Kedves szülők! Véleményetek szerint okos dolog-e a kislányomat vallásos bölcsiba, oviba, később iskolába járatni, valamint ha igen, melyen bölcsi, ovi, stb. volna a legelfogadhatóbb?
Szia:)
Én általánosba vallásos suliba jártam,azaz csak 1 évet,mert akkor lett az... :)
Jó volt látni ahogy a kicsit imádkoznak,evés előtt-után,tanulás előtt után :D sok mindenre megtanítanak,és akik oda járnak általában jobb emberek lesznek:) Én Római katolikusba jártam,és szerettem. Most a középsuli ahova megyek görög katolikus lesz,de tanítanak római katolikust is:) a te döntésed h szeretnéd-e. :) hány éves a gyerek?
Szerintem sem erőltetnek semmit. Én abból indulok ki, hogy a szomszéd gyerekei keresztény oviba járnak, pedig a család jehova és még karácsonyfájuk sem volt soha a gyerekeknek.
Én mondjuk inkább ha suli akkor valami nyelvi suliba íratnám. Mondjuk egy két tannyelvűbe.
Szerintem ahhoz, hogy valakiből vallásos, erkölcsös, sőt "jó" ember legyen, nem szükséges semmit ráerőltetni. Például engem és testvéreimet kiskorunktól kezdve templomba járatott édesanyám, nálunk is természetes volt, hogy elalvás előtt imádkozunk, mi több, testvéreim és én is felolvastunk, ministráltunk vasárnaponként (én még most is).
Nem jártam/járok vallásos intézménybe, és anyukám is körülbelül tizenkét éves koromtól kezdve nem szól rám, hogy menjek templomba. Ha akarok, megyek, ha nem, nem. Szóval semmi kényszer.
A családomból mára csak én járok igazán rendszeresen misére, maximum még anyukám, ha teheti.
Persze nem ezen áll vagy bukik a dolog, mert a hit legbelül van. Bár ahogy a kommentekben olvastam, nem is ez lenne a lényeg...
Mindenesetre én nem tudom, hogy ha gyerekem lesz, vallásos óvodába fogom-e küldeni. De az általános iskola ötletét már inkább támogatom. A középiskolát pedig majd eldönti Ő maga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!