Hogy győzzem meg a férjemet, hogy a (majdani) gyerekünk kötőjelesen megkapja mind a kettőnk nevét?
Én mindenképp szeretném, ha a gyerek mind a kettőnk nevét viselné, de nem tudom meggyőzni róla a páromat.
Ötletek?
Szerinte nem ez a megszokott. Meg azt mondja hogy az én családomban senki se "normális"... De hát könyörgöm, a nevelés alakítja azt a gyereket, nem a neve....
Én mindenképp szeretném, és ebből nem kívánok engedni, akkor addig inkább nem szülök :(
Valaki volt hasonló helyzetben?
Te ilyen miatt inkább nem szülsz??
Hülyeség a dupla né, ha lányod lesz majd hogyan vegye fel a férje nevét? Legyen 3 vezetékneve??
Erre nem tudok mit mondani.
Te sem engedsz és ő sem enged.
Akkor ne szülj
"Meg azt mondja hogy az én családomban senki se normális"
- ez azért problémás kijelentés a részéről,nem normális kijelentés...
"De hát könyörgöm, a nevelés alakítja azt a gyereket, nem a neve...."
- igen, de a név fontos mégis.. két keresztnév nem tetszene?
Legyen kompromisszum: aki enged a vezetéknévben, az adja a keresztnevet.
De házasságkötéskor nekünk is be kellett diktálni, hogy fogják hívni a gyerekeinket. Ti mit diktáltatok be?
azt nem én kérdeztem, de az miatt jutott eszembe feltenni
elterjedt... hát az meg, hogy az apa nevét viseli, az meg megszokott..
Nyilván nem ezen fog múlni, hogy lesz-e baba, csak engem bánt.
Az a gyerek mind a kettőnké. Nem azt kértem, hogy CSAK az én nevem viselj, hanem, hogy a közöst.
Ha lány és férjhez akar menni, akkor is lehet X-né Z-Y M
A két keresztnév nemjátszik, azt értelmetlennek tartom, úgyis csak egyiket használja.
Az, hogy aki enged a vezetéknévben, az adja a keresztnevet, még tetszene is, de ennyi erővel a vezetéknél ő Z-t, én Y-t mondok, akkor már a Z-Y a kompromisszum, nem??
Ha ez akkora hülyeség, meg nem számító dolog, akkor miért nem lehet engedni benne?
Amúgy igen, megkérdezték, csak az Ő neve lett beírva, de ezt 10.000Ft-os illetékért meg lehet változtatni 1X.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!