Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hagyjam kint a gyerekem mert...

Hagyjam kint a gyerekem mert nem engedik be a 4éves kislányomat a Nemzeti dohány boltba?

Figyelt kérdés
2013. júl. 22. 12:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
69%
Én senkit sem pontoztam le,de engem igen pedig én azt mondtam szokjon le a dohányzásról és meg van oldva,szóval nem kell itt mártírkodni a kávé,kóla,bor sör nem említhető egy lapon a cigivel,de tőlem mindenki úgy mérgezi magát és a gyerekét ahogy akarja,lehet itt magyarázni,hogy jaj mennyire szükség van a cigire,de nem jó példa ha a gyerek úgy nő fel hogy azt látja az anyja cigizik,folyton cigit vesz..
2013. júl. 22. 14:44
 22/30 anonim ***** válasza:
72%
Pfff, ki tud egy olyan hozzászólást lepontozni aki azt írja hogy ne hagyjon egyedül egy 4 éves gyereket?...
2013. júl. 22. 15:18
 23/30 anonim ***** válasza:
63%
Sokat nem tudsz csinálni, kint nem szabad hagyni a gyereket, bevinni nem lehet (nem hiszem, hogy ezt megváltoztatnák egyhamar), mindenki magának tudja a megoldást megtalálni. Vagy baráttal/férjjel bevásároltatni egyszerre többet, vagy amikor kint vagytok a játszón ismerős anyukákkal összefogni, hogy amíg az egyik vigyáz a kicsikre addig a másik megveszi mind a kettőjüknek.
2013. júl. 22. 15:41
 24/30 anonim ***** válasza:

5Ös! gratulálok a sikeres leszokáshoz!! :-) Édesapám 14 éves kora óta dohányzott, 1 éve 69 évesen tette le,azóta "tiszta" :-) Ennyit tesz az akarat.Én sem dohányzom már 6 éve :-)

Kérdező! akkor marad az,h ismerőst megkérsz h. vegyen,vagy az eladó legyen kedves az ajtónál kiszolgálni.

Felénk van 1 olyan dohibolt,ami mellett 1 másik kereskedés van,igaz 1 tulajdonos,és a másik üzletben vigyáznak a gyerekre,ha úgy alakul.

2013. júl. 22. 16:31
 25/30 anonim ***** válasza:
72%

Kedves álszent lepontozók!

Én kórház mellett lakok, és amikor a gyerekkel elsétálunk mellette, látjuk, hogy a kórházi dolgozók (betegápolók, nővérek stb.) kint cigiznek a kijelölt dohányzóhelyen!

Igen, az orvosok is dohányoznak! És ez milyen példa?

Akik azt mondják, hogy tedd le a cigit!

Mindenki tudja, hogy egészségtelen, de sajnos nem olyan könnyű leszokni róla! Akinek sikerült, annak gratulálok!

Én ahogy megtudtam, hogy babát várok, azonnal letettem, de később (mikor már kb. 1 éves volt) sajnos visszaszoktam, és egyszerűen nem tudom letenni.

Várható volt, hogy aki nem dohányzik, rögtön rátámaszkodik a piros kézre! Mintha nem lenne magánügye az embernek, hogy cigizik, vagy sem.

Amikor meglátok egy nemzeti dohányboltot, rögtön a kupleráj jut eszembe.

Oda sem lehet bemenni 18 év alatt, ettől függetlenül minden 16 éves agyba főbe szexel , olykor védekezés nélkül.

Attól, hogy eltakarunk valamit, attól még létezik.

Egy doboz cigaretta 800 FT, ebből 600 ft megy állam bácsinak, hogy legyen mikből ellátni minket majd az onkológián.

Egyébként sokszor gondolok arra én is, hogy mennyire egészségtelen, de amikor megnézek egy élelmiszert, hogy mi van benne, E betűk tömkelege.

Ízelítő egy olcsó margarin összetevőiből:

"- zsírsavak mono- és trigliceidjei

- poliricinolsav poligliceridje

citromlé:

- karboxi-metil-cellulóz

- gumiarábikum

- glicerin észterek

- dikálium diszulfit

- zsírsavak mono- és digliceridjei

Nos, ezek marha egészséges dolgok, és ha az ember nem a bio piacon vásárol, elég gyakran találkozhat velük.

El kéne gondolkodni, hogy ilyesmiket eszünk napi szinten, és aki nem teheti meg, simán bezabálhatja magát az onkológiára, ha cigizik, ha nem.

Tessék leszokni a "szemét kajáról is" és ezeket csak szemét kaja boltokban lehessen kapni!

Úgyhogy amikor elfogyasztok egy ilyen margarinos párizsis kenyeret egy pohár limonádéval, az a füst már szinte egészségesnek számít....

2013. júl. 22. 17:24
 26/30 anonim ***** válasza:
54%
És milyen példa egy kövér, egészségtelen kajákat, csokit magába tömő anyuka? Vagy egy igénytelen, ápolatlan anyuka? Ne adj isten egy otthon piázgató anyuka? Egy gyógyszerfüggő anyuka? És sorolhatnám még. Nevetséges, hogy aki dohányzik lassan már mindenkinél rosszabbnak van kikiáltva.
2013. júl. 22. 20:39
 27/30 anonim ***** válasza:
82%
Na, úgy látom van aki magára ismert a felsorolásomból.
2013. júl. 23. 06:45
 28/30 zabmester ***** válasza:
Te jó ég, mi rosszat írtam? Azért ez a 18% már erős, de érdekes, olyat senki nem írt, hogy hé te, ezt meg ezt nem úgy gondolom, ez így nem jó, szóval totál érthetetlen, hogy mi is a baj a válaszommal. Normálisak vagytok?
2013. júl. 23. 12:39
 29/30 anonim ***** válasza:
ne törődjetek vele! Ez itt már amúgy is megszokhattátok volna! Valaki/valakik kihasználják a leszázalékolás lehetőségét... ez van. Idegesítő,de próbáljatok meg Ti is túl lendülni rajta!
2013. júl. 23. 17:06
 30/30 zabmester ***** válasza:
93%

Általában véve nem is zavar, most csak a lepontozás mértékét nem értem, illetve azt, hogy ellenvélemény nincs is megfogalmazva. Már csak azért sem, mert az enyém sem egy vélemény volt, csak leírtam, hogy ne hagyja kint a gyereket, inkább kérje meg az eladót, hogy hozza ki, amit kér, mert valahogy ezt meg kell oldani.

Vagy most aki nem bigott dohányzásellenes (azaz nem az az egyetlen reakciója erre a témára, hogy undorító, fúj, szokj le), annál rávetik magukat a piroskézre a bioanyukák?

Abban a világban, amelyikben én felnőttem, gyerekkoromat töltöttem, teljesen magánügy volt, hogy ki dohányzik és ki nem, nem volt szégyellnivaló, de plusz pont sem, egyszerűen senkit nem érdekelt. Nem volt megbotránkoztató, ha a szülő a gyereket küldte boltba cigiért (nem ám az, ami most van...), pedig nem valami prolinegyedben nőttem fel, együtt mentem boltba cigiért a könyvtáros meg a mérnök gyerekével, én meg speciel tanárok gyereke vagyok, aztán mégsem érezte ezt senki takargatni való dolognak.

Nyilván a saját gyerekemet nem küldeném cigit venni, egyrészt ez ma már nem elfogadott, másrészt eddig is tilos volt, na de hogy már azért leköpködjék az embert, mert saját magának cigarettát akar venni, és eközben a gyerekét nem tudja a fogasra akasztani, az már szánalmas.

Ez sehol nem a gyerekek érdekeit védi, ez csak egyszerűen nem lett átgondolva, illetve arra jó, hogy megint egymásnak lehessen ugrasztani az embereket. És ami érdekes, hogy az ebben a témában kialakult viták során általában a nemdohányzó, jelen szabályozást helyeslők szoktak minősíthetetlen szóhasználatot megengedni maguknak. Azt hiszem a divany.hu-n, de lehet, hogy a Hír24-en, már nem tudom, mindkettőn hasonló alakok hasonló stílusban kommenteltek, de az egyiken valaki egyenesen odáig jutott, hogy a dohányos szülőnek "fattya" van, az a gyerek egy "korcs", és igazából innentől kezdve kit érdekel, hogy mi van vele, pusztuljon meg a szülővel együtt.

Komolyan ilyen emberek között élünk? Ez komolyan egy elfogadott gondolkodás?

2013. júl. 24. 10:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!