk egy bizonyos színvonalon élni!
Itt nem évi négy luxusutazásra kell gondolni, hanem erre,hogy ha havonta egyszer el akarunk menni vacsorázni, vagy színházba, moziba, akkor azt meg tudjuk tenni. Mert akárki, akármit is mond, nehéz úgy boldognak lenni és ezt közvetíteni a gyerek felé, ha az ember mindig azon agyal,hogy ez meg az milyen jó lenne, de sose lesz meg.
Nemrég egy ismerős anyuka mondta,hogy bár imádja a 3 gyerekét, de bizony van,hogy sírva irigyli a tesóját, akinek futja kéthavonta egy kozmetikusra, illetve egy hétre a Balaton parton!
Utolsó válaszolótól idéznék: Nemrég egy ismerős anyuka mondta,hogy bár imádja a 3 gyerekét, de bizony van,hogy sírva irigyli a tesóját, akinek futja kéthavonta egy kozmetikusra, illetve egy hétre a Balaton parton!
Így is feltehetnénk a kérdést. Melyiket választanád? 3 gyerek kicsit összehúzva, vagy 1 gyerek kényelmesen.
Az összehúzás és a kényelem mértékét egy sorból nem lehet megítélni, de nem a luxust és az éhezést hasonlítjuk össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!