Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet szépen megmondani...

Hogyan lehet szépen megmondani, hogy ne legyen sértődés belőle- hogy nem kérem a nekünk szánt ruhákat mert nem tetszenek, rondák és ódivatúak?

Figyelt kérdés

Valamit rosszul csinálok szerintem. Már nem először fordul elő hogy keresek ruhákat vagy felajánl vmi ismerős (0-1 éves kor közöttről van szó) és annyira nem szépek hogy én azt tudom, nem adom majd rá a babámra- és visszautasítom erre sértődés lesz a vége. Biztos más ezt hülyeségnek tartja, de nekem nem tök mindegy miben van a baba, otthon sem, ha elmegyünk sem. És ha annyit mondok hogy köszönöm szépen de nem ilyesmire gondoltam, akkor mindig jön a sértődés. Most erre lehetne azt mondani hogy akkor vegyek mindenből boltban újat ott nem sértek meg senkit, de nekem se mindegy mennyibe kerülnek a dolgok és sok jó tapasztalatom is van használt ruha terén (tényleg szép különleges megkímélt darabokat sikerült vennem már más anyukáktól de ez a ritkább).

Most éppen az egyik jó barátnőm ruháit "utasítottam vissza" mert bolyhos agyonkopott (márkás meg valaha biztos szépek voltak) mindegyik vagy uniszex. Tudom életemben ez legyen a legnagyobb bajom, vannak ennél nagyobb gondok is, de hogy lehet szépen és sértődés nélkül visszautasítani ha egyszerűen nem tetszik és eszem ágában sincs megvenni? Meg miért kell ezen megsértődni hogy más az ízlésünk? Eltenni, tárolgatni nincsen helyem - hogy ne legyen sértődés- örülök hogy a saját dolgainkat elteszem rendesen.

2013. júl. 11. 15:20
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
Az a legnagyobb bajod (már bocsánat a kifejezésért) hogy félsz, hogy lemaradsz szép ruhácskákról.... Miért olyan fontos ez? Annyi egyéb helyről be lehet szerezni... Én is nagyon megválogatom, hogy milyen ruhákat adok a gyerekre, de olyan még nem volt, hogy egy használt darabba beleszeressek, főleg, ha az egy ismerősé.. Ezért tabuként kezelem az ismerősök cuccait. Akkora manapság már a választék, hogy csak tudjon az ember választani... :-P
2013. júl. 12. 09:23
 32/32 anonim ***** válasza:
94%
Így van, kérdező, mindent nem kaphatsz meg. Tudni kell kompromisszumot kötni. Ha biztosra akarsz menni, akkor vagy vállalod a véleményed és az esetleges sértődést, vagy újat veszel és nincs kockázat.
2013. júl. 12. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!