Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért bántanak a "barátnőim",...

Miért bántanak a "barátnőim", mert dolgozok a kisbabám mellett? Szerintetek is elhanyagolom ezzel?

Figyelt kérdés

Két gyerekünk van, 4 és 1 évesek. A nagy után visszamentem dolgozni, kirúgtak, nem sokkal később spirál mellett terhes lettem. Úgy döntöttünk, megtartjuk, bár anyagilag sajnos nem álltunk jól, én csak gyest kapok ugye.

Nagymamám jár egy nyugdíjasklubba, ott körbekérdezett és sokan mondták, hogy jól jönne nekik egy kis segítség. Így eljárok takarítani, bevásárolok, főzök.

Sokan mondják, hogy ez így nem helyes, ez a 2-3 év a gyereké, nem jó neki hogy idegenekhez hurcibálom magammal és hogy alig foglalkozok vele.

Van rendes napirendünk, napi 3-4 óráról van szó kb.

Szerintetek is rosszat teszek neki ezzel? Játszunk itthon, járunk játszótérre, este együtt vagyunk 4esben is.

2013. júl. 19. 10:35
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
85%

Senkinek semmi köze hozzá. Tedd azt, amit úgy érzed tenned kell, főleg, ha tényleg szükség van a pénzre.

Ha Téged megszólnak az ismerősök, képzelheted rólam mit mondanának (szerencsére engem az én barátaim nem szóltak le, legalábbis semmi ilyesmi nem jutott vissza hozzám). Max. GYED-et kaptam, férjem jól keres, mégis visszamentem dolgozni a 8 hónapos mellől. Igaz szeptemberig 4 órában, de utána főállásba, pici pedig bölcsibe megy. A lányunk kiegyensúlyozott, remek baba, nekem nagyon jót tett, hogy nem csak otthon ülök, hanem használom a fejem is. Imádom a lányom, amikor együtt vagyunk, akkor minőségi időt töltünk együtt és szerintem ez számít. :)

Szóval jól csinálod és semmiképpen ne legyen lelkiismeret furdalásod. A szuperanyákkal, fogadatlan prókátorokkal pedig tényleg ne foglalkozz. :)

2013. júl. 19. 11:22
 12/42 anonim ***** válasza:
52%
Teljesen jól csinálod,ostobaság,hogy az első 2-3 év csak a gyereké,nem attól lesz jó a gyereknek ha anyuci 3 éven keresztül 24 órában körbe ugrálja sőt.Ne foglalkozz az ilyen beszólogatós libákkal.
2013. júl. 19. 12:50
 13/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még jót is teszel a gyerekkel, mert változatos környezetben van, és példát is mutatsz neki.
2013. júl. 19. 12:52
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Én egyenlóre megtehetem, hogy itthon vagyok a gyerekeimmel, de ezt inkább kiváltságnak tartom.

Ha dolgozni kell, dolgozni kell!

Ne foglakozz más véleményével, mindenkinek úgysem tudsz megfelelni!

Inkább büszke lehetsz magadra, hogy kisgyerek mellett munkát vállaltál.

2013. júl. 19. 13:35
 15/42 anonim ***** válasza:
63%
megjelentek a barátnődékhez hasonló szűklátókörű libák jöttek pontozni
2013. júl. 19. 14:24
 16/42 anonim ***** válasza:
40%
Én vagyok az egyik lepontozód. Nem is tudom ki a beszűkült látókörű, hiszen te állítod úgy be a dolgot, mintha az a két véglet lenne, hogy az anya 4 órákat nincs otthon, vagy hogy 14 órán keresztül körülugrálja a gyereket. :) Na ezért pontoztalak le! ;)
2013. júl. 19. 15:13
 17/42 anonim ***** válasza:
24%
Bocs, 24. :)
2013. júl. 19. 15:13
 18/42 anonim ***** válasza:
61%
jajj lemerészeltem írni az anyukák egy részét,nem mondtam,hogy két véglet van,csak általában akik bántják a kérdezőt azok úgy gondolják a gyereket körbe kell ugrálni 24 órán keresztül 2-3 éves koráig,jajj annak aki dolgozni,tanulni mer mellette vagy beadja bölcsibe vagy más vigyáz a gyerekére,gratulálok ha te ezért lepontozol gondolom most marha boldog vagy és büszke vagy magadra
2013. júl. 19. 15:48
 19/42 anonim ***** válasza:
83%
Szia! Én a kisebbik gyermekem 9 hónapos kora óta dolgozok napi 8 órában. Anyukám van vele. Nem tudtunk mást tenni. Miután született a férjemnek megszűnt a munkahelye, addig sem keresett túl sokat, de most meg minimálbéres, a ház meg hitelre, stb... De ezeket mindig el kell mondanom, magyarázkodnom kell, mert amikor meghallották hogy dolgozok, a legtöbben úgy néztek rám mint tyúk a tak...nyra.
2013. júl. 19. 17:44
 20/42 anonim ***** válasza:
27%
Itt egyáltalán nem volt szó ilyen anyukákról, és te sem így írtad. :) És honnan tudod, hogy aki szerint rossz ötlet az mennyire ugrálja körbe a gyermekét? Egyszerűen hülyeségeket beszélsz, így ismét lepontozlak. :) Mert szerintem nem hasznos a válaszod. Érted? Felfogtad? Vagy ez neked ennyire fáj? Akkor tudod, legyen szép napod, többet nem pontozlak le. :)
2013. júl. 19. 17:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!